- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Mexikó tisztázta a Google-t a monopóliummal kapcsolatos vádak alól
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonCosta
tag
válasz
DonCosta #26344 üzenetére
Úgy tűnik a Libreeleccel van gond a slideshow esetében. Kipróbáltam egy RPi1 B+ -al is és ugyanaz. Visszatettem egy Openelec-et és simán működik. Sőt a menüben lépkedés is gördülékenyebb.
Itt viszont egy másik dilemmába botlottam: 3 funkcióra van szükségem (többek közt, de most ezekre fókuszálok)
- képek és videók vegyesen slideshow-val működjenek
- Cirrus Logic audio kártyám kiválasztható legyen audio kimenetnél
- Egy időben tudjam kiküldeni a hangot a Cirrus Logic analóg kimenetén és a HDMI-n (pl Dual Audio Build)Ezek közül mindegyiket sikerült valamelyik disztróval megoldanom, de maximum 2 sikerült egyidőben.
Ha valaki tud rá módot, hogy egy működő Openelec verzióba hogy tudom utólag beleszerkeszteni a hangkártyám driverét, hogy felismerje és kiválasztható legyen hangkimenetként, kérem ossza meg. (Jelenleg egy Openelec Dual Audio verzio van fent ahol két különböző kimenetet tudnék beállítani de a hangkártya nem látszik)
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Nem azért fekete a kép vetítésnél, mert kevés a videó memória? A config.txt-ben szerkeszd a megfelelő sort vagy az LE-ben állítsd be. Nem tudom hol van konkrétan, mert én mást használok ( a külön indított filmet azért játsza le gond nélkül, mert azt simán tudja a hardveres gyorsítással, mindenféle hókusz-pókusz nélkül)
-
Noxy
veterán
válasz
Ezt viszont megint elfelejtetted közölni:
"Több oka volt annak, hogy új rendszert kellett feltegyek (új hardver amit a régi nem kezelt, tele volt szemetelve a tárhely, hogy már menteni sem tudtam stb...) Azt olvastam, hogy a LE-re érdemes váltani OE helyett. De nem akarok még inkább eltérni a fórum témájától.
Kérlek javasoljatok olyan Kodis oprendszert, ami kezeli a Cirrus Logic Audio kártyát (Rpi) és megbizhatóan működik a kiegészítőkkel is." [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged