Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- Toomy: Majdnem banki adathalász csalás áldozata lettem.
- Kalandor: Te mennyit költesz havonta kajára?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Amikor a Samsung Galaxy AI írja meg helyettem a blogot...
- Bakancslista Route 66 Chicagótól Los Angelesig 3.
- t72killer: Egy gyors töltőteszt
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szia!
Proxmox telepítés után, ha nem cluster, akkor az összefoglaló szerinti módosításokat érdemes elvégezni, frissítés, stb.
LAN-ra mindenképp bridge proxmoxban (lehet 1 NIC is a bridge-ben, ez lesz elvileg a VMBR0, ha nem akarsz passthrough-al gyakorolni, akkor a WAN lehet a VMBR1 vagy akármi, az alaplapi is lehet a VMBR0 része, kivéve ha direkt management portnak szeretnéd meghagyni.
opnsense-ben -ami most fut- készítesz mentést, nem titkosítva, mezei XML fájl.
PVE alatt opnsense telepít, ezt nem részletezem, a hely és a ram igény csökkenthető, ha nem zfs lesz. PVE-ben opnsensehez rendeled a vmbr0 és 1-et is. Ezután két lehetőség van: vagy a letöltött xml-t módosítod, vagy simán a mentést opnsense-be visszatöltöd és a PVE console-ban módosítod az adapterbeállításokat.
MAC addressek változhatnak, ha vmi fix IP-n volt, akkor azokat a leases-ben is módosítsd.NAS-nak én debian headless+webmin szoktam ajánlani. Userek számától függően több-kevesebb idő összerakni.
ZFS-t kezeli, de ennek a csatolását majd megírja
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest