- weiss: Filmzene hasonlóság
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- potyautas: Sára és a párja.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacinus
csendes tag
-
bacinus
csendes tag
-
butth
csendes tag
-
butth
csendes tag
-
bacinus
csendes tag
-
bacinus
csendes tag
se tv-mode, se nulla nincs a távirányítón sajnos.
az erősítőben semmi hiba nem lehet. illetve nem lehetett a vten factory resetig. (reseteltem és frissítettem amúgy) más forrást az erősítőhöz csatlakoztatva is adta a képet. több hdmi-kábelt is kipróbáltam, amelyek más eszközökkel hibátlanul működnek, és eddig a popcornnal is hibátlanul működtek.
kapcsolgattam már, és mind a 6 hdmi bemenettel kipróbáltam.
kizárólag a vten-ben lehet a hiba oka, az is biztos hogy a visszaállítás okozta, csak nem bírok rájönni hogy mi az.
dél óta küzdök vele
de most nézem, hogy nem pontosan írtam le a hibajelenséget. bekapcsolásnál még van kép, míg a rendszer be nem tölt. annyi még látszik, hogy loading... de aztán örökre eltűnik. -
bacinus
csendes tag
Köszi a gyors választ :-)
Nincs semmi baja a hdmi kábelnek, több kábellel is kipróbáltam már. A reset előtt volt kép, azóta nincs. A gyári beállítások visszaállítása rontotta el valahogy az egészet. De nem tudok rájönni, mit csinálhatott. És bárhova állítok bármit, nem jön vissza. Még régi firmware-eket is visszaraktam, semmi változás.
Remélem nem piszkált bele ez a factory reset valahogy az erősítőbe is...
Ezt a TV-Mode + 0 -t kipróbálom, ha lenyugszom egy kicsit.
Nem akarom közvetlenül a projektorhoz kötni (bár van kép így), mert szeretem a hd hangot. -
engineur
csendes tag
A ThumbGen nagyszerűen működik, már egész jól kiismertem, hogyan kell használni.
Egyetlen dolgot nem sikerült használni. Megtalálja a filmet, de nem lehet hozzá itt feliratot keresni. Get New Subtitles --> Surch subtitle for the current movie --> There was no subtitle found or selected.
Pedig, ha az eredeti feliratletöltő oldalon keresem, akkor ott megtalálja:
https://www.opensubtitles.org/
Kérdés:
Melyik firmware verziót érdemes használni a PopcornHour500-hoz. Nálam most ez van feltéve: 01-05-170404-25-POP-432-802 (04 APR 2017)
Ennél újabbat nem találtam, de ezzel is lejátssza a DD+ os hanggal a filmeket.
A Popcorn-t azért vettem, hogy 3D-ben tudjunk pl. balettet és filmeket nézni, arra pedig egészen kiváló a SAMSUNG UE65H8000SLXXH LED 3D televízióval párosítva. -
engineur
csendes tag
Ez bizony jó ötlet, nagyon köszönöm, ki fogom próbálni.
A Popcorn A500-at még legalább 10 évig szeretném használni filmnézésre
sorozatokhoz, valamint opera, balett (3D) előadásokhoz.
Ha valami film vagy zenei ritkaságot keresel, segítek megtalálni.
A gyűjteményemben is van olyan, ami szerintem senki másnak nincs meg.
Jó tett helyébe jót várj! -
Tommy0125
csendes tag
-
Tommy0125
csendes tag
-
Tommy0125
csendes tag
-
Kbhont
senior tag
-
mocsyvitya99
csendes tag
-
mocsyvitya99
csendes tag
-
Lali-213
senior tag
-
B.attila
tag
-
K.Tamas89
aktív tag
-
K.Tamas89
aktív tag
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Mezga Aladár
veterán
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Sakab
senior tag
-
Petykó78
tag
Közben eldőlt.
Egreat A11 lesz. Most beszéltem másik fórumon egy volt Oppo 203 tulajjal, erre váltott. Külföldi fórumon is volt összehasonlítás, ott is jobban szerepelt, mint az Oppo. Amire neki és nekem kell, 4K HDR filmek, atmos és dts-x hanggal fájlból lejátszás az nagyon jól működik. Lemezt nem fogok használni.
Tv-t használok, projektort nem tervezek.
Sajnálom de nem bírom kivárni az új Popit. Habár én nem kopaszodom, csak őszülök
-
Petykó78
tag
-
Petykó78
tag
-
Petykó78
tag
-
Valkűr
addikt
A kábelek több is cserélve lett, most HIDiamond HDMI van bent, nem gondolom, h azzal baj lenne ☺ Az erősitővel sincs baj, mert bluray esetében nem csinálja. A popira gyanskszom, mert körülötte már minden cserélve lett, csak ő van még meg. A második-harmadik film után kezdi el, a melegedésre gondolok. De pedig a hangot és a képet is az erősitő kezeli, h könnyebb dolga legyen a popinak, de mégsem jó.
-
Valkűr
addikt
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
gyuszi1980
csendes tag
Nagyon köszönöm a gyors választ.Van kinai boxom egy k2pro müholdas dekoderrel,megy kodival ami szuper program de idegesitő a full hd filmek beakadása sambán kb a film felénél,ezért váltanék erre.számit az nmj,sokat olvastam ròla de itt a prohardveren a régebbi hozzászólásokban sokan árulták és elégedetlenek voltak.
Nekem a kodi nagyon gyors ,ezért most gondolkozom hogy inkább nem kel popi.azt irják lassu az egész,torrentre alkalmatlan. -
Sakab
senior tag
-
DDaniel
tag
-
daniel2121
őstag
-
daniel2121
őstag
-
Gaben360
senior tag
Nem gondolom,hogy ez gondot kéne okozzon....
Épp benéztem a himedia topikba is,ott sem felhőtlen az élet,pedig gondolkoztam egy q10 pro-n,de nem vagyok mazohista.Egy médiaplayer arról kéne szóljon,hogy nem szív vele az ember,mint egy htpc-vel,de úgy látszik nem ez a jellemző,volt egy dvico playerem az jó volt,csak hangos,ha passzív lett volna a hűtése nem adtam volna el,5 évet használtam,gond nélkül.mióta popcornok vannak,csak szívok velük.
Lehet dune lesz a vége,olyanom még nem volt.
-
Gaben360
senior tag
Nálam külső vinyóról ,menne,ha menne,egy 2 tb wd mybook ultra ami usb 3.0
igazán tehettek volna a popiba is 2.0 helyett....
Azt meg nem hiszem.hogy 8 blu-rayből 7 szar relíz lenne,most a croodék 3d bd 25 pl ment,de a jégkorszak 3 3d bd50 viszont 1 perc után megfagyassza a gépet,a hobbitok szintén akadnak stb.....ez így nem jó. -
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
nihil41
tag
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
bj13
tag
-
bj13
tag
-
Ijk
nagyúr
-
Ijk
nagyúr
-
bj13
tag
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
bj13
tag
-
MiB
tag
Tények amit fentebb említettem csak az alapján tudok következtetni. Mivel nem lehet már kapni így nem tudom kipróbálni, de ha lehetne most akkor is nagyon elgondolkodnék hogy vegyek e. Te kipróbáltad? Amúgy szívesen olvasnék külföldi cikkeket is ezzel kapcsolatban. Az hogy most 1 valaki ezt írja nálunk nem jelent semmit sem.
-
MiB
tag
Félre ne érts ez nem trollkodás, csak utálom az emberi hülységet.
Én nem értek a házimozihoz viszont azt józan paraszti ésszel is lehet látni hogy: Nem lehet kapni hivatalosan ilyen tápot média boxok-hoz ami akkor azt jelenti hogy vagy valami gond van vele vagy nem számít semmit sem igazán. Viszont hifi eszközökhöz lehet kapni akkor hogy lehet hogy a media bozokhoz meg nem? Lehet aze mert be van epitve egy jobb fajta tap mondjuk a popcorn-ba vagy mert semmit sem szamit mivel ha szamitana akkor nyilvan megvennek az emberek es profitjuk lenne a cegkenek akik ezt gyartjak, de mivel nem gyartanak ilyet eze felvet par kerdest ez ugy gondolom. Probaljunk mar meg gondolkodni és nem menni a birkak utan fejetlenul. Nekem a popcorn az elsodleges lejatszo egy Oled TV-vel es sztnem ha minel jobb minosegu lenne a kép es a hang, de a tenyek pont az ellenkezojet igazoljak a tuning tappal kapcsolatban. Megkerdezem a gyartot hogy mit szolnak ehhez csak hogy kepben legyunk.
-
MiB
tag
köszi
Ne hülyéskedjünk már. Ha ez tényleg számít miért kell csináltatni, miért nem lehet készen venni és miért nem lehet már venni? Ezek szabványos tápok 12 V-al amit csomó media box-nál lehetne használni mégsem lehet kapni hivatalosan??? Légy szíves akkor ajánl a microsoftos tuning táp helyett valami alternatívát.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
MiB
tag
Mondom valami alapján különbséget tesz, így nyilván lehetne egy opció arra hogy csak az egyik részét jeleníti meg.
Ha alap a jó betáp hol lehet venni ilyen tápegységeket? Pl. popcorn-hoz? És ha ennyire számít miért nem lehet kapni már a csoda microsoftos tuning tápot? Mellesleg én azt olvastam ezekről(pl. lineáris) hogy sokkal jobban megterhelik az elektronikát és ez által nagyobb a hőképződés? Lehet ezé tűnt el mindenhonnan ez a super táp?
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
igen a popin van net, tudtam leszedni az áruházból bármit.
azonos munkacsoport, azonos otthoni csoportban, vagyis semmi nem változott csak a HGW-t cserélték és azóta szívok
az az érdekes hogy a net minden eszközön megy, csak a belső háló nem...
de kihívtam a szuper szervizet a telekomtól és jöjjön ki beállítani, mert nekem elfogyott a türelmem
no ezért nem kell nekem droid box sem![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
de azért nagyon nagyra értékelem a segítséged

-
Lacielvtárs
nagyúr
szia, most kikapcsoltam valamint ami a hálózati azonosítót állította otthonira munkahelyiről.
tuti hogy valami ott lett elállítva, csak a magán hálózatnál nem tudom otthonira rakni
elvileg semmi nem változott, de mindjárt ránézek, és vissza jelzek
jah és sem a pc, sem a pc-n elérhető hálózatban sincs egyik popi sem...
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
Köszi

A kepe szerintem ugyan olyan szép, a tuning táp sokat dobott a kep konstraszton, már a 400nal is látszódott.
A hang mintha tisztább lenne, nem tudom hogy a benne lévő profibb hangchipnek van e hozzá közé, de valahogy a beszéd hang kicsit 'tonuszosabb' , tisztább, élénkebb.
A dupla ramnak köszönhetően a böngészés a menüben, a bekapcsolas egy alom lett.
Nagyon szépen pörög.
A zenei hangot is hamarosan betesztelem, kivancsi vagyok ez a profi dacchip vagy az rz900 dacja a jobb, majd meghallgatom mindkettőt
-
Lacielvtárs
nagyúr
No majd kiprobalom az a500al. Megis csak újabb, no meg a hang minőségre nagyon kíváncsi vagyok

Nekem sem kell erre, hiszen a tevem is tudja, igazából a gyereknek lenne jó, mert a tablet irányítás már keni vágja, es ezzel a kikuldes vagy at küldés funkcióval szokott bulizni a szobájába, mert hát apja lánya, neki is van egy kis 3.1es mozija
A droid box ezt tudja, de nem letfontossagu.
A popit azert kapja meg tőlem, mert a popi meg tökéletesen teszi a dolgát mint player.
Egy gomb nyomás a file vagy mappa ismétlés,
A kodinal ez nem egyszerű beállítás.
A hálózatban van itthon fenn nálam minden, én is a gyerek is egy hazilag épített NASrol nez minden mesét.
Nekem ezért is fontos a megbízhatóság.
Es ugy ahogy irod, igazából a lejátszás a legfontosabb.
Lehet veszek a gyereknek inkabb egy Bluetoothos hordozható kis hangszórót es pont a végén
Mindenesetre mindent köszönöm neked, mint mindig

-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Q
senior tag
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
Hátha te ezek fenyeben öreg vagy, akkor én is

Jól mondod, teszi a dolgát.
En ma rendeltem egy a500at a nagy szobába a házimozihoz, a gyerek meg megkapja az a400at.
Igazából (más téma) az érdekelne hogy a popin lévő youtube alkalmazassal tudom e úgy párosítani a tablet youtubeot mint mondjuk egy LG smart tévé?
Mert az a 400nal ezt nem tudtam megcsinálni, vagy nem voltam elég kitartó
-
Lacielvtárs
nagyúr
Nah végre valaki aki velem egyetért

En is igy vagyok ezzel, annyira istenitik a droid boxokat, de nekem sem jött be.
Az LE kodi páros felment es nem működött a lan megosztás.
A sima droid alatt is mokasan működött.
Zavaró ablokok, random kilepo kodi, stb
Igaz hogy a popi többé kerül, de nekem bejön, teszi a dolgát es minden rendben van vele.
Oke, cserébe sokkal drágább, de szamomra megbízhatóbb.
Bekapcsolom és megy.
Nem kell mokolni, stb
-
m3tal3x
csendes tag
Előszór is köszönöm a válaszokat, hirtelen nem is tudom.... - ezért mindenkinek !
Akkor ha jól értem az emulátor mellett ( a linux sajnos nem megoldás, nincs mire feltegyem ) az is megoldás, ha kiveszem a HDD-t, külső tárban leformázom NTFS-re, ráteszem a zenéket - gondolom a mappákat látni fogja - visszateszem és kész, használom.
( Jut eszembe - az ext fájl rendszer miatt nem látja külső házban a win, hogy formázzam így le ?? )Az NMT programokra nincs szükségem, mint írtam nem szeretném sehová sem állítani - így hálózatba sem :-)
Egyszerűen RCA-val rá szeretném kötni erősítőre és csak zenét ill. hanganyagot hallgatnék róla.
Akár egy Cd lejátszó, úgy szeretném használni, van rajta kijelző, bekapcsolom, megy.
( az egész projekt azzal indult, hogy kellene valami amin van több soros kijelző, hogy ne kelljen hozzá TV vagy monitor ha zenét akarok hallgatni, és bele lehessen látni az almappákba is. )
Nem kell rá semmi - senemse WIFI, senemse hálózat ( :-) - és olcsóbb legyen mint egy hálózati lejátszó- amik szerintem most még túl vannak árazva - a kínálat is kicsi, emiatt még drágák, pedig ez lesz a jövő.
Viszont a hálózati lejátszók extráira nincs szükségem.
Az csak a hab a tortán, hogy közel szabvány torony-komponens méretű is egyben, nem lóg ki és nem is kisebb.
És engedjétek meg, hogy kérdezzek még.
Ha az emulatort használom - ha jól értettem egy USB male/male csatlakozó kell hozzá, akkor mindegy, hogy melyik USB portra dugom a négy közül ?
Köszönettel :
metalex -
Hyena
senior tag
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Tobi
csendes tag
Kipróbáltam a Tv Mode visszaállítást is de sajnos erre sem reagál. A hangkimenethez egyébként az optikai SPdif-et használtam és az is elszállt! Beszéltem a szervizzel és azt mondják nem fordult elő még ilyen probléma értetlenül állnak vele szemben. Azért elég ciki ez egy ilyen kategóriájú cuccnál. Azért köszönöm a segítséget! Megy minden vissza a dobozba és küldöm bevizsgálásra.
-
geeksnake
csendes tag
Az az igazság, hogy ha már lenne ilyen lejátszóm, akkor ez nem lenne kérdéses.

Pont azért szeretnék tájékozódni, mert még nem vettem meg, és nálam a lényeges szempontok a következők:
- tudjon framepacked 3D-t (elvileg OK)
- tudjon 4K-ig mkv-t kezelni (elvileg OK)
- tudjon Bluray ISO-t lejátszani (elvileg OK)
- tudjon USB-s Bluray olvasón keresztül írott filmeket játszani (elvileg OK)
- legyen jukebox a NAS-on lévő filmekből, borítóval, tokkal, vonóval (ne olyan takony lassan és bugosan mint a RPi3+KODI) (elvileg OK)
- legfontosabb: tudjam a képet mozgatni fel-le irányba, hogy a cinemascopeos képet fel tudjam tolni a vászon tetejére, hogy csak az alját kelljen maszkolnom (lehetőleg BD média képet is lehessen mozgatni)Gondoltam van itt annyi szaki / tapasztalt popcornos ember aki majd meg tudja nekem mondani, hogy ez a masina tudja-e ezeket a funkciókat.

-
Blaise
veterán
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Hyena
senior tag
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Q
senior tag
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
igaz, van a popimban is egy pendrive és arra telepítve vannak a progik.
ez a hdd-től független.
de ezt a szervert el kell nekem indítani vagy alapból futnak ha fel telepítem a nmt progikat?
no de otthon kipróbálom előszór is a megfelelő jelszót és ha az sem megy, akkor lefotózom a hálózati beállításokat, ahol ezek a szerver "dolgok" vannak.
egyszer már működött, akkor derült ki hogy milyen lassan tudok rá másolni
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Lacielvtárs
nagyúr
Sajnos en nem jutottam el odáig...
De holnap ranezek a fel telepített progira, merz azt gondoltam hogy automatikusan ismeri fel a progi.
Bar mára elfogyott a türelmem.
Van egy hazi NAS itthon, ott kényelmesen elfer az a pár száz gb adat, es igy is csendben van a popi
De köszönöm a tanácsot

Ui. Jah es win10el lehet nem is megy a progi, azért fagyhat le...
-
Lacielvtárs
nagyúr
Ja, értem, még nem volt időm rá...
Lehet ez a hétvége kimarad. Nem tudom.
Azt hittem ez sima rendszer frissítés.
Igazából csak azt a minimális hdd hangot akartam csökkenteni amit hallok.
Érdemes egyáltalán ezzel bajlódni ha amúgy minden rendben működik?
Tudod ezt nekem kell eldonteni, de köszönöm a felajanlasod.
Nem vagyok regisztrálva az oldalra, de ha oda jutok hogy megcsinálom, akkor megkereslek, rendben?
Ha jol értem akkor ehhez kell a reg kártya, mert en használtan vettem es nem adott az eladó... -
Lali-213
senior tag
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
Chrys_
addikt
-
Szaky
tag
-
Szaky
tag
-
Perzeusz
tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- GAMING PC! Intel i5-12400F / RTX 4060 Ti / 16GB DDR4 / H610 / 512GB NVMe / 650w! BeszámítOK
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HUN
- Alienware 500HZ AW2524HF 24,5" Monitor 27% ÁFÁS
- Lenovo X280 12" - i7 8550U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku - számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)