Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenne 1 csomagom ami kb 4-4,5 kg-os lehet.
Mérete az meg : 38*17*29 cm kb (pontosan nem tudom, nincs előttem a doboz)Mivel lehet ezt legolcsóbban feladni Utánvéttel ?
-
Blackhole13
senior tag
válasz
Blackhole13 #6517 üzenetére
-
anorche1
őstag
Ha mpl -lel küldöm házhoz, én nincs otthon a címzett, akkor mi történik? Kap értesítést hogy a postán átveheti?
Vagy ha levélként postánmaradónak adom fel, akkor kap a címzett valahogy értesítést róla?
Vagy be kell a postára járkálnia érte? -
anorche1
őstag
válasz
khron78 #6503 üzenetére
Bocsi, azért maradt le, mert még én sem tudom
Ha majd megvan a pontos méret és tömeg, írokViszont egy 368g -os csomagot szeretnék olcsón elküldeni belföldön, H/18 -as borítékban (kb. 37x29cm).
A vaterafutáros mpl drágább lett sajnosEsetleg levelként fel tudom adni? Ha jól olvastam hosszúság+szélesség+vastagság=90cm, és egy oldala sem lehet hosszabb 60cm nél a levélnek. Ennek az én csomagom megfelel.
Mennyiért tudnám feladni? 500g -ig nem elsőbbségi 490Ft. Ehhez kell még nekem valami, pl. ajánlott jelölés? -
Fancy-boy
addikt
válasz
Hunter2 #6524 üzenetére
Print = dokumentum
Pack = csomagDokumentum (Print): dokumentumként kezelendő azon írásos formátumban megjelenített egyedi, illetve személyes jellegű küldemény, amely közleményt, adatot, információt (okiratot, feljegyzést, okmányt,bizonylatot, szerződést stb.)tartalmaz (kivételt képeznek a 20.000 Ft-ot meghaladó értéket képviselő küldemények,pl.: repülőjegy). Az adathordozón (floppy-n, CD-n) szereplő adatok szintén dokumentum tartalmú küldeménynek minősülnek;
b)
Árutartalmú (Pack): mindazon küldemény, ami az előző a) pont alapján nem minősíthető Print küldeménynek -
Hunter2
addikt
valahová le van írva hogy a posta EMS print szolgáltatása mégs milyen kondiciókkal működik? Csak mert múltkor fel akartam így adni egy 2KG-os csomagot erre azt mondták csak irat mehet így , most meg látom a posta oldalán hogy 10Kg-ig skálázva van az ár. Szóval amit mondtak jó eséllyel baromság.
Természetesen sehol nem találtam az áron kívül semmilyen információt. -
totyak
aktív tag
válasz
maj-viktor #6515 üzenetére
Azt el is felejtettem tegnap megkérdezni, hogy a nyomkövetés csak Magyarországon belül érvényes, vagy a célországban (ami jeleneleg Olaszország) is mutatja merre jár a levél?
Illetve olyan kérdésem is lenne, hogy mi van akkor, ha nem uniós országba postáznék? Konkrétan Braziliát nézegetem.
Az online kalkulátor szerint elsőbbségi-ajánlott levél lehet, de értéknyilvánítást már nem enged. Tehát itt már buknék, ha elvesztik a csomagot, mert csak azt a kb. 12 ezret kapnám meg, amit levezettél nekem korábban. Illetve itt is kérdéses számomra, hogy az ajánlott feladással járó nyomonkövetés meddig szól, ha jár egyáltalán vele nyomkövetés.
Valamint fontos még, hogy ilyen esetben a feladónak kell intézni valami papírokat vám és áfa ügyben, vagy a címzettnek, vagy egyáltalán nincs is ilyesmire szükség? Csak mert a kalkulátor felajánl olyat, hogy "Kiviteli kísérő okmány", illetve "Pótlap".
Megköszönöm, ha ezekre tudsz még válaszolni.
-
hzsolee
őstag
válasz
maj-viktor #6516 üzenetére
Tényleg nem vicc. Vettem egy palmrest-et. Egészen a postaládánkig rendben volt. Félbehajtotta....
-
maj-viktor
őstag
válasz
anderledani #6519 üzenetére
Természetesen csak vicceltem (csak sajnos előfordul ilyen), ha normális a postás simán kihozza, és csenget és/vagy értesítőt akkor bedob, ha megjön... nekem pl. hozzák a nem regisztráltat is, meg csengetnek, de én sokat viszek - kapok... szinte mindennap, meg én "ismerem" a postásaimat...
-
totyak
aktív tag
válasz
maj-viktor #6515 üzenetére
Szuper vagy, köszönöm
Azt hittem, hogy a külföldre menő csomagoknak külön papír kell, a halványzöld ajánlott szelvényt ismerem, belföldön sokat postázom.
Remélhetőleg akkor a levélpostai küldeménynél külföldre nem variálnak majd.Megnézem még a javasolt futárcégeket, valami kalkulátor csak van náluk, ami alapján kiszámolható az ár.
Hálás köszönet
-
anderledani
őstag
válasz
maj-viktor #6516 üzenetére
De ha túlméretes (nem is fér el a postás bicikli kosarában) csak értesítést dobnak be, nem törik ketté nem?
10-én rendeltem. -
Blackhole13
senior tag
válasz
Blackhole13 #6517 üzenetére
Targytalan. Most kerult be a rendszerbe.
-
maj-viktor
őstag
válasz
anderledani #6514 üzenetére
Félbehajtva...
(sajnos nem vicc! Olvastam esetet... pláne, ha nem is regisztrált a postás félbehajtja, hogy beférjen a postaládádba... én legközelebb inkább TN-el rendelném, így biztosíték, hogy nem próbálja postaládába rakni... bár manapság már ez sem számít)Mivel TN nélküli, így érdeklődni sem tudsz a postán... max. ha nem jön meg a határidőre refundoltatsz... hát türelem... ha ebay 20.-át írt utolsó határidőnek, akkor indíts case-t... de még megjöhet utána is simán... mikori vétel!? EU-n belül 1-2hét átlag
-
maj-viktor
őstag
igen!
Az ajánlott = nyomkövetés (kapsz TN számot, mellyel a neten nyomonkövetheted)
Igen az értékbiztosításnak ez a lényege...
a levélpostaiban ebben változtatott most a posta, hogy 2,4cm-nél vastagabb nem lehet... (de tudtommal ez csak a hazai... a nemzetköziben változatlan, így kis doboz is lehet)
Melynél a leghosszabb oldal nem lehet 60cm-nél hossz és a 3mérete 90cm-nél több (az mehet levélként <--- ez a régi szabály és így elviekben a nemzetközi résznél megmaradt... idén 2017-ben még nem adtam fel nemzetközit, de apróbetűben írták, hogy csak a belföldit variálták meg)Sima ajánlott szelvényt kell kitöltened... annyi plussz-al, hogy angolul ráírod az országot is, mittudomén Olaszország esetén ITALY, meg feladásnál a postán mondod melyik országba küldenéd és úgy veszik fel!
elviekben a posta lesz a legolcsóbb... de érdeklődhetsz az árakról GLS-nél, DPD, DHL, stb.
(nem tudom hol - milyen értéket akarsz... vagy te voltál az olaszos, már nem emlékszem)Sima ajánlott levélhez való szelvény... feladó név cím & címzett név és címet kell ráírni szimplán, semmi extra... ha levélként 2kg alatt, stb., ha csomag, akkor meg arra van külön csomag kitöltő papírr, de postán segítenek - adnak, stb.!
-
anderledani
őstag
Sima levélként küldött LP hanglemez (30cm átmérő) hogy érkezik? (UK-ból)
Gondolom nem hozza magával biciklin a postás, de akkor hogy?
Egyébként az ebay azt írta 17-20-a között jön, ma nem jött meg. Még ma megjöhet? -
totyak
aktív tag
válasz
maj-viktor #6512 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm, azt hiszem kezdem kapizsgálni.
Ez tehát a linkelt táblázat szerint egy max. 500g-os elsőbbségi, nemzetközi levélpostai küldemény (2310Ft) és emellé még ajánlott levél is (+890Ft), illetve értékbiztosított (+ 7*415Ft, ha 35 ezres értékkel számolom a motyót). Összesen tehát 6105Ft
Kérdésem az lenne, hogy ehhez jár nyomonkövetés is, mert az is fontos lenne?
Illetve, ha jól értelmezem, az értékbiztosítás fedezné teljes egészében a 35 ezer Ft-ot, ha elkeverik a csomagot.
Valamint még az érdekelne, hogy a "levélpostai küldemény" elnevezés az kifejezetten borítékos dolgokat jelent, vagy doboz is mehet? Ha jól tudom már hazai viszonylatban sem engednek ajánlott levélként feladni dobozolt cuccokat.
Mindezek után már csak annyi a nagy kérdés, hogy Postával éri meg küldeni, vagy valami nemzetközi futárcéggel.
(Még egy utolsó bárgyú kérdés: Neten esetleg nincs fenn egy olyan hivatalos papír, mint amit a postán kapnék egy ilyen csomag feladásához? Csak hogy ne ott kezdjek szerencsétlenkedni a kitöltéssel, főleg, hogy nem is láttam még ilyet.)
-
maj-viktor
őstag
A posta alapból külföldi küldemény esetén elveszés esetén X DTS-t ad...
(hogymi az a DTS!?tök8... a lényeg, hogy ~10E Ft értékig kártérít... így 10E Ft értékű csomag esetén értékbiztosítást érdemes rákötni!)
https://www.posta.hu/static/internet/download/2017_tarifatabla_HU.PDF
Ajánlott elsőbbségi levélként 500g-ig 3.200 Ft (ezért ~10E Ft kártérítést kapsz, ha elveszik)
Értéknyilvánítás 5.000 Ft-ként +415 Ft!Azaz ergó ha 35.000 Ft értéket írsz rá, akkor +2.905 Ft lesz még! (7x415)
9.2.1
4) A Posta a kártérítés összegét – az értéknyilvánítás többletszolgáltatással feladott postai
küldemények kivételével – DTS-ben (SDR) állapítja meg. A DTS (SDR) a Nemzetközi Valuta
Alap elszámolási egysége, melynek forintra történő átszámítási kulcsa időközönként változik. A
DTS (SDR) aktuális értékéről a Posta honlapján közzétett POS9.2.2. Nemzetközi levélküldeményekre vállalt felelősség mértéke
a) Értéknyilvánítás többletszolgáltatással feladott nemzetközi levélküldemény
megsemmisülése, teljes vagy részleges elveszése, illetve sérülése esetén a kártérítés
összege a hiány, vagy a sérülés mértékével arányos, de legfeljebb az értéknyilvánítás
összegével megegyező.
b) A feladó által értéknyilvánítási összeg meghatározása nélkül, de ajánlott
többletszolgáltatással feladott küldemény megsemmisül, teljesen vagy részlegesen
elvész, illetve megsérül, a Posta kártérítési átalányt fizet. A küldemény
ba) megsemmisülése vagy teljes elveszése esetén a fizetendő kártérítési átalány
összege – a külön TERMÉKLAPON feltüntetett eltérő rendelkezés hiányában – 30 DTS
(SDR);
bb) részleges elveszése vagy megsérülése esetén a fizetendő kártérítés összege úgy
aránylik a kártérítési átalány ba) pontban meghatározott teljeshttps://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_ASZF01_ASZF.pdf
9. DTS árfolyam
A Posta a nemzetközi küldeményekhez kapcsolódó értéknyilvánítási összegek, illetve kárté-
rítések meghatározásakor a következő DTS átszámítási kulcs átlagértéket alkalmazza: 1
DTS= 397,0 forinthttps://www.posta.hu/static/internet/download/PASZF_KI10_Postai_egyeb_dijak.pdf
elveszés esetén
belföldi ajánlott esetén 15+1x-es díj
nemzetközi levél esetén 30DTS
nemzetközi csomag esetén 40DTS30*397 = 11.910 Ft
40*397 = 15.880 FtErgó, ha 12E Ft értéknél több van benne, érdemes értékbiztosítást kötni rá!
-
totyak
aktív tag
Olaszországba szeretnék egy kisebb csomagot küldeni. Egy kis doboz az egész, szerintem nincs fél kiló sem. Kérdésem az lenne, hogy postával, vagy inkább valami futárcéggel érdemes küldenem. Nyilván olcsón szeretném megúszni, de mindenképpen fontos lenne, hogy legyen nyomonkövetés és értékbiztosítás. Durván 30-35 ezer Ft-ot ér a küldemény. Olyan megoldás érdekelne, ha elveszik a csomag, a teljes összeget térítsék. egyedi cucc, nem tudok másikat venni helyette. soha nem küldtem még külföldre semmit, nem tudom a magyar postánál melyik opciókat kellene választanom és futárt sem használtam még. Váram a javaslatokat. Köszönöm.
-
-
Fancy-boy
addikt
válasz
maj-viktor #6504 üzenetére
Olyan nincsen, hogy "levélcsomag".
Egyébként hogyne számítana a küldemény mérete? -
khron78
őstag
válasz
maj-viktor #6504 üzenetére
A tömeg is egy méret, kár ezen rugózni.
Megírni meg nem tudom, mert nem én kérdeztem.
-
maj-viktor
őstag
válasz
khron78 #6503 üzenetére
inkább a tömege a lényeg... a mérete nem feltétlenül
(hacsak nem túlméretes a csomag vagy amorf, nem doboz alakú - akkor feláras)De ha megírod, hogy becsomagolva 1kg-os dobozról van szó, úgy könnyebben tudunk segíteni...
Amúgymeg:
https://www.posta.hu/static/internet/download/2017_tarifatabla_HU.PDFÉs egy 1kg-os csomag Európai országba, ha levélcsomagként adod fel, akkor 4.810 Ft pl.! (így Angliába is... ez TN-es nyomkövethető elsőbbségi)
2kg esetén: 7.745 Ft -
anorche1
őstag
Mennyibe kerül angliába egy nyomonkövetett csomag feladása?
-
Richard!
addikt
Üdv!
Létezik a DHL-nek is gps-es nyomonkövetése, mint a DPD-nek?
Új hozzászólás Aktív témák
- iKing.Hu - Honor 200 Pro - Moonlight White - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- Razer Blade 18 QHD+ 300Hz mini-LED i9-14900HX 32GB DDR5 RTX 4090 2TB SSD (ELKELT)
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest