Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• skoda12

aktív tag

válasz bandi0000 #13428 üzenetére

Pedig szerintem jobban tennéd, ha inkább rendesen felkészülnél interjúra még akkor is, ha hónapokig tartana.

Nézd, pályakezdő állásból nincs sok. Ha valahol bukod az interjút, akkor oda általában 1 évig nem tudsz újra jelentkezni. Ha leszűkíted a lehetőségeket, hogy mondjuk téged fixen XY technológia érdekel, akkor nagyon gyorsan végig lehet pörgetni az összes céget, ahova kezdőket felvesznek.

Most rákerestem linkedinen, hogy az országban hány db junior c# állás van. 13 db találatot dobott ki és csomó hamis találat van, mert az egyikben 4 év tapasztalat kell, meg vannak olyanok, ahova tesztelőt vagy cpp-s embert keresnek előnyként feltüntetve a c# tudást. De ez amúgy bármilyen technológiára igaz lesz szerintem.

Ok, a linkedin csak 1 oldal. Lehet, hogy találnék még pár lehetőséget, ha minden álláskereső portált átböngésznék, de tippre nagyságrendileg nem változnának a számok. Így hogy két helyről már elutasítottak és vidéken vagy, szerintem már nem nagyon hibázhatsz a következőnél vagy könnyen költözés és/vagy más technológia lesz a vége, amit nem szeretnél.

• Silεncε

őstag

Azért lehet vidéken is találni munkát. Én Szegeden vagyok egyetemen, most húzom a 3. évem gyakornokként (duális képzés), de a legtöbb ismerősőm is dolgozik/kezd nemsokára dolgozni. Ha mész MSc-re, mindenképpen keress mellette valami gyakornoki helyet (akár a duálist is megpróbálhatod, ha van az egyetemeden), 0 tapasztalattal sajnos tényleg nehezen fognak felvenni bárhova is főállásra.

Ez az MSc is jó kérdés, én is most gondolkozok, mi legyen vele, elvileg nyáron végzek, utána kezdeném rögtön, de nem tudom, megéri-e még a 2 év... Főleg, hogy munkahely meg lenne, már vagy a harmadik helyről keresnek meg, pedig még diplomám sincs... Vagy akár maradhatnék a mostani helyemen is. Annyi előnye lenne, hogy addig el tudnám dönteni, merre is akarok tulajdonképpen menni...

Egyébként ha nagyon nem találsz semmit, meg lehet próbálni a freelancerkedést is, csinálja több kollégám is, mondjuk ők csak mellékállásban, de az is jobb mint a semmi. Legalább tudsz felmutatni valami portfóliót.

• válasz bandi0000 #13428 üzenetére

Sajnos Magyarország kis ország, a legtöbb fejlesztői munka Budapesten van.

Van néhány a nagyobb megyeszékhelyen is, de jellemzően nem annyi, és nem annyiért mint szeretnéd, és vidékről vidékre költözni talán még kisebb a hajlandóságod, mint a fővárosba, bár ez egyéni preferencia, van akit tankkal sem lehetne felvontatni pestre, van aki pedig örül, hogy végre felköltözött.

Ha a C#/.Net érdekel, annál elég nagy világvége kellene, hogy legyen, hogy ne legyen pesten nyitott junior pozíció.

Nyílt titok, hogy fejlesztőként már egyetem alatt lehet/kell/érdemes elkezdeni dolgozni, így szeretve némi tapasztalatot. Ilyenkor jellemzően olcsó helyen lakik az ember (kolesz, osztott albérlet), de mindenképpen kevesebb a mentális/anyagi teher, mint amikor egyszercsak rájössz, hogy végetért a buli, és neked 0 tapasztalatod van az adott szakterületen.

Egy ismerősöm így járt. Szépen lediplomázott, majd nem talált munkát, mert nem volt tapasztalata. Kiment Írországba, de még rendszergazdának is csak nehezen vették fel, fillérekért. Egy év után megunta, hazament MSc-re. Nem hiszem, hogy ez fogja neki meghozni az áttörést. Inkább gyakorlati tapasztalat kellene.

Ha akarod/teheted visszamehetsz MScre alibiből, és mellette diákként elkezded a pályafutásod.

Vagy hasonlóan alacsony, vagy talán még alacsonyabb bérért mint diákként (diákként kevesebb az adó) elmész egy kezdő poziba ahol elkezded a valós tapasztalatokat felszedni.

Egyetértek veled, nem érdemes otthon görcsölni hónapokig egy nyevvel. Az alapok mindegyikben ugyanazok, plusz egy kis nyelvspecifikus körítés, és némileg más mintákat követ a közösség.

Tanuld meg az alapokat, amik ahhoz kellenek, hogy el tudj kezdeni dolgozni.

Én mondjuk azzal kezdenék, hogy összeraknék egy egyszerű CRUDot, egy Todo appot.
    Frontendre némi HTML, CSS, JavaScript, React, REST/GraphQL APIval.
    Backendre a te esetedben .Net backend, valami hozzá passzoló SQL adatbázissal.

Ezt max 1-2 hónap alatt meg lehet tanulni Udemyről.

Ha ez kész, akkor nagy vonalakban érted az alapokat, mehetsz interjúzni, még kódmintád is van amit tudsz mutatni.

Ha minden kötél szakad, ott van külföld.
    Nyelvekkel hogy állsz?

Én is vidékről származom, diákként dolgoztam egyetem mellett, volt is tapasztalatom egy kezdő/mid pozícióhoz PHP és társaival, de nem akartam fillérekért elmenni dolgozni, és vidékről feljárni sem, így gondoltam egy nagyot és kijöttem Angliába.
    Bár tapasztalat nélkül itt sem vesznek fel senkit, úgyhogy inkább még ne csomagolj.

törölt tag

Levelező Msc ezügyben nem segít, amellett nem tudsz diákmunkára menni.

Addig is ásd bele magad courseraba és társaiba.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés