Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• laca500

aktív tag

válasz HUfantom #8812 üzenetére

Köszönöm, nagyon jól tetted, hogy beleszóltál.
    Az azért kimaradt a beszélgetésből, hogy ha muszáj, akkor vennék 4db. 2TB-os HDD-t. Bár nem szívesen, és csak akkor ha a meglévőkkel semmi esetre sem menne a dolog. Ráadásul nem ragaszkodom a RAID 5-höz, csak ez tűnt/tűnik a legjobb megoldásnak az adatok biztonságban tudásához. A mentségemre, hogy még csak most ismerkedem ezzel az egésszel. Próbálok egy itthoni kisebb szervert (NAS) összedobni, amit itthon 2-3 gépről és esetleg a szemben lakó sógoromék is 1 géppel eltudnának érni.
    Már csak azt nem tudom, hogy mi a különbség a RAID1 és a backup mentés között. Mind kettő ugyan annyi helyet foglal és mindkettő egy tulajdonképpeni másolat. Mindkettővel ugyan az az eredmény. Vagy tévedek?
    Amit ajánlottál nagyon érdekes és nagyon jól hangzik. Próbáltam figyelmesen többször is átolvasni, de vannak a számomra fekete lyukak amiket nem értettem.
    A két 1TB Raid1-et értem.
    A két 100GB-ost is nagyjából. De mi lesz a 1.5 és a 2TB-os lemezen lévő adatokkal? Ezek elvesznek vagy megoldható, hogy megmaradjanak? Szóval, akkor előbb le kellene menteni valahová! :F Vagy ha sikerül lecsípni mindkettőből 100-100GB-ot rendszer partíciónak van esély, hogy megmaradnak?
    Bár igazad van, hogy minden pótolható, és a netem is meg van hozzá (digi 80/25), de ez azért csak elmélet. ;)

Egyébként milyen rendszert ajánlanál hozzá? A lehető leg egyszerűbben kezelhető kellene. Én a FreeNas vagy a openmediavault-ra gondoltam.

Új hozzászólás Aktív témák