Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Amúgy mi a terv?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr

Megpróbálok összekalapálni valami segítségnek valót,mert gyakran merülnek fel a topicban ugyanazok a kérdések, és jól jön,ha a válaszok egy nyilvánvaló helyen együtt megtalálhatóak.
Tehát a lényeg, hogy az inteles Mac-ek megjelenése óta elég könnyen telepíthető ez a kiváló OS egy normál "PC"-re is. Persze azért pici vállalkozó kedv, "buheráló-szellem" kell hozzá.
Most abba nem mászok bele, hogy mire jó, mire nem, de természetesen mindenre alkalmas amire a Windows, sőt még többre is,és persze ezt egészen más módon is teszi, amihez kell egy kis rugalmasság, megszabadulni a régi berögződésektől. De mindenki próbálja ki maga, akkor lehet eldönteni kell-e ez az embernek, avagy sem.
Kezdjük is akkor az elejétől:
TELEPITÉS:Milyen hardverre lehet telepiteni ezt az OS-t?
Gyakorlatilag bármilyenre, persze azért az eredetileg célzott hardverre irták, és bár azóta is sok driver jött ki hozzá, nem 100%-os a különféle hardverek támogatottsága. (Pl. hangkártyák közül nem sok használható, illetve az integráltak nagy része,de ha ennél valami komolyabbra vágyunk, akkor nem túl széles a skála.) Nagyjából itt a hardware compatibility list-ből lehet tájékozódni,de egy próbát mindig megér,mert újabban tényleg már gyakorlatilag nincsen hw amit ne "enne meg".Mit kell tennem, hogy telepiteni tudjam?
Be kell szerezned egy OSX release-t, ebben kérd a "topiclakók" segitségét.
Kell egy szabad partició egy HDD-n, amit előzőleg FAT32-re formázol,de erről bővebben a telepitési útmutatóban.
TOVÁBBI INFOK:
-Az OS az angol mellett többek között magyarul is elérhető.
-Win mellé is könnyűszerrel fel tudod rakni.
-Játékra ha teheted inkább hagyj fent win-t is egy partición,de megoldható játékok futtatása is,illetve vannak nativan OSX-es játékok is.
-Hardware tuning általában támogatott,de ez verzió-függő is tud lenni.
Telepitési útmutatók a legtöbb verzióhoz itt megtalálhatók.Egy elég jó általános telepitési útmutató magyarul.
FONTOS, HASZNOS LINKEK:
OSX86 project wiki oldala
Magyar közösség oldala
apple.com
apple.com letöltések szekció
Leopard Guided Tour - marketing bár,de érdemes végignézni, ha akarjátok tudni, miket is tud az OSX...
Ha bármilyen programot kerestek, egy nagyon jó link...DRIVEREK:
Ati VGA-k:
Saját tapasztalatom nincsen, minél hamarabb beszerzek infot a legjobb ATi driverekről, és telepitésükről is.nVidia VGA-k:
NVInject:
Csomagot letöltöd, Pacifist-el admin jogot adva magadnak kiválasztod amelyik driverekre a te kártyádhoz szükség van, és telepited a kiválasztott összetevőket a csomagból. Igy néz ki a művelet...GFX _String (G92-höz ajánlott ezt használni)
Letöltés, és pontos telepitési útmutató itt.FONTOS: A két driver egyszerre nem lehet fent.
NTFS particiók kezeléséhez szükséges csomagok:
Bármi egyéb kérdéssel, mint mindig bátran forduljatok a topiclakókhoz, igyekszünk készséggel segiteni bármiben. Természetesen itt nem is állt módomban minden infot megadni, csak az alap dolgokat próbáltam egy helyre összefogni.
Ez a kis "segitség" a teljesség igénye nélkül készült. Majd a későbbiekben a többiek javaslata alapján bővitem,ha valami idevalót kifelejtettem volna.
És végül a legfontosabb: Nem feladni,ha elsőre nem sikerül! Én is több release után találtam meg a számomra ideálisat. Kis vállalkozó kedv kell a próbálgatáshoz,de ha jól működik, sok örömet lehet benne lelni

Hajrá!

-
Nyugdíjas
nagyúr
nah nézzük el-é baxtam esetleg valami linkelést

[/IMG]
[/P]
Megpróbálok összekalapálni valami segítségnek valót,mert gyakran merülnek fel a topicban ugyanazok a kérdések, és jól jön,ha a válaszok egy nyilvánvaló helyen együtt megtalálhatóak.Tehát a lényeg, hogy az inteles Mac-ek megjelenése óta elég könnyen telepíthető ez a kiváló OS egy normál "PC"-re is. Persze azért pici vállalkozó kedv, "buheráló-szellem" kell hozzá.
Most abba nem mászok bele, hogy mire jó, mire nem, de természetesen mindenre alkalmas amire a Windows, sőt még többre is,és persze ezt egészen más módon is teszi, amihez kell egy kis rugalmasság, megszabadulni a régi berögződésektől. De mindenki próbálja ki maga, akkor lehet eldönteni kell-e ez az embernek, avagy sem.
Kezdjük is akkor az elejétől:
TELEPITÉS:Milyen hardverre lehet telepiteni ezt az OS-t?
Gyakorlatilag bármilyenre, persze azért az eredetileg célzott hardverre irták, és bár azóta is sok driver jött ki hozzá, nem 100%-os a különféle hardverek támogatottsága. (Pl. hangkártyák közül nem sok használható, illetve az integráltak nagy része,de ha ennél valami komolyabbra vágyunk, akkor nem túl széles a skála.) Nagyjából itt a hardware compatibility list-ből lehet tájékozódni,de egy próbát mindig megér,mert újabban tényleg már gyakorlatilag nincsen hw amit ne "enne meg".Mit kell tennem, hogy telepiteni tudjam?
Be kell szerezned egy OSX release-t, ebben kérd a "topiclakók" segitségét.
Kell egy szabad partició egy HDD-n, amit előzőleg FAT32-re formázol,de erről bővebben a telepitési útmutatóban.
TOVÁBBI INFOK:
-Az OS az angol mellett többek között magyarul is elérhető.
-Win mellé is könnyűszerrel fel tudod rakni.
-Játékra ha teheted inkább hagyj fent win-t is egy partición,de megoldható játékok futtatása is,illetve vannak nativan OSX-es játékok is.
-Hardware tuning általában támogatott,de ez verzió-függő is tud lenni.
Telepitési útmutatók a legtöbb verzióhoz itt megtalálhatók.Egy elég jó általános telepitési útmutató magyarul.
FONTOS, HASZNOS LINKEK:
OSX86 project wiki oldala
Magyar közösség oldala
[L:www.apple.com]www.apple.com[/L]
apple.com letöltések
[L:www.apple.com/macosx/guidedtour/]Leopard Guided Tour[/L] - marketing bár,de érdemes végignézni, ha akarjátok tudni, miket is tud az OSX...
Ha bármilyen programot kerestek, egy nagyon jó link...DRIVEREK:
Ati VGA-k:
Saját tapasztalatom nincsen, minél hamarabb beszerzek infot a legjobb ATi driverekről, és telepitésükről is.nVidia VGA-k:
NVInject:
Csomagot letöltöd, Pacifist-el admin jogot adva magadnak kiválasztod amelyik driverekre a te kártyádhoz szükség van, és telepited a kiválasztott összetevőket a csomagból. Igy néz ki a művelet...GFX _String (G92-höz ajánlott ezt használni)
Letöltés, és pontos telepitési útmutató itt.FONTOS: A két driver egyszerre nem lehet fent.
NTFS particiók kezeléséhez szükséges csomagok:
[L:www.ntfs-3g.org]NTFS 3G[/L]
MacFuseBármi egyéb kérdéssel, mint mindig bátran forduljatok a topiclakókhoz, igyekszünk készséggel segiteni bármiben. Természetesen itt nem is állt módomban minden infot megadni, csak az alap dolgokat próbáltam egy helyre összefogni.
Ez a kis "segitség" a teljesség igénye nélkül készült. Majd a későbbiekben a többiek javaslata alapján bővitem,ha valami idevalót kifelejtettem volna.
És végül a legfontosabb: Nem feladni,ha elsőre nem sikerül! Én is több release után találtam meg a számomra ideálisat. Kis vállalkozó kedv kell a próbálgatáshoz,de ha jól működik, sok örömet lehet benne lelni

Hajrá!

Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Tőzsde és gazdaság
- CES 2026: ténylegesen megoldotta a leégő tápkonnektorok gondját a Cooler Master
- ASUS routerek
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Háztartási gépek
- Futás, futópályák
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3841, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3653
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Realme 9 Pro 5G 6/128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest