- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
kingabo
őstag
válasz
Sn[4k3] #5646 üzenetére
Milyen játékot szeretnél írni? Ha valami egyszerűt pl: kártyásat, akkor nem biztos, hogy megéri vmi nehezet megtanulni. Ha vmi bonyolultabbat, akkor nyilván először magát a nyelvet kell megtanulni és utána nekiesni a játéknak...
Én írtam egy Asteroids 10 000. klónt XNA-ban. Mint fentebb írták C#-ban kell programozni (kezdőknek talán könnyebb, mint a C, mert a string kezeléssel, pointerezéssel nem kell szenvedni), ha az alap megvan, akkor ahogy Doc is írta az fv hívásokon és a működés értésén van a lényeg. Az xna egyik nagy előnye, hogy nagyjából* ugyanaz a kód fordítható Winre (.net kell hozzá), Xboxra, meg WP7-re.
Ha több platformra is akarsz egyszerre, akkor valami motort kell használnod (CryEngine, Unreal). Viszont ezekhez szinte 0 tapasztalat kevés, meg Nálad talán verébre atombombával felállás lenne. (sértés nélkül!)
*: nyilván a gépen tudsz mondjuk [Space]-t nyomni, addig Xbox-on mondjuk az 'A'-t kell.
Végszó: először inkább próbálj meg valamit felmutatni és utána agyalj azon hogy pénzt kérsz érte, vagy reklámot raksz bele, ebből gazdagszol meg! (megint sértés nélkül!) Másként írva: amíg probléma egy játék megírása, addig a terjesztésen gondolkodni felesleges. Szerintem.
-
pckownz
őstag
válasz
Sn[4k3] #5642 üzenetére
Még a maszek programozók is elkérik a pénzüket elég rendesen. Van egy tanárom aki maszekol, és többszörösét keresi meg 1-1 pár napos munkával mint a havi fizetése.
Alapvetően minden nyelv nehéz. A programozás olyan mint a művészet. Lehet rajzolgatni vele pálcikaembereket egy táblára, de lehet tájképeket is festeni akár. Egy nyelv bonyolultsága nyilvánvalóan attól függ, hogy mire akarod használni. Én például egy egyszerűnek ismert nyelven írtam black jack játékot (Pascal), de még sem volt egyszerű mert kellett egy kezdő szintű MI. Ezzel szenben egy 2player-es Tennis játékot írt osztálytársam, ahol az egyszerű paintes grafika volt csak a nehezebb része, és csak pixeleket tologatott események hatására. Én ennek ellenére csak konzolosan dolgoztam, mindenféle grafika nélkül, élve az ASCII tábla adta lehetőségekkel. Szóval ezt így nehéz megmondani, hogy a C nehéz nyelv-e. Bocsi, kicsit hosszú lett az írásomXNA-ról annyit találtam, hogy a Microsoft hivatalos játék fejlesztő környezete Xbox-ra, WinMo-ra, és Windows-ra.
Keresgéltem PS3 programozási leírást, hirtelen amit találtam, hogy MultiCore Cell programming az alapja, ami 3 számomra ismeretlen környezetre épül, Linux rendszeren, illetve ha jól sejtem kell hozzá PS3 dev-tool.
A Wii-s környezet emulatorral dolgozik, és Windows-Linux cross platformos.
Óvatos tipp, ha több platformú játékot akarsz, akkor Android-iOS -ben gondolkodj. Android könnyen fejleszthető Javaban, iOS pedig szintén C-t használ, és mind2 kiválóan megy Windows alól.
-
doc
nagyúr
válasz
Sn[4k3] #5642 üzenetére
nem nyelvrol van szo, az lenyegeben tokmindegy hogy milyen programnyelvet hasznalsz
mivel nincs meg a temaban tapasztalatod, ne vard hogy nekiulsz egy jatekot megcsinalni, es az kapasbol mindenkinek kelleni fog (sot...)ha massal akarod megcsinaltatni, az bizony penzes huzas
egy lelkes amator nem fogja tudni normalisan megcsinalni, aki meg eleg rutinos ahhoz hogy vegig is tudja csinalni, annak is rengeteg melo, ergo sok penz...eloszor probalj nehany kicsi hobbiprojectet vegigvinni, utana lesz kis ralatasod a temara
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged