Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
lapcserénél raid nélkül simán lehet vinni mindent tovább, nekem eddig mindig sikerült legalábbis. drivereket ki kellett ganajozni aztán az újakat fel, és ment sokáig.
ami viszont dühítő hogy néha alaplapi raid akkor is széthullik, ha ugyanaz a gyártó, ugyanolyan lapjára cserélik ki pl giga p45 ds3 meghalt és gariban cserélték, a másik lappal már nem ment, fizikai sérülés nem volt, működő lapok között sem tudtam átdugni eddig soha...
-
törölt tag
tévedsz, mert nem ilyen egyszerű. ha nem vagy nagy raid szakértő akkor olvass és tanulj. raid 0 pont hogy gyorsabb lesz ez tény, mert egy szelet ide a másik másik vinyóra megy, ergo gyorsabb az írás olvasás. attól is függ persze hogy mekkora a stripe méret és mekkora file ról van szó, de ez most lényegtelen.
raid 0 ban megmarad a két 500 as egy terrásnak lesz észlelve, de ha egy behal, akkor sux
raid 1 ben minden adat 2x kerül fel, minden vinyón megvan a teljes adathalmaz, ha egy kiesik akkor is megvan minedn a másikon. -
törölt tag
egy kérdésem lenne:
összeraktam egy raid tömböt a rendszer (pista) alá, két 120-as samuból. eredetileg 50mb6s el olvastam őket 13,8 volt a véletlenszerű elérés, a raid 0 ban viszont 94mb/13,8 volt az átlag. bootnál érezhetően gyorsabb, a többit nem volt időm tesztelni jelenleg. a kérdés pedig: ha a pista bootolást akarom gyorsítani, meg a programok/játékok futtatását akkor érdemes egy raptor, vagy nem adna ehhez képest lényeges gyorsulást?
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- BestBuy topik
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Apple iPhone 11 - népalma
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Netflix
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Dell Latitude 7490 14" FHD IPS, i5 - i7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest