Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• coco2

őstag

válasz nyunyu #20516 üzenetére

Én a céges világot láttam. A 90-es években már volt win 3.11 workstation (az volt az első tényleg elfogadott windows), de amire a gyakorlatban gépet használtak, azok clipper-ben írt ügyviteli cuccok voltak (dos-os app-ok). Voltak mindenféle - akkor - "csilli-villi"-nek nevezett programnyelvek windows-os app-ot fejleszteni, de akkoriban a 60 hz-es monitorok világát éltük, és az ügyfeleknek annyi volt a véleménye, hogy a windows-os alkalmazástól a szemük kifolyik, kérik vissza a dos-os alkalmazást, és hát annyi volt a clipper mögött. A win95-el jött delphi (a dos-os turbo pascal lecserélése volt), de amit én láttam - kukában végezte a hazai közvélemény köreiben. A win95-öt arra használták, hogy dos ablakot indítani, és kirakni teljes képernyőre, aztán ugyan úgy a clipperes app-ok. Jött a win98, ugyan az. A 85hz-es monitorok csak az ezredfordulón jöttek. És akkor tudott a delphi egy ideig népszerű lenni. Aztán el is tűnt. Hogyan tudott ahhoz bárki hozzászokni annyira, hogy azóta is azt tolja, nem különösebben értem. A java a másik. A népszerűségét én sosem láttam céges környezetben. Android alkalmazás fejlesztésen túl nem tudom, hol és miért tudott az megkapaszkodni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés