Hirdetés
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Bambula5
üzenetére
Elvileg a postgresql, amit írtál elég lehet. Ha túl lassú lenne, akkor váltanod kell noSQL-re vagy newSQL-re. Az utóbbiból nézegettem ruby-s gem-eket, NuoDB-hez volt valami tűrhető, de már azt is 2 éve nem fejlesztik, lehet, hogy fel se tudnád telepíteni, build failing-et ír a travis. [link] Nem egy jó nyelv ilyen szempontból a ruby, meg amúgy sem, legalábbis sokan nem szeretik. Én inkább távol tartom magam tőle.

-
válasz
Bambula5
üzenetére
A táblákba szétszedés a sebességet nem fogja feltétlenül javítani
Azt már tudod, hogy mi alapján kell keresned?
Mert ha a tulajdonságok alapján (amik elég dinamikusnak tűnnek), akkor lehet, hogy jobban járnál egy nosql adatbázissal.(#9223) emvy: tisztán a gyakorlatitapasztalatmentes okoskodás szintjén azért segíthet, ha nem minden rekordon külön lemezblokkból kell összevadászni, hanem egy olvasással megvan egy rakat sor (feltéve, hogy a sorok elég rövidek)
-
válasz
Bambula5
üzenetére
A problémám az lenne, hogy tekintettel a rengeteg termékre és azok különböző tulajdonságaira nem lenne szerencsés egy táblában tárolnom őket. Miként lehetne megoldani, hogy egy-egy alkategória létrehozásánál létrejöjjön egy hozzá tartozó termék tábla? Gondolom ez a keresést is felgyorsítaná...
Triggerekkel lenne a legelegánsabb megoldani, de szerintem nem ez a jó irány. Óriási adatbázisokban sem szokás ugyanolyan típusú adatot más táblában tárolni. Az tudod milyen mélységig vannak alkategóriák? Szerintem egyéb paramétereket kell használni, és okosan indexelni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Egér probléma
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Billentyűzet gondom van
- Építő/felújító topik
- Hobby elektronika
- Fogyjunk le!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5700X / RX 7700 12GB / B550M WIFI / 32GB RAM 3600Mhz / 1TB NVMe SSD / 650W GOLD
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Razer BlackWidow V4 PRO 75% - US + AJÁNDÉK RAZER VIPER V3 PRO
- Bomba ár! Dell Latitude E4310 - i5-520M I 4GB I 160GB I 13,3" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- CANON EF 17-40 f/4 L USM MEGVIGYÁZOTT DARAB
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steelseries Arctis Gamebuds (Playstation) Gamer vezeték nélküli fülhallgató
- Lenovo LEGION 5 PRO Ultra 9 275HX 32GB RAM 2TB SSD RTX 5070 Ti 12GB 16" QHD+ OLED 3év Prémium GAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest