- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Megint 3 hónap Disney+ akciósan :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 4 – Zöldséges ragu, ami sokféleképpen elkészíthető
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése.. kontra MS/Zintel korlátozásai.(Mehetnek a levesbe)
- bitblueduck: RTX 50-es széria PhysX támogatás nélkül. Tényleg akkora probléma?
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miracle
senior tag
válasz
VladimirR #370 üzenetére
de egy ?: operátor van mögötte. ez egy feltétel. a bool visszatérési értékét használom. amúgy igen, lehetne így is:
int leptetes = int(opt) + (double(int(opt)) < opt);
ez is tökéletesen működne, de kevéssé magátó értetődő, és ez inkávv egy ,,c''-s megoldás, nem szép dolog c++ban ilyet hagyni. nem szeretik a c++ programozók. és én sem, mert nem szép.
''es a ++b a makromnak valoban nem tesz jot neki, most neztem ()
de a te megoldasod nalam folyamatosan felfele kerekit''
óh, jháh, doktor zwack, das ist eine Uniqum, az volt a feladat, hogy felfelé kerekítsem, mert nyilván nem kell magyaráznom, hogy a log_2(n) nem mindíg egész, és amikor tört, akkor a keresett érték a felső-egészrész.
[Szerkesztve] -
Miracle
senior tag
válasz
VladimirR #368 üzenetére
úgy az int(double), mint a static_cast<int>(double) alsó egész-részt vesz. a kód működik.
én g++-t és borland compilert szoktam használni, mind a kettő így csinálja, és bár nem néztem, de a VS is biztosan.
az előbbi (ha másért nem is) azért kerekít felelé, mert egyszerűen eldobja a mantisszát. utóbbi implementációfüggő, de csak az van garantálva, hogy nem csinál hülyeséget, de az kerekíthet bármely irányba.
Ha negatív számokra is számítanánk, akkor lehet, hogy nem működne a kód, de itt nem ez a helyzet. a makrókkal meg vigyázni kell, mert egy ilyen egyszerű kifejezés, mint a round(++b) is megfingatja. -
Miracle
senior tag
válasz
Cathfaern #344 üzenetére
sorry.
mondjuk így néz ki amit akarsz:
int a[1..100]; /* ebbe a tömbbe eltárolod a számokat, amikben keresni akarsz, persze _növekvő_ sorrendben.*/
struct nincs_meg{};
ekkor a függvény(a pontos a sorok elején csak a tabulálás miatt vannak ott):
int logker(const int[] t, const int b, const int e, const int what)
{
. int temp = (b+e) /2;
. if (t[temp] > what)
. {
. return logker(v, b, temp, what);
. }
. else
. {
. if (v[temp] == what) return temp;
. if (b = e) throw(nincs_meg);
. return logker(v, temp, e, what);
. }
}
ez egy rekurzív megvalósítás, nem garantálom, hogy műxik, nem fordítottam le, de szerintem működni fog. vedd észre, hogy hiába statikus az a tömb mérete, ezt a függvény nem használja ki, bármekkora tömböt átadhatsz neki, csak a 2. és a 3. változó 0, illetve tömbméret-1 legyen. megvalósítható templatekkel is, de nem szeretném bonyolítani. így tudod használni
try
{
logker(a,0,99,40) //a fenti a tömbben keressük a 40 értéket
}
catch(nincs_meg){std :: cout << ''nincs ilyen értékű elem a tömbben\n'';}
remélem érthető(és működik)
a műveletigény azt jelenti, hogy ezzel az algoritmussal ha n hosszú a tömb, akkor legrosszab esetben log_2(n) felső-egész-rész lépésben megtalálod a keresett számot, log2n pedig az a szám, mire 2őt emelve n-et kapunk, így tudod kiszámolni számológéppel: log_2(n) = lg(n) / lg(2) (itt lg tetszőleges logaritmus, amit találsz a számológépeden) megjegyzem, hogy az átlagos műveletigény azt feltételezve, hogy a keresett száém megtalálásának valószínűsége minden rekeszben 1/n log_2(n) felső-egészrész -1
és bocs hogy összezavartalak, remélem kiengeszteltelek.. -
Miracle
senior tag
válasz
Cathfaern #338 üzenetére
de ne ne ne!
ne hagyd magad meghülyíteni!
neked nem kell logaritmust számotatni, arra semmi szükséged nincs, csak a progmatos(/műinfós? nem hiszem) kollégákból
előtört az algoritmusok műveletigényéről tanult anyag
, ami (hacsak nem írsz powerappot) annyira nem fontos. A kódoláshoz meg semmi köze
-
Miracle
senior tag
válasz
Fejv@dászLány #330 üzenetére
nézd meg ezt: Bővebben: link
Ha módosítani kell a szöveget, és a módosított szöveg nem olyan hosszú, mint az eredeti az problémákat vet fel(a fileon belüli címek megváltoznak), elképzelhető, hogy a módosítás után nem fog rendesen működni. Bár nem ismerem ezt a programot, nem használtam, csak olyannak tűnik, ami neked jó, elképzelhető, hogy erre is figyel, de nem hiszem.
-
Miracle
senior tag
00110101
11101011
10110100
01110011
32+16+4+1 = 53 (fejben számolok, ami az egyenlőségjelek jobb oldalán van, az jó eséllyel rossz)
1+2+8+32+64+128 = ...
4+16+32+128
1+2+16+32+64
inkább nem is számoltam, nincs nálam számológép, nálatok emg hátha van, nomeg a matematikusok amúgy sem tudnak számolni. -
Miracle
senior tag
én az elejére böknék egy
#include <stdio.h>
vagy
#include ''elérésiút\stdio.h''
-t. vagy valami ilyesmit, ha ez nincs ott, akkor az nagy gond, mert a fodító nem tudja, mi az a prntf, hiszen ilyen parancs alapból nincs benne, csak az stdio-ban.
mondjuk C proramot nagyon régen írtam, lehet, hogy a két fenti sor nem fog működni, bár az egy kicsit meglepne. -
Miracle
senior tag
ehh... játékot... vazz... az híresen könnyű. ha nagyon keményen ráfexel is 1 éven belül ne nagyon gondolj ilyen dologra. persze az egy év azt feltétlelzi, hogy carmack jelentéktelennek tűnjön melletted. na mindegy. először algoritmizálni kell megtanulni, meg elemi programokat írni. mostanában nem néztem ilyeneket könyvesboltban, nem tudok példát mondani, hogy milyen könyvet végyél, de egy kezdő PASCAL(nem delphi) jó lenne, mert azokban van valami kis nagyon elemi programozás-elmélet is, amivel kezdők elindulhatnak. és ha már pascalul úgy ahogy tudsz, akkor érdemes elgondolkozni C-n vagy c++on. de az még messzi van. sok sikert!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Elektromos autók - motorok
- Villanyszerelés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- XPEnology
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Autóhifi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 144 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest