Hirdetés
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
Az általad írt problémánál teljesen bizonyos, hogy ha valami inkompatibilis, akkor az a Skystar kártyád.
Az is valószinűleg az alaplapi chipsettel vagy annak drivereivel, esetleg csak konkrétan az alaplappal.
Az i865 ös chipsetnél nem volt bekapcsolva az Intel Accelerator. Az úgy tudom sok proginak bekavar.
A prescottos történetnél meg bármi okozhatta a hibát. Tesztelted a komplett rendszert Prime95-tel pl?
De talán még a HT is bekavarhatott, ha be van kapcsolva.
Maga a gordian knot is egy eléggé béta program, szóval sok mindenre nincs betesztelve, rengedeg dologgal összeakadhat.
Nekem is volt egy hasonló esetem.
Azureus nevű java-s bittorent kliens állandóan elhasalt egy Biostar VIA K7-es lapon, holott előtte használtam egy másik VIA-s K7-es lapban.
Aszittem hibás a lap, és kicseréltem egy ugyanolyan tipusra. -> Ugyanaz.
Kicseréltem egy másik tipusra -> müxik.
Az alaplapon kívül minden más változatlan. Nem tudom, hogy az alaplapban szúrtak el valamit, vagy csak az integrált hálókártyájában, de tipushibás volt a lap...
Másik. Nem tudom mitől függ, de alaplaponként változó a használható DOS memória mennyisége XP/2k alatt. Persze ez függ az egyébb hardverek drivereitől is de vannak olyan lapok, amit cégnél egyszerűen nem tudunk használni, mert a DOS-os számlázó rendszernek sok DOS memóriára van szüksége...
Ez inkább BIOS beállításoktól függ szerintem. De ha BIOS-ban nincs lehetőség átállítani, akkor hiába tudom az okot, nem tudok vele mit kezdeni...
[Szerkesztve] -
Allien
veterán
Ja. Ez érdekes lenne, de ez nem proci kérdés, tutira. Ami inkább érdekes lehetne, hogy pl. alaplap, és memória fajták ütközése. Pl. Nálam, eddig egy Abit AN7-ben (K7-s amd platform) Samsung 400-s ramok mentek (2x512 dualban), egy 2600+ mobil barci mellett (200x11,5-n), tök stabilan. Persze, milyen a gyarló ember? Ramcsere, nagyobb fsb reményében. Beszerezve Hynix D43-s ramok, mert elvileg tuningolhatóak. De, mégsem ebben a lapban. Memtest hibákat mutat, lefagy a rendszer, újra indul, mindez vegyessen, éppen milyen kedve van, vagy mi fut. Néha játék közben akad ki.

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K 4.2GHz (8M Cache, up to 4.50 GHz) LGA1151 Processzor
- Intel Core I5 14500 - 14mag/20szál - Új, bontatlan - Gari 2027.03.11. -ig - Eladó!
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- 2.-3.-4. generációs processzorok (G, i3, i5, Xeon) 3dMark-al tesztelve!
- Hibás i9-14900K
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
- 27% - ASUS TUF Gaming VG28UQL1A Monitor! 3840x2160 / 1ms / 144Hz / G-Sync / FreeSync BeszámítOK!
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest