Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz *Ropi* #8845 üzenetére

Úgy érzem, neked még mindig hajnal van. :D Amennyiben külön-külön mindkettőt elindítod, akkor legfeljebb mindkettőt átminősíti jónak az adott vezérlő, hiszen számára a tömbnek az a működő része, ami éppen a gépben van. Aztán ha 2 ilyen jónak minősített, és egy tömb részeinek érzékelt HDD-t beteszel egy vezérlő alá, akkor (többnyire, ez vezérlőfüggő) az fogja eldönteni, melyiket tekinti a tömb élő adatainak, hogy melyik volt eredetileg a forrása a tükörnek. Az is lehet, hogy nincs is ilyen minősítés rögzítve, hiszen a fentiek alapján, logikailag semmi szükség rá. Mivel lehet úgy is kezelni az egészet, hogy ha jól működik a forrás HDD, akkor az az élő adat, ha nem, akkor bármelyik másik jól működő.
    Mondjuk olyat is láttam már, hogy a tömb tagjait külön-külön elindítva, majd utána összeeresztve a vezérlő azt mondta, hogy 2 külön tömb van. Szóval ez olyan dolog, amit az adott vezérlővel ki kell tapasztalni.

xuldar: Szét biztos nem esik (én legalábbis még nem találkoztam olyan RAID vezérlővel, ami beállított tömb, és külön felhasználói kérés nélkül írnia bármit egy számára ismeretlen HDD-re). A kérdés inkább az, hogy felismeri-e, vagy nem, szerintem egyébként igen, Intelnél ez csak nagyon régi vezérlőről újra áttérve szokott gond lenni.

Új hozzászólás Aktív témák