Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bkercso: Tápszűrő-5 SMPS-hez
- Gurulunk, WAZE?!
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
Aktív témák
-
jcs
tag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Biosban AGP settinget/ és vagy AGP méretét próbáld állítani! (tipp)
-
jcs
tag
Ha jól tudom a csippet észlelik a progig.
Az meg A 9600VPU-as alias rv350.
Ha jól tudom 9500-9500pro-9700-9700pro-ra is ezt írja 9500/9700.
Tehát a felkészült user core/mem ből tudja meg milyen a karesz!
HA 9600PRO-t adtak el szerintem cseréltesd vissza!
(Az milyen lenne ha egy 9500 128megát eladnának 9700pro-nak mert ua.a csipp?!) -
CharlieDrop
veterán
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Bocs, de vmi gas one a rendszerrel, most már látom a hozzászólásomat. kérem töröljétek ezt a kettőt THX
-
CharlieDrop
veterán
Hova lett a kiírásom?
-
CharlieDrop
veterán
Sziasztok!
Bocs, hogy végül is ebbe a topicba írok, de végül is ATI-ról van szó :)
Szóval van egy ismerősömnek egy Fury Maxx-e, ami valamiért cseszik D3D módban futni, kb azóta csinálhatja, mióta ki lett alatta cserésve az alaplap. Akkor kapot egy friss telepítést (XP prof), mellesleg valami MSI alaplapja van és AMD XP 1800+ proci. A kártya előtte vígan működött már évek óta, vaj' mi lehet a baj??
THX
Charlie -
modder
aktív tag
helo!
egy kérdésem lenne:
- az nvidia nforce2-es chip készletre alapuló alaplapok nem vesznek össze az ati radeon kártyákkal?? :F -
Bálintosz
senior tag
Hogy lehet bekapcsolni a +4-et?
-
Bálintosz
senior tag
Hogy kell a +4-et bekapcsolni?
-
GerilLA
csendes tag
hi mindenki!
a radeon8500le-m a köv.hibajelenséget produkálja:
néha ha a gépre rájön,a legkisebb mozdításra is elmegy a kép,a monitor stand-byba lép,és csak a kártya ki- és beszerelése után hajlandó ujra müködni normálisan.az agpre gyanakodtam,de más kártyával megy.létezik,h elkopik a kártya agp csatlakozoja??? vagy más hibára gyanakodjam?
köszi
ja,konfig: asus a7v8x,512ddr333,sapphire radeon 8500LE 250/250@275/275 64Mb 4ns, WinXP SP1catalyst 3.3 -
zsolt501
nagyúr
A ragasztóval kapcsolatban szívesen adok tanácsokat nállam nagyon bevállt nem találtam nálla jobbat ez idáig! :DD
-
teszt345
tag
Az elozo foleg peltar-nak szolt, de esetleg masnak is szolgal tanulsagul....Ezt csak azert irom, mert eleg nehez kivenni, mire is valaszoltam....Nem lehet szerkeszteni a mar ''leirt'' uzeneteket?
-
teszt345
tag
Ugyanilyen alaplappal en is szoptam, most vettem 1 sapphire 9600 pro-t, dobozossat a multheten, win98-cal abszolut nem ment, aztan xp-vel sem....Aztan harmadik xp telepites utan nem raktam fel az alaplapi drivereket, (win98-nal ugye ez kizart, ott mindenkepp kellett), es lass csodat, minden tokeletesen mukodik....tegnap felraktam a 3.6-os catalyst-ot, azzal is....Legeloszor, mikor meg a 98 volt fenn, majd az xp az alaplapi driverekkel, az volt a szituacija, hogy barmikor, mikor 3d-s alkalmazas indult, a gep elszallt, a monitor is ''lekapcsolodott'' a geprol, mint mikor kikapcsolja az ember... E,oszor tapegyseg problemara gondoltam, sot tettem egy ujabb ventillatort is a gepbe, neme melegszik tul esetleg a videomem, de nem segitett semmi...Naaztan a legutobbi xp telepites utan minden mukodik, ugyhogy a fenti lehetosegek kiestek....En az alaplapi driverekre gyanakszom, foleg, hogy mintha az alabbit irnak a legujabb catalyst-rol: ''Installing a RADEON™ 9600 series card in a motherboard supporting AGP 8X no longer results in some 3D applications failing to respond
''
Szoval a kovetkezo lepes, amit elso korben javasolnek: 3.6-os catalyst.
Ha nem segit, windows reinstall, alaplapi driverek nelkul....
Nem biztos, hogy igazam van, de egy probat meger....
Amugy tok jo a 9600-os (mielott barki lehurrogna, 9500 pro-ra nem volt penzem, , sem nagyobbra...), elegedett leszek vele asszem egyenlore.... -
teszt345
tag
spityu: a 9100-essel vigyazni kell, mert ugye van ez a 64 bites tema, konnyen kifoghat az ember egy olyat, aztan nezhet, hogy miert olyan lassu neki....
-
spityu
csendes tag
másik kérdés.
felraktam nagy örömömben (az új kártya vásárlás ) a dx9.0a-t de most nem tudom leszedni (xp) márpedig a 2001 mark nem indul el csak 8.1-el a 03-hoz meg kevés a procim(tualatin 1.3), hogy lehet leszedni?:F -
spityu
csendes tag
bocs, hogy közbe kogyogok egy kérdést de az elöző nap feletettem egy kérdést és nem kaptam rá választ.
a kérdésem: milyen ram van a
SAPPHIRE atlantis 9100 64mb-as kártyán.A kérdés tudom hogy dilinyos de az elöbbi oldalak egyikén olvastam egy olyan infot, hogy átcseszték egy sapphire kártyával és én most rendeltem meg egyet.A hivatalos oldal csak ennyit ir:
Powered by ATI’s latest and most powerful RADEON™ 9100 GPU
128MB DDR memory provides lightning-fast 3D graphics
Features TRUFORM™ technology to make characters and objects more rounded and natural
HYPER Z™ II technology conserves memory bandwidth for improved performance in demanding applications
SMOOTHVISION™, ATI’s most advanced anti-aliasing, eliminates distracting visual artifacts for smoother looking images
High resolution 32-bit 3D gaming up to 2048x1536
SMARTSHADER™ technology takes advantage of the DirectX® 8.1 features to enable more complex and realistic lighting effects
Support for DirectX® 8.1 and OpenGL® 1.3 applications
CHARISMA ENGINE™ II supports Transformation, Clipping and Lighting (T&L) at 68.7 million triangles/second peak processing capability
PIXEL TAPESTRY™ II, 3D rendering engine, powers an incredible 2.4 gigatexels/second for high fill rates in 32-bit at high resolutions
Dual monitor support and DVD playback
Leading-edge HYDRAVISION™ technology supports traditional CRT monitors, flat panel displays and TVs
VIDEO IMMERSION™ II technology enables integration of industry-leading digital video features, including advanced de-interlacing algorithms for unprecedented video quality
Connect to digital flat panel to enjoy crisper images and true flat screen, significantly reduce eyestrain and save space on your desk
Use video-out to connect your PC to TV or VCR for recording
és sajnos nem hozzá értésem miatt nem tudom megálapitani. azt meg végkép nem tudom hány nanos légyszi aki tud segitsen mert még most vissza tudom mondani a megrendelöt -
Break
senior tag
Hehe...amíg írtam a kérdést arra válaszoltál is...thx
-
zsolt501
nagyúr
A ragasztót minden olyan boltban megkapod amely forgalmaz LOCTITE terméket
A pontos neve LOCTITE 3450 Folyékony fém!
Ez egy kétkomponensű fém paszta! -
Bálintosz
senior tag
Honnan lehet omega drivert letölteni?
-
AND1
őstag
Lenne egy kérdésem az omegát használókhoz.(most úgy is téma ez)Mi a véleményük róla? Tulajdonságai? Jobb mint Catalyst? Régóta fontolgatom hogy kipróbáljam de gonbdoltam kérdezősködök elötte...szal?
-
peltar
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Nem jött be, nagyon nem szereti a progi az Ati-t.
6 db szép nagy kék képenyő, a progi el sem indul.:O -
ringer
csendes tag
Hello !
HIS Excalibur Radeon 9000 kartyat hogyan lehet beallitani, hogy 1.5V-ot hasznaljon ? Egy ''HWSW1'' vagy valami ilyesmi nevu jumpert talaltam rajta. Doksi nem mond rola semmit, viszont az alaplap a doksija szerint nagyon nem fogja szeretni, ha 3.3V-ra van allitva. Konkretan: 1. ez a jumper allitja ezt?, ha igen, 2. a jumper melyik allapotaban milyen feszejszintet hasznal ?
Udv. -
Protoss
senior tag
Hali!
Sapphire 9000Pro vivo, dobozossal kapcsolatban 1 kérdés, a kártya jobb felső sarkában (a kártya alsó részének az agp csatlakozó részét tekintem és a ''ventis'' oldalt nézem, mielőtt valaki belekötne a tájolásba :D) lévő csatlakozó leosztása érdekelne, mert a dobozból kimaradt az átalakító. Fentről lefelé haladva.
Előre is kösz!
Üdv -
Ogressio
csendes tag
Üdv nektek!
Lenne egy kis problémám, ATi 8500 kareszem van és a controlpanelban a smartguard vagy mi a neve nem tom bekapcsolni a fastwritet. A biosba benyomtam, de a control panelben az istenért nem akarja megtartani a beállitást...segitséget előre is köszi -
spityu
csendes tag
hi
más de remélem tud valaki segíteni!
most rendeltem meg egy r9100 64mb tv SAPPHIRE atlantis-t és nem tudom,hogy milyen ram van rajta és hány n-es és ami még zavar hogy semmilyen tesztet nem találtam eröl a kártyárol mindenhol csak 9200-es meg 9000-es röl van szó[/i] -
Lazsa Boy
aktív tag
Egyszerü!!!
Csak szedd le a bios-át és bios editorral meg tudod nézni a beállytásokat(ram/gpu/tv_out/gyártmány stb.)Nézd meg! Hűtőventi nemfeltétlenü kell rá csak ha hibázik vagy ha húzni akarod! -
peltar
tag
Köszi a tippeket.
Hol juthatok hozzá ezekhez a progikhoz? -
peltar
tag
Senki?
Igaz elég késő van már.:D
A memóriákon találtam egy T-4-re végződő számot.
Jól sejtem hogy ez azt jelenti hogy 4 ns-os a ram?
Ez nem valami jó, igaz?:O -
peltar
tag
Üdv!
Tegnap vettem egy 9600Pro-t. Noname, zacskós, bár a hozzáadott CD Sapphire.
Két kérdésem lenne:
1.Csak passziv hütés van rajta. Nem fog megsülni nekem? Barkácsoljak rá vmilyen hütést?
2.Minden tesztprogramom (3DMark,Aida) és a RadeonTweaker is 0Mhznek irja a procit is és a memóriát is. Hogyan deríthetném ki azt, hogy milyen sebességgel fut? -
najnhend
tag
Úgy értem Úristan!!! Vegy Úristen!!!!! Úgy értem vagy!!!! :DD
-
najnhend
tag
Úristem!!!
Meg fog halni a Radeonos topic? Ne hagyjuk!!!!!! -
zsolt501
nagyúr
Na alakul! Kössz az ötletet a mem már megoldódott csak a GPU rol nem tudom hogyan lehetne leszedni a hűtőt, már ragasztó is van ma vettem folyékony fém kétkomponensű ragasztó 150 C ig tökéletesen vezeti a hőt ennél jobb nincs ma a piacon az ára sem volt rossz 25 ml 2500 Ft. ezzel jópárat fel lehet tenni! :D
-
Cane
őstag
válasz
zsolt501
üzenetére
Memóriát fel tudsz ragasztani 2oldalas hővezető ragasztószalaggal is valahol a fotex.hu-n láttam ilyet, de fel tudod ragasztani pl. palmatex-el is, úgy hogy a 2 szembelévő sarokba raksz egy hangyaf@sznyit, közé pedig hővezető pasztát. Ez ha ez megszárad (igaz totálra kb. 1 nap alatt szárad) nem jön le magától. Későbbiekben le tudod szedni, csak kell vele játszani kb. fél percet.
-
zsolt501
nagyúr
Akkor nem tud senki hozzászolni a témához?
-
Bálintosz
senior tag
Na, csütörtökön jön meg a 9500 Pro-m. Megszeretném tudni, hogy mennyi változásra számitsak a mostani 8500LE-hez képest?
-
Stitch
őstag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Szvsz meg nem hülyeség mert nekem is ez oldotta meg a problémát, nekem is 9500prom van...
-
DonnieBrasco
tag
Bocs a sokszorozódásért, nem direkt volt
DB -
zsolt501
nagyúr
De ha már leszedtem a másikat valahogy felkéne rá ragasztani!
Azt nem tudom mien ragasztót lehetne erre használni ami vezeti is a hőt és utánna nem enged el használat közben! -
zsolt501
nagyúr
Pontosan nincs kifúrva! De valahogy csak lelehet rolla szedni!
-
FaBatka
aktív tag
Sziasztok!
Van nálam egy 8500LE, ami nagyon úgy néz ki, hogy nem megy. Gyakorlatilag a képe olyan, mintha valaki az egekbe húzta volna a mem órajelét. Tudok vele valamit kezdeni? -
iwu
addikt
hali! más a gáz szerintem...nincs nagy különbség egyenlőre 8x meg 4x agps cuccok közt, nincs kártya , ami kiszolgál rendesen 8x agpt.
-
DonnieBrasco
tag
Talán hülyeséget kérdezek, de mégis.
Lehet, hogy azért nem megy rendesen a 9500-asom, mert az alaplapom csak 4x AGP-t tud ??
DB -
DonnieBrasco
tag
Lehet, hogy azért nem megy rendesen a 9500-asom, mert az alaplapom csak 4x AGP-t tud ??
DB -
DonnieBrasco
tag
DB -
DonnieBrasco
tag
DB -
zsolt501
nagyúr
Azis érdekelne hogy hogyan kell leszedni a régit! Azis jó ha megírjátok hogy hol lehet erröl olvasni.
-
zsolt501
nagyúr
Mindenesetre várom a további javaslatokat és véleményeket!
-
zsolt501
nagyúr
És mien ragasztóval lehet ezeket felragasztani! ill. hol lehet kapni!
-
Cane
őstag
válasz
zsolt501
üzenetére
A ramokat és a gpu-t valszeg nem tudod egy hűtéssel megoldani. Ha a memcsit akarod, akkor ragasztanod kell vagy 2oldalú hővezető ragasztóval vagy folyékonnyal. Ha a gpu-t (és ha no barkács) akkor: zalman, titan gyári hűtőket már kapsz a boltokban.
Zalman passzív: [L]http://www.3dchip.de/faq/Heatpipe/Heatpipe-Guide.htm[/L]
Titan aktív: [L]http://www.pretaktovani.cz/text/titvga.asp[/L] -
Bygabor
csendes tag
Radeon 9000 pro-val miért nem tudom futtatni a colin mc ray 2-őt,és a Severance Blade of Darknesst?Lehet,hogy háklis a Codemasters játékokra?Geforce Mx-el símán ment.A játék patch-ek nem váltak be.
-
zsolt501
nagyúr
ENGEM IS ÉRDEKELNE A PROGI NEM TUDOM AZ ÉN KÁRTYMMAL IS MŰKSZIK?
-
zsolt501
nagyúr
Le szeretném cserélni a SHAPIR 9100 ason a hűtést de ragasztva van mit javasoltok mien hűtés volna rá jó amit nem kell csavarozni és a ramokat is hűti!
Minden javaslat érdekel! -
Viktor77
titán
Ja, és ha megvan valakinek a Sapphire redline tweakere légyszi írja már meg honnan lehet letölteni,én nem kaptam meg a kártyámhoz (9700Pro)
Előre is köszi! -
Viktor77
titán
Sziasztok!
Itt egy nagyon jó oldal Ati kártyákról.
Nyákösszehasonlítás,teszteredmények,nagyfelbontású képek stb..
/www.digit-life.com/articles2/radeon/sapphire-2.html -
najnhend
tag
And1!!!
Eszem ágában sem volt szidni a r.9500prot!!!!!
Nemkem pontosan uo. karim van,mint neked,bár egyelőre a dobozában fekszik.
Én a sima 9500/9600ról írtam, nem a szériáról ált.
Amúgy meg mákos vagy, én 57ért vettem a cuccot...
köszi az oldalakat, még jobban meggyőztek választásom helyességében! -
Bálintosz
senior tag
:)
Aktív témák
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Montech/Asus/SteelSeries/Ozone/Deltaco/DE/UK/Számlával!/
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- 27% - MSI RTX 5080 SHADOW 3X OC 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest