- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
Januárban olvastam több hírportálon is, hogy kilenc CBA príma önkiszolgáló pénztárainál lehet qvik-el fizetni. Hétvégén a Corvin Pláza közelében jártam, így gondoltam kipróbálom a kilencből az egyiket, bár szinte soha nem vásárolok CBA-ban. Most kivételt tettem, de csak pár dolgot vettem, nem is az számít, hogy mit, hanem, hogy hogyan fizetek majd. Amikor a fizetésre került a sor, akkor az automata nem is jelezte a qvik-et, csak a készpénzes fizetést és a bankkártyát. Meg is lepődtem, hogy hová tűnt a qvik? Ráböktem a bankkártyára és reméltem, hogy ezen belül lesz majd választás, hogy kártya vagy qvik, de nem volt, egyből a kártyát kérte.
A lényeg, hogy a qvik-et nem be-, hanem inkább kivezetik, a Corvin Plázában már nincs, de nem is tudom, hogy mióta, mert rég jártam arra. Ha nem a qvik gyakorlati kipróbálása lett volna a cél, akkor máshol vásárolok. Vicc, hogy más áruházláncoknál (Lild, Spar, Obi, Ikea... stb.), ahol van önkiszolgáló pénztár a nyomát sem láttam qvik-nek, ahol meg volt is pár, azt meg megszüntetik. Van ennek így értelme?
Nem tudom, hogy más CBA-kban mi a helyzet, de a kilencből egy (Corvin Pláza) esetében már nincs qvik. -
csendes
addikt
Mostantól a qvik, mint fizetési megoldás, minden vállalkozás számára elérhető. Az OTP például már ajánl ilyen csomagot: [link] Viszont ennek elterjedéséhez kell egyfajta fintech kultúra, mivel a készpénz mellett a Mastercard/Visa kártyákban már sokan megbíznak. Egy kártyás tranzakció magyar kereskedőnél védelmet nyújt a vásárlónak. A qviknél még nem látszik pontosan, hogy milyen kockázatokat rejtenek az új, bankkártya független, elsősorban okostelefon alapú fizetési megoldások, de biztos, hogy a kiberbiztonság kritikus elem lesz. Az esetleges biztonsági réseket minden bizonnyal megpróbálják kihasználni bűnözők, és az ilyen esetek nagy visszhangot kaphatnak a sajtóban.
-
csendes
addikt
Lényegében a Visa és a Mastercard bankkártya alapú platformjaival szemben találta ezt ki az MNB. Ezek költsége különösen a kisvállalkozásoknál és a kisebb összegű fizetéseknél annyira jelentős lehet [link], hogy rákényszerülnek a készpénz használatra, aminek a NAV sem örül.
Ezzel persze a bankközi jutalék is megszűnik, de ezzel a nagy vállalati ügyfélkörrel rendelkező magyar bankok nem járnak rosszabbul, csak az inkább lakossági ügyfelekkel rendelkező bankoknak lesz kevesebb a bevétele.
A fenti MNB hivatkozáson szerepel az is, hogy milyen hatással lehet a magyar gazdaságra, ha megszünnek a bankkártyás fizetésnél a jutalékok. Az árcsökkenés mellett javíthatja a vállalkozási kedvet. A pénzrendszer és az adózási rendszer is fejlődhet, mivel "a bankközi jutalék (tehát) nemcsak a kereskedők határköltségére van hatással, hanem a
kártyabirtokosok számára és a kártyahasználatra is". -
Oldman2
nagyúr
Kíváncsi leszek arra, mikor és hol találkozok először ezzel a lehetőséggel.
-
Alarikman
senior tag
Ez nekünk sima polgároknak miért is jó? Hogy idővel nem kell bankkártya? Vagy egyéb? Mert a bankkártyás fizetéséért eddig sem mi fizettünk, hanem az eladó cégek. Nekik lesz olcsóbb.
-
8
senior tag
Klikk és qvik minden helyzetben
Mindenki számára elérhető ingyenes alapszolgáltatás a qvikINGYENES
Minden lakossági ügyfél számára törvényileg ingyenes a qvik használata.
BIZTONSÁGOS
A legmodernebb informatikai eszközök védik az ügyfeleket
HAZAI
Világszínvonalú szolgáltatás magyar rendszerekkel
BÁRMIKOR HASZNÁLHATJA
Éjszaka és hétvégén is működik
VILLÁMGYORS
Átutalás néhány pillanat alattA qvik lehetőséget biztosít arra, hogy mindig Ön határozhassa meg, hogy egy adott tranzakciót mikor kíván elvégezni. Ezáltal még könnyebb lehet saját pénzügyeinek tervezése, kiszámíthatósága és sokkal kényelmesebben intézheti tranzakcióit, mint eddig bármikor.
A kereskedők és számlakibocsátók nem vonathatnak le az Ön számlájáról pénzt egészen addig, amíg azt Ön jóvá nem hagyja.Hogyan ismerheti fel a qvik elfogadóhelyeket?
Minden kereskedő, szolgáltató, webshop ás számlakibocsátó számára kötelező feltüntetni a qvik logót, ha ilyen elfogadást nyújt. Amennyiben Ön ilyennel találkozik, biztos lehet abban, hogy ingyenesen fizethet qvikkel.qvik-QR
A qvik-QR-t a kereskedő vagy számlakibocsátó fogja majd megjeleníteni internetes vásárlásnál a webshop felületén, fizikai boltokban a pénztárgép vagy a POS-terminál kijelzőjén, de akár egy papír alapú számlán is elhelyezhető. A qvik-QR-t beolvasva ingyenes átutalás kezdeményezhető.
A qvik-QR minden esetben csak egyszer fizethető ki, így elkerülhető a többszörös fizetés. Emellett a qvik-QR el is menthető és kényelmesen, akár egy későbbi időpontban is kifizethető. Fontos, hogy a QR-kód beolvasása (és elmentése) önmagában még nem jelent fizetési kötelezettséget.qvik-NFC
A qvik-NFC a jelenleg is ismert érintéses mobilfizetést jelenti, melyen keresztül egy ingyenes átutalás kezdeményezhető.
A qvik-NFC fizikai vásárlások során alkalmazható a jelenleg ismert érintéses fizetéshez hasonlóan. Az ügyfélnek mindössze valamilyen okoseszközét a terminálhoz kell érintenie, majd a fizetés jóváhagyása után megtörténhet az ingyenes átutalás.qvik-kérelem
A qvik-kérelem a kedvezményezettől induló értesítést jelent, melyre kattintva válaszul ingyenes átutalás kezdeményezhető. A fizetési kérelmekre válaszként indított átutalás minden esetben a számlatulajdonos jóváhagyásához kötött.
A jövőben qvik-kérelem érkezhet egy közműszolgáltatótól, egy webshopos vásárlás alkalmával, utánvételes csomagküldés során, vagy fizikai vásárlás esetében, de akár egy ismerőstől is.
A qvik-kérelem fogadásához szükséges, hogy a kérelem küldője ismerje a címzett bankszámlaszámát, vagy a másodlagos azonosítóját (telefonszám, email-cím vagy adószám). Ezek ismeretében tud a kereskedő, a közműcég vagy egy ismerős qvik-kérelmet küldeni. A másodlagos azonosítót előzetesen regisztrálni szükséges a számlavezető banknál, amelynek menete itt érhető el.qvik-link
A qvik-link a kereskedő vagy számlakibocsátó mobilalkalmazásából indítható kényelmes fizetési hivatkozás jelent, melyre kattintva ingyenes átutalás kezdeményezhetőt
A qvik-link a kereskedők vagy számlakibocsátók mobilalkalmazásába integrált fizetést jelent, melyre kattintva az alkalmazás átirányítja az ügyfelet a mobilbankja átutalási felületére, ahol jóváhagyhatja a qvik-fizetést.
A qvik-link minden esetben csak egyszer fizethető ki, így elkerülhető a többszörös fizetés, valamint ezen qvik-link elmenthető bármikor és az kényelmesen egy későbbi időpontban is kifizethető. A kattintás vagy az elmen tés önmagában még nem jár fizetési kötelezettséggel.https://fintechzone.hu/qvik-lesz-az-uj-qr-kodos-azonnali-fizetes-neve-magyarorszagon/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Építő/felújító topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Wise (ex-TransferWise)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Ringke Fusion-X Xiaomi 14 tok
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest