- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
válasz
DIEGO15 #29832 üzenetére
Én inkább a 2db USB-s HDD-t találom soknak. pláne, hogy nem 2,5"-ban gondolkodsz hanem 3,5-ben.
Túl sok minden mocoroghat || a rendszerben, ahhoz, hogy kevésbé kötél idegekkel megáldott felhasználónak őszülni kezdjenek a hajtincsei.Persze, ha mondjuk 17:00-23:59 között nem tölt, csak "készenlétben" (vigyázz, NEM készenléti módban, itt kiegészítő nélkül nincs WOL) vár és stream-eli a letöltött tartalmat, akár még működhet is a dolog.
Amúgy mi indokolja a 2 HDD-t? Egyikre tölt, a másikon tárolsz? Vagy nem csak média tartalmakat tárolna?
A tápellátást én mindenképp külső forrásból oldanám meg, pl. valami olcsó(bb) USB-s HDD házzal. Ezekhez alapból van dugasztáp, így csak a Pi táplálásával kellene foglalkoznia a saját tápjának. Viszont a melegedés problémát okozhat, max nem teszed be a lemezeket a házba, csak az adapter részét használod.
Az, hogy az egész pakk, milyen dobozba kerül, a tervezés ezen szakaszában szerintem még huszadrangú.(#29836) DIEGO15:
Az OMV teleptítése pofonegyszerű, a belakása kicsit gondolkozót tud lenni, javaslom a VM-os tesztelését. OwnCLOUD v3 OMV-től már nem támogatott, a v2 kifutott, (már a v4 is stable lett) Deluge-gal én csak szívtam a Transmission-t nem tudtam még nem bereszelni. Nagyon el kell cseszni valamint, hogy ne működjön. A Plex működik, de ha nem vagy plex-es lehet elég lesz a miniDLNA is.OMV-vel itt is tudunk segíteni, szerintem van itt is pár OMV user, de a saját fóruma is eléggé pörgős és informatív.
-
fpeter84
senior tag
válasz
DIEGO15 #29832 üzenetére
Ha csak NAS a cél, nem kell grafikus média felület akkor lehet érdemes lenne körbenézned a konkurencia háza táján - pl Banana Pi-ból van natív SATA-s gigabites LAN-nal (azért meg kell nézni, mert az ilyenek között is van ami valójában nem natív SATA, hanem alaplapra integrált USB>SATA illesztős)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Reklámblokkolók topikja
- Milyen házat vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Formula-1
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged