- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
-
LOGOUT
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
__Zs__
tag
válasz
LógaGéza #19317 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Én az 1-nél több tuner-ban csak azért gondolkozom, hogy míg az egyik tuner-rel az egyik MUX-on lévő csatornára állva felveszek egy műsort, addig egy másik - nem ugyanazon a MUX-on adott - csatornát meg lehessen nézni. Mert az jól tudom, ugye, hogy ugyanazon a MUX-on adott csatornák esetén egyetlen tuner is elég a fenti mutatványhoz, ha a készülék szoftvere azt támogatja? Legalább is a gyári STB (Wayteq HD-95CX) tudja ez utóbbit, még ha nem is tökéletesen.
Amit írtál
"3 eszközzel simán tudtam Pi1 B-ről streamelt adásokat nézni."
ez eddig eszembe sem jutott.
Jól értem, hogy ez azt jelenti, hogy a 3 (most már max 5, előfizetéstől függően) MUX mindegyikét leszedi az ember egy tuner-ral és az így elérhető adásokat különböző stream-ekben pl. wi-fi-n elérhetővé teszi egy másik eszköznek (pl egy másik RasPi-nak)?
Nem igazán vagyok én ebben járatos, ezért a kérdések:
- a másik/külső/távoli eszközök számára a központi/vevő RasPi végzi el a kódolást és a csatornaváltást is?
- egy stream-ben gondolom egyszerre csak egy csatorna van aktuálisan küldve; akkor mondjuk ha 3 külső eszköz egyidőben 3 különböző, kódolt HD adást kíván lehúzni a központtól, akkor azt bírja erőforrással a RasPi1?
- a stream-ben küldött anyag esetén a "csatornák váltása" között mennyi kapcsolási idő?Persze, hogy érdekel a konkrét tapasztalat, de nem kívánom, hogy ezzel töltsd az idődet. Persze ha mégis megteszed azt hálásan megköszönöm. Ezek szerint az általam linket doksit egy itteni fórumozó készítette. A konkrét tapasztalatai összegyűjtve nem elérhetőek véletlenül valahol? Illetve az is érdekelne, hogy kábelekkel, mindennel együtt mennyiből lehet kihozni egy ilyen készüléket, és az tényleg mennyire tud stabilan működni kvázi 7/24-ben. Vagy bújjam fórumot és mindent megtalálok?
Feltételezem egy új RasPi 3 hardveres-en kevésbé izzadna, mint az 1-es (vagy akár a 2-es).
Köszönettel: __Zs__
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Anime filmek és sorozatok
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy topik
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest