- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rap, Hip-hop 90'
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
helltp
aktív tag
válasz
Asztee #26950 üzenetére
Én arduinon már használtam szimultán több i2c eszközt. Mivel bus alapú (multi) master-slave kommunikációt valósít meg ez a protokoll (bővebben) ezért addig amíg meg tudja különböztetni a master (azaz a pi) a slave-eket (azaz a hangkártyát és a kijelzőt) addig tudsz velük ugyanazon a két lábon kommunikálni. Ehhez az kell hogy a device ID különböző legyen a két eszközön. Próbd ki szerintem, ha minden igaz mennie kell. Doksiból elég annyi hogy i2c, onnan már tudod hogy a pi melyik lábára kell kötni az eszközt. Ha még a device ID-t is írják akkor még azt is ki lehet zárni hogy egyformák.
(#26949) kormoskandur: Én a legolcsóbb USB-s SNES kontroller klónt használom vele, tökéletesen működik. Alin kb 4$, vagy annyi se.
Szerk.: Ha I2S-t használakkor végképp nem összeférhetetlenek szerintem.
(Halkan megjegyzem, hogy attól még hogy az I2C digitális adatot visz át sorosan, tudsz rajta hangot átpaszírozni, mint sorosított digitális adat (ADC), de lehet tényleg nem praktikus, ebben már én nem vagyok otthon.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Starlink
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Apple iPhone SE 2020 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest