- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
s3toraph
senior tag
válasz
Pulsar #23300 üzenetére
Nálad akkor a raspbian van telepítve, és arra van feltéve egy python futtató környezet? Hasonlóan mint (#23297) cinemazealot példája java-val?
Egyébként, a kiolvasás hogy történik? Van a pythonnak hozzá parancskönyvtára (vagy minek nevezem), tehát a megfelelő parancs megfelelően kiadva és megadva a bemenet, simán ki tudja olvasni bármelyik GPIO lábat?
Jól néz ki ezeken a képeken az eredmény. Az rrd-t viszont nem tudom micsoda.
(#23302) cinemazealot :
Kezdem érteni, de javíts ki kérlek ha tévedek. Szóval, ha raspbian-ra rárakok egy futtató környezetet, akkor le tudja fordítani az adott nyelven írt programot a Pi. (Ilyet sosem csináltam még, fejlesztői környezet nélküli kód futtatás, főleg nem linux alapú rendszeren. Eddig mindig az volt hogy windows és akkor valamiben kódoltunk, pl. netbeans. Ja és windows-on nevelkedtem. Szóval lehet kérdezek olyanokat hogy mások néznek nagyokat, hogy hogy nem tudom.)
Netbeans-re azért gondoltam, mert egyrészt ez úgy látom van raspbian-ra, másrészt hogy magán a Pi-n amit megírok, futtatom és egyböl látom mi az eredmény, működik, nem működik, kiolvassa-e az adatokat (majd ki lennének gyűjtve, de első körben monitorozni csak kiíratnám a képernyőre a beolvasott értékeket) az lett-e az eredmény amit akartam. Ha gépen írom meg minden kicsi apró változtatás miatt újra és újra másolhatom át a Pi-re. Na most, netbeans miatt kellene nekem a GIU és a VNC is, ahogy fentebb írtam. Szóval lenne egy próba ezzel, ha nem bírja akkor szerzek még egy monitort (egeret és bill.-t vettem még egyet mert már nem bírtam idegileg az átdugdosást), és akkor nem lesz terhelve a VNC-vel.
Nem lesz üzleti cél.
A leírást köszönöm, már ebböl is sokat tanultam.
(#23303) s_e_n_k_i:
Köszönöm, kipróbálom.
Mindenkihez:
Milyen nyelven szokás Pi-re kódot írni az említett pythonon kívül?Igazából még mindig nem tudom hogyan induljak el. Java volt a terv. Mi legyen? Meg tudom java-val oldani amit szeretnék? Nem akarok rosszul dönteni, hogy úgy járjak, menet közben derül ki hogy ezt és ezt ezzel nem lehet megoldani és kezdhetem elölről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Microsoft Excel topic
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Vírusirtó topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest