- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sgr_A: Számítógépeim aktualizálása cseréje
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
Nyugodjon le mindenki a 'csába.
Addig nézzetek F5 gcam képeket, hogy jobb-e a telótok mint az előd
[link] -
-
matyics
őstag
Sziasztok! Az F6-on nem lehet valahogyan a "korábbi verzió"-ra át állítani az irányítóközpont stílusát?
-
szkaroly
senior tag
Most őszintén, 100 emberből 95 nem fogja érzékelni a különbségeket. A maradék öt meg nem tud abban megegyezni hogy mit lát. Van az amcsiknál egy mondás: 3 polák 5 vélemény. Mindkét mobil közepes képeket készít (közepes árúak is), az emberek nagy részét nem is érdekli más. Az egész vita egy Bruce Lee film jelenetéhez hasonlít amiben két csávó összeverekedik amiatt hogy a japán karate vagy a kínai kungfu a jobb.
-
Ba cy lus
addikt
A mesterséges élesítést tudom, hogy nem te írtad, de nem volt kedvem még egy hsz-t írni külön amiatt. Amúgy nem értem, mi ez a pánik, ha egy fórumon vita van. Ez lenne a természetes.
Te írtad, hogy mindkettőn olajfestmény a fű, amit én nem tudtam máshová tenni, minthogy túl lett nagyítva. Akkor most mégsem mindkettőn olajfestmény?
-
gegsite
tag
Úgy látom megint lesz egy hozzászólás-szám ugrás mint a 62-66 nál...sajna én is törölve lettem ott pedig semmi olyat nem írtam.
Front lehet ma.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Ba cy lus #90 üzenetére
Nem tagadtam le sehol. Ne már tényleg.. Csináld a fotókat kedved szerint, nekem nem ez a szempont. Elfogadom, hogy neked más.
Én nem írtam mesterséges élesítésről sem írtam, mégis azt is írtad, hogy írtam ilyet..Más írta..Nem értem tényleg..
-
Ba cy lus
addikt
Nem azt nem fogadom el, hanem ha még azt is letagadod, amit a Redmi tud jobban. A tetszés meg egy teljesen más dolog, vannak, akik direkt szeretik a puhább rajzolatot, nincs azzal semmi baj. A Redmi túlélesít kicsit, nekem sem jön be mindig, mert ha fontos a kép, akkor dng, és azt sosem úgy dolgozom fel, ahogy a mobil. Engem az alapképességek jobban érdekelnek egy mobilnál, nem a feldolgozás, mert én magam szeretem feldolgozni. Nagy fájdalmam, hogy a szenzorzoomos képekből (pláne a 200 MP-esből) nem lehet dng-t csinálni.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Ba cy lus #88 üzenetére
Nem érted.
Én annyit írtam, hogy nekem jobban bejön az F6 által készített. Pont.
Lapozhatunk remélem. Te nekifogtál győzködni itt, hogy márpedig a Redmi jobb fotókat készít stbstb. Legyen így, de nekem nem tetszenek ezek a képek. És ezt nem igazán tudod elfogadni
Leírtam azt is, hogy nekem a megfelelő fotókat készíti.
Itt a legnagyobb baj az, hogy elkezdtél győzködni...Amúgy nem volt nehéz magamra venni, hisz te írtad:
Tudom, Graphics kollégának az RN13 Pro is, de ezzel csak magát buktatta le, hogy mobilon túlnagyítva sasolta, nem pedig mondjuk Irfanview progival PC-n 100%-os nagyítással.Olyat állítottál, ami nem igaz. Minimum annyi, hogy bocsmá' kedves fórumtag... Vagy akkor feleslegesen nem emlegetsz.
Én azt nem értem ,hogy ez a sározás miért kellett így estére , miközben egy ponton sem személyeskedtem veled...
És ez semmiről nem szól innentől kezdve, mert abszolút nem lényeges kinek van igaza, hanem meg kéne végre tanulni elfogadni a másik esetleges szubjektív tapasztalatait is.
Te használod azt a készüléket elégedett vagy, én az enyémet és én is, akkor mégis mi a lófarokról akarsz meggyőzni, és minek? Jó a lencse, remek a Redmi Note 13 PRo 5G fotós képessége, hálaistennek!
A kérdés költői , zárjuk már le hamar. Köszönöm! Végtelen spirálba tévedt a történet.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Donki Hóte #86 üzenetére
Amúgy szerinted miért alakult ki a Redmi képén az a zöldes trutyi az éjszakai képeken és miért lett fekete az a képrészlet, ami a 200 megapixeles képeken még piros volt
Mert túltolja a kontrasztot 12.5 MP-es módban. Általános tapasztalat a 200 MP-es képekhez képest, amikből utómunkával többet ki lehet hozni.
#87Graphics:
Pfff, miből gondolod, hogy ez a vita rólad szól?
Viszont az F6 elé házon belül inkább a Redmi Note 13-as sorozat állíthat kihívókat, a Note 13 Pro 5G és a Note 13 Pro+ is adnak olyan extrákat (jobb kamera, eSIM, egyik esetben 3,5 mm-es jack), amik itt nincsenek meg.
A cikk szerzője is megtette ezt az állítást, tőle nem veszed magadra? -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Ba cy lus #85 üzenetére
Nem mobilon néztem.
Gép előtt vagyok.
Ne akarj "lejáratni" feleslegesen.Kicsit kezded túlfeszíteni ezt, és ezt nem annyira tolerálom már.
Mondtam az előbb is, próbáld már ezen valahogy túltenni magad, és ne akarj mindenáron ebből vitát generálni.De úgy érzem, ezt nem sikerült. Vagy akkor azt nem értem, mi fittyfenéért akarsz belém állni?
Azért mert nem egyezik a véleményünk? Na ne már...Ezt így ne... Erre aztán tényleg semmi szükség nincs.
Mondom, ne győzködj feleslegesen, és ezt a lejáratósat se erőltesd.
Jobb a békesség. Használd megelégedéssel a telefonod én is így teszem, de ebből ilyen nagy fenekű dolgot keríteni, már írtam.
Felesleges. Kérlek!
-
válasz
Ba cy lus #79 üzenetére
Azt írtam, hogy kromatikus aberráció SZERŰ anomália látszik a képen.
Pontosan tisztában vagyok azzal, hogy mi valójában a kromatikus aberráció és azt is tudom, hogy a mobilok
viccesegyszerű kameráin ilyen nemigen tud kialakulni, mert a szoftver tizennégyszer megrágja és kiköpi a képet, míg te meglátodAmúgy szerinted miért alakult ki a Redmi képén az a zöldes trutyi az éjszakai képeken és miért lett fekete az a képrészlet, ami a 200 megapixeles képeken még piros volt
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Fitzgerald #84 üzenetére
Azért nem egészen, ott a háttérben az az épület is a Redmi képén nekem összességében meggyőzőbb. Pl. az előtérben lévő lámpaoszlop legbaloldalibb lámpájától "balra" lévő kettős ablak. A téglák körbe jobban kivehetők a Redmi képén.
A Redmi sem tökéletes persze, én alapból pro módban szeretem az éjszakai képeket lőni (eleve nem jó az éjszakai fehéregyensúly beállítása), vagy a dng-jét feldolgozni. Bőven több van benne, mint amit a Xiaomi kihozott belőle, mert az alap a jó lencse, és a jó érzékelő. És ezt inkább látom benne, mint pl. az F6-ban, ami a füvet olajfestménnyé változtatja. Tudom, Graphics kollégának az RN13 Pro is, de ezzel csak magát buktatta le, hogy mobilon túlnagyítva sasolta, nem pedig mondjuk Irfanview progival PC-n 100%-os nagyítással. -
Fitzgerald
veterán
válasz
Ba cy lus #74 üzenetére
A Redmi ezen a képen rosszul lövi be a kontrasztot, és a fényerőt. Nézd meg az eget, illetve hátul az ereszt, a tető részt. Ezért tűnhet úgy, hogy az előtérben lévő lámpaoszlop részletesebb. A tetőnél viszont már eltűnnek, illetve összemosódnak a részletek, míg az F6 konzisztensebb overall.
-
Ba cy lus
addikt
Nem alap, mert a gcam jpeg-je nem mindig olyan jó, amit én használok, az a clarity-t szereti túltolni. Amit a dng-ből csinálok, az már igen, de ott sem mindegy, melyik szoftverrel hívom elő.
Nekem tökmindegy, mit csinálsz, csak tisztán látszik, hogy a Redmi fűje jobb. Akár belátod, akár nem. Csináltam már pár tízezer képet életemben komoly géppel, tudom, hogy kellene kinézni a fűnek. Az F6-é tipikus mobilos olajfestmény.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Ba cy lus #80 üzenetére
Én nem írtam mesterséges élesítésről.
Összképileg nekem az F6 jobban tetszik, ez sem lehet vita tárgya.Ne győzködjük egymást feleslegesen. Nem egyforma igények mentén választunk telefont.
Nálam a Note 13 PRo 5G teljesítménye okán meg nem is volt szempont, hosszútávra vettem az F6-ost.
Neked megfelel a Redmi, teljesen elfogadott, nem vita tárgya. Gcammal természetes, hogy jobb fotókat csinálsz, nem?
Szerk.: Oké, de azt nem értem , engem miért akarsz erről győzködni? Kicsit az RN13 Pro 5G topicjában is kihegyezted a témát a fotóra, rendben elfogadom, de nekem nem jön be az a fotó.
Ezt próbáld meg elfogadni, és lapozzunk. Nem mondtam, hogy egyik másik jobb, nekem az F6 jobban tetszik, de mégis foggal-körömmel akarsz győzködni arról, hogy a Te készüléked jobb fotókat csinál.
Nem értem. Most mi "elégítene ki"? Adjam el és vegyek egy Redmi-t?
Nem tudom milyen front van ma, de fura egy vitába szaladtunk bele... Felesleges köröket futunk... Részemről le van zárva.
-
Ba cy lus
addikt
A Redmi Note 13 pro fűje nem olajfestmény, ha 100%-os nagyításban nézed, és biztosan jobb a fűje, ez nem is lehet vita tárgya. Egyszerűen részletesebb a Redmi, nem egy kategória a kettő. Pláne még nagyobb felbontáson.
Egyébként jó pár dng-t feldolgoztam, éjszakai képeket is, a részletessége valahogy úgy is rendben van, ennyit a mesterséges élesítésről.
A színeken lehet segíteni utólag, az pont nem érdekel, de pl. ilyen fűvel, mint amit az F6 tud, semmit nem lehet kezdeni. Én biztosan nem fizetnék egy tetszetősebb, színesebb, más színvilágú feldolgozásért. Az RN13 Pro vonalélessége meg ott van a szeren a gsmarenás tesztképén is, az a lencse jóságát mutatja, a kevesebb fényben készült tesztfotó pedig az érzékelő képességeit.
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Donki Hóte #77 üzenetére
Dehogyis, a kromatikus aberrációnak semmi köze élesítéshez.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Ba cy lus #74 üzenetére
Frankó olajfestmény mindkettőn a fű
Ennyi átjött.
Ez mindkét esetben túltolt szoftverezés, nekem már ennyire részletes fotóminőség sem szükségszerű, mert nem a gyepet akarom fotózni.
Persze biztos előfordul olyan életszitu is, de a téma többi része jobban érdekel.
De nekem normál állapotában a két kép közül az F6-osé tetszik jobban. Evvan.
Biztos nem azonos napszakban és évszakban készült, emiatt sem győz meg annyira az Redmi, de hát hozott anyagból dolgozunk.Nekem a Redmi fakó, élettelen, a Poco meggyőzőbb, de ez az én szubjektív véleményem.
Két telefont egymás mellett kéne látni kamera tekintetében. Nekem a 2 hét alatt az elvárt szintet hozza nappali és késő esti fotóknál is.
Ennyi pénzért én elégedett vagyok, mint felhasználó. -
válasz
Ba cy lus #74 üzenetére
Az éjszakai képeken a lámpaoszlopok tetején (az elsőn egy kicsit, de a másodikon már erősen) egy zöldes kromatikus aberráció szerű anomália látszik a Redmi képein.
Ez azt jelenti, hogy a Redmi mesterségesen élesít és színez.
Egy picit élesebb is lett a kép, mint a Poco képe, de el van szineződve, szóval biztosan nem jobb a Redmi, mint a Poco.
Hasonló problémát látok a nappali képeken, a kép közepe felé lévő kerítésen van egy behajtani tilos tábla, a Redmi képén ez fekete, a Poco képén viszont piros (mint ahogyan a Redmi 200 megapixeles képén is piros, de ki fog 200 megapixeles képekkel foglalkozni).
-
amadeuska
csendes tag
Szerintem idővel majd nálam is javul, ahogy fentebb írták is, kell egy kis idő, hogy beálljon. Mindent összegezve, nagyon elégedett vagyok, ár/érték arányban az év egyik legjobb telefonja az F6. Remélem, a virtuális közelségérzékelővel sem lesz gond, vagy ha igen, akkor majd egy update-tel frissítik.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
Ba cy lus
addikt
Ebből nekem pont a Redmi Note 13 Pro fölénye látszik. Pl. az előtérben lévő lámpaoszlopot érdemes szemügyre venni.
Nappali képeknél meg ezt érdemes nézni, itt jobban kijön a különbség:
RN13 Pro 5G vs F6
A füvet a RN13 Pro természetesebben, aprólékosabban hozza. És ha valaki veszi a fáradtságot, hogy ugyanennél a témánál a Redmi 200 MP-es képét leméretezi 50 MP-re, és úgy hasonlítja az F6 50 MP-es fotójához, még durvábban átjön a difi. -
Bocsánat, tényleg nem görgettem lejjebb
Szerk
A Poco tényleg jobb kevés fény mellett
-
Fitzgerald
veterán
válasz
Donki Hóte #67 üzenetére
Az éjszakai képek lejjebb vannak a tesztekben.
Szerk. Megelőztek.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Donki Hóte #67 üzenetére
-
válasz
Fitzgerald #66 üzenetére
Ragyogó napsütésben minden (belépő szint feletti) telefon jó képet csinál, nem ilyen körülmények között jönnek ki a különbségek
-
Fitzgerald
veterán
-
Ba cy lus
addikt
válasz
Fitzgerald #60 üzenetére
Ezért jó a gsmarena.com tesztképe. Ott a Redmi Note 13 Pro 5G főkamera bármely másik telefon főkamerája mellé odatehető. Az esti képek meg szarabbak itt ph-n, mint amiket én kihoztam belőle.
A 200 MP-es képeket megfelelően leméretezve (hogy azonos megapixelen legyen hasonlítva) relatíve nagyon jó minőségűek a képek, tehát pl. ennek a telefonnak az 50 MP-esénél sokkal jobb a Redmi 200@50-ese, és nem egy felsőbb kategóriással hasonlítottam, aminél szintén jobb. A videózásra viszont sok a panasz frame drop miatt. -
Fitzgerald
veterán
válasz
Ba cy lus #58 üzenetére
A 13 Pro viszont tényleg csak 30 fps-sel vesz 4K videót, éjszakai minőség kb. ugyanaz mint az F6, nappali képek talán valamivel jobbak. Amúgy nehéz objektíven összehasonlítani két kamerát, ha nincs látványos minőségbeli különbség közöttük, és eltérő helyszíneken illetve fényviszonyok között készülnek az összehasonlító képek.
Ezért bírom Bone123 tesztjeit, mert igyekszik hasonló fényviszonyok között, ugyanazokon a helyszíneken tesztelni a telefonok kameráit évek óta. -
Oldfoksz
junior tag
Ez a teló ennyért egyszerűen kihagyhatatalan......lenne,
ha nem kamui lenne rajta.
A G7²,a ficsörré nemesedett bugjaival cseréért ordit,ki is
lett nézve a Np2a,de ez viszont sooookkal jobb.
Várok pár hónapot,széttúrom a netete a miui hatástalanitàsa végett,és veszek egyet százharmincé'....
-
Fitzgerald
veterán
Virtuális szenzorral volt már problémám tegnap egy hosszú hívás alatt, nehezen akart kikapcsolni a kijelző. De eddig egyszer történt meg, remélem lehet (és fogják is) valamilyen update-tel mitigálni még.
Más:
@viragdani01
4K éjszakai videóban mondod a tesztben hogy 30 fps a max amit tud a kamera, de tud a gyári app is 60 fps-sel videózni 4K-ban. -
Graphics
Jómunkásember
Ne etesd, mert szetcseszi a topicot.
Neki nulla és kész, böfögni jár ide ezek szerint.
Látod mindenre kész válasza van. 200-ert szar, 140-ert is van jobb, szerinte. Nem tudom mivel lenne az ilyen típusú elégedett... Nem is kell megfejteni.Mások a prioritásai, majd talál megfelelő topicot.
nfsu17: vence-t se etessük, ő ilyen.
Moto-val van megáldva meg a Mobilarena gyűlöletkampányával... Kikopik majd.
-
szkaroly
senior tag
válasz
Donki Hóte #42 üzenetére
Esim jogos kritika, nem értem miért hiányzik. Azért az erős CPU, sok ram, ufs 4 belső tár nem csak játék miatt jó. Ez a telefon még több év múlva is gyors lesz, gyengébb hardvernél ez már korántsem biztos.
-
Nos igen, de én deklaráltan szeretem a lekerített kimelzőt, az eSIM-et, a jó üzemidőt és az átlagon felüli kamerás teljesítményt. Az adott Motorolánál persze közrejátszott a nagyon kedvező ár is, bár nagyon nagy tudású az Edge50 Ultra, a 400 eft körüli bolti árán valószínűleg sosem vettem volna meg
-
yanna
addikt
válasz
viragdani01 #45 üzenetére
Köszi! Akkor nem akkora csoda, hogy nem volt számomra egyértelmű.
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
Donki Hóte #42 üzenetére
De a piacon azért akadt számodra egy megfelelő vétel a Motorolaban.
Nem mindenki találja meg a számítását a Xiaomi-Redmi-Poco vonalon.
-
Igaz, hogy vannak, akiket nem érdekel a makró, igaz, hogy vannak akiket nem vonz a hajlított kijelző, meg az is igaz, hogy vannak akiket nem érdekel az eSIM, de azt azért te is beláthatod, hogy azért jóval kevesebben vannak olyanok, akiket egyszerre egyik sem érdekel
Engem pl. a gyors processzor nem érdekel, de az eSIM nekem létfontosságú, nem értem, hogy ezt miért hagyja ki a Xiaomi egyre több telefonjából
-
amadeuska
csendes tag
Nagyon örültem, amikor külföldről (AliExpress) két hete sikerült 282 euróért megvenni a 8+256ost (szerintem egy átlag usernek ez bőven elég, én nek játszom a telefonon). Egy négyéves Xiaomi 9T-t váltott, aminek az akksija az AccuBattery szerint már csak 72 százalékos, és ez érződött is a napi igénybevétel során.
Az F6 esetében talán a 10 másodperces AOD a fura, de ha megszokja az ember, akkor már nem lesz az, hiszen ott a duplakopp és a felemelés is, és akkor mindent mutat.
A virtuális közelségérzékelővel nekem eddig nem volt gondom, igaz korábban dolgom se, nem tudom, hogy ez milyen furcsaságokat képes művelni, de látom sokan tartanak tőle.
A rendszer gyors, nincs akadás, az akksi viszont picit gyorsabban merül, mint a 9T esetében, amely egy éjszaka, repülő üzemmódban mindössze 2-3 százalékot esett, itt ez most ugyanez 4-5, de ez még simán az elfogadható kategória.
Remélem, hogy ez is olyan jól szolgál majd, mint a 9T, mert akkor tényleg Best Buy volt. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
Ba cy lus #38 üzenetére
Nem tudom, nekem nagyon jónak tűnik ez a kamera, stabil az OIS, amit lefotozok fotó minőségben vagy TV-n visszanezve is rendben van.
Lehet hegyezgetni mindig a kamera kérdést, a többség fotózni sem tud...
Igen a user többsége a Gcamot sem ismeri, a Pro módba el sem jut.150-200 körül melyik jobb amúgy? Érdekel.
Samsungok biztosan.
-
vence
aktív tag
válasz
Donki Hóte #23 üzenetére
Nem a POCO-ra gondoltam, csak általában írtam ...
hogy, hogy lehet ezt értelmesen - kamu kamerák nélkül megoldani.Te makrózol a Moto-val?
A tesztek szerint, nagyon jó ez a megoldás ...Szerintem se érdemel ajánlott minősítést semmiképp, de tudod a nyers erőnél és az AnTuTu-nál = játéknál nincs fontosabb.
Szóval hc játékra ok, de általános használatra - szerintem - már
sokkal jobb ajánlat az Edge 50 Pro.
Nos, pl. ennek kellett volna kiderülnie egy jó tesztből ...És az Edge 50 Pro-ban meg vannak azok a funkciók is, aminek a hiányát említetted.
De ott még az is kevés volt egy "Tetszett"-hez is!A Fusion tesztjéhez meg - úgy tűnik - hogy 3 hónap is kell
-
vence
aktív tag
No arra is kíváncsi lennék, hogy mennyire gördülékeny ez a dolog
auto-fókusz nélkül ...Persze el lehet vele játszadozni, előbb-utóbb beolvassa.
De ugye egy fotónál ez nem opció, hogy abszolút bizonytalan az eredmény.
És egyébként sem minden cég szokása minden piacot kínai verziőkkal teríteni.
Egy kamera elhagyása, másik típus beépítése régiónként nem megoldhatatlan probléma, sőt gyakorlat.Szóval, ez nem igazán valid érv.
-
Hallosz
senior tag
A cikk címe szerintem legalább olyan jó lett, mint a telefon
-
klaya86
senior tag
Ár - érték arányban hibátlan a cucc. 200 alatt biztosan nincs jobb. Egy átlag felhasználónak kb maximálisan elég a tudása.
-
Az a fránya virtuális szenzor már megint…
Főleg ezen az áron!
Régóta gondolkodok azon hogy lecserélem valami Redmi-re, vagy Poco-ra (persze nem 200k körül) a céges hulladék A04s-t (nem ad mást a cég, hiába egy milliárdos nemzetközi vállalat és kedvezményes vásárlás sincs még…), de ez a virtuális dolog mindig eltántorít.
Cégnél ragasztják a kamerákat, szóval szívás, az A04s is ezzel akaszt ki (sok más dolog mellett). -
gegsite
tag
Azért írok ide is mert ez a hivatalos fóruma.
Teljesen okés a Poco F6, a boot logót én inkább cseréltem volna, ronda nah, szerencsére gyorsan betöltA hátlapi segédfények sajna nagyon béna helyen van, ha valaki szeretné a pulzusát ilyen vakku+kamera appos kombóvalaz felejtse el (apámnak a heppje).
Jah és nem tudja a fényerejét változtatni ha hosszan nyomod a lámpa gombot, Samsung ebben jobb. (Sőt mostmár akár lehet a fény fókuszálását is állítani más gyártóknál)Proci , memória jó gyors panasz nem lesz.
AOD az a 10 mp ciki....Ennyi (155.000 Ft bruttóban postázva) pénzért jobbat nem tudok most. Vedd!
-
válasz
Donki Hóte #23 üzenetére
Az ára miatt lett ajánlott szerintem.
-
judas13
addikt
válasz
Viktor0610 #4 üzenetére
Nálunk is a májusi végi cca 400-ról, júliusra 350 EUR környékére esett be.
-
szkaroly
senior tag
válasz
Donki Hóte #23 üzenetére
Ebben az árrésben van egyáltalán USB 3 bármelyik telefonban is? Egyébként én speciel wifi-t használok adatátvitelre. Wifi adapter a számítógépbe (usb csatiba), 70-80 Mbyte/s sebességgel megy wifi 5 alatt az adat (X3 pro csak ezt tudja). Szerintem a főkamera kb. annyit tud mint bármelyik ebbe a kategóriába (Pixeleket kivéve). Az ultraszéles nyilván gyenge, akinek az kell az válasszon mást.
-
Mostanában az ulraszéles kamerával oldják meg a makro-felvételeket.
Tesznek rá AF-t (ami az uww-nél ugye nem kell)
a jó makro-hoz viszont nagyon ...
és meg van oldva a dolog.Elméletileg igazad van, de ennél a telefonnál fixfókuszos az ultraszéles kamera, tehát a makró képessége nem tól jó
A teszt rátérve, a végén furcsállottam az Ajánlott minősítést, csak USB2.0-ás OTG kimenettel, eléggé gyengusz kamerákkal, eSIM hiánnyal, hivatalos forgalmazó nélkül szerintem túlzott ez a minősítés
Az ára viszont jó, ha már úgysincs magyar hivatalos forgalmazó, akkor érdemesebb közvetlenül a kínai webáruházakból beszerezni.
-
Graphics
Jómunkásember
-
Rigormortiis
veterán
Kifejezetten jó ajánlat főleg, amennyiért külföldről (igaz így kb gari nélkül) meg lehet rendelni.
Mondjuk a hátlapja mocskos ronda főleg azokkal a hatalmas kamera-körökkel. Meg ezek az echte kínai kiírások, hogy 50 mp ois...
-
yanna
addikt
válasz
Viktor0610 #8 üzenetére
Ugye ez kavart be, itt csak F6. [link]
-
pusszycat
nagyúr
Szerintem mikor kezd sötétedni (esteledni) nagyon leveszi a fényerőt automatikus módban. Vagy csak én vagyok már vaksi?
-
Graphics
Jómunkásember
-
vence
aktív tag
Mostanában az ulraszéles kamerával oldják meg a makro-felvételeket.
Tesznek rá AF-t (ami az uww-nél ugye nem kell)
a jó makro-hoz viszont nagyon ...
és meg van oldva a dolog.A legtöbb Motorolában pár éve már benne van és
két kamerával meg van oldva több funkció.
Nem kellenek "égő" kamu-kamerák.Persze még mindig sokan vannak, akiknek bejön a sok kamera, főleg, ha vonalban vannak.
-
Graphics
Jómunkásember
2 hete nyúzom, legjobb vétel volt idén szerintem.
Nem sok dologban tudok belekötni. Minden frankó.
138 ezer körül megvehető külföldről a nagyobbik kiadás.
Overkill már az is. Szép kijelző, keskeny kávák, jó a főkamera, este is kellő fényt enged be.
Szar a Google tárcsazo, de ez nem a Poco baja... Helyette más ajánlott.
Melegedést nem tapasztalom hétköznapi használat során, F4 GT melegebb volt.
Aki esetleg nem akar ennyit szánni telefonra az X6 Pro lehet alternatíva.
Sok user tapasztalata pedig itt: [link]
-
gekkoXT
senior tag
Kamera: Vicc ez a kamu kialakítás amit mostanában kitaláltak a gyártók. Raknak a pár milliméteres lencsék köré egy vagy fél centis karimát, mintha akkora lenne a nyílás vagy lenne bármi funkciója. Szerintem ronda és béna húzás.
Az 50 Mpixelen látszik hogy csak felskálázott felbontás. Minőségre egy algoritmus által generált, mosott vacak. Semmi értelme. Egész biztos hogy nem az a natív tudása a szenzornak.
A 12 Megapixelnél a képjavító algoritmus itt legalább nem a falevél körberajzolós clarity kontraszttal játszó verzió. Annál kevés rosszabb van, de rendre használják gyártók különböző modelleknél (LG-nél kezdték el ezt alkalmazni annó). Sokkal életszerűbb a kicsit lágyabb, nem túlélesített fotó, nem lesz mobil feelingje ezáltal a képeknek.
Érdekes, hogy kivették a 3. kamerát, bár egy 2 Megapixeles makrónak nem sok értelme van. Régen volt egy Samsungom, az a sima kamerával is tudott baromi közelre fókuszálni. Visszahozhatnák azt a képességet.
Ezt a vaku kialakítást viszont egyáltalán nem értem. Mi ennek a célja? Fake harmadik kamera? Vagy mi? Ekkora méretben nem lesz ring light hatása garantáltan.
Műszakilag egyedül a microSD bővíthetőség hiány a nagyon fájó.
-
Predatorr
őstag
210-220e-ért már Xiaomi 13T Pro is kapható.
-
szkaroly
senior tag
Egyébként a VoLTE azért működött? Kóddal lehet előcsalogatni a menüben, de ezt szerintem ti is tudjátok.
-
-
yanna
addikt
Kissé összezavarodtam... Van sima F6 és ez az F6 5G is?
-
szkaroly
senior tag
válasz
viragdani01 #3 üzenetére
Indiában jelent meg először, ott 40 fok felett van, youtube-on láttam több videót, nem volt ilyen gond. Az a lényeg hogy normál használatnál nincs gond.
-
A Turbó Rudiról nekem az "ezeréves" Enterprise játék jutott eszembe: [link].
-
-
viragdani01
HÁZIGAZDA
Olyan normál használat mellett, amit írsz, én nem tapasztaltam vele melegedést. Asphalt 9-et és CoD Warzone-t játszottam rajta, az sem forrósította, de ott egy a felső kamera gyűrűje körül azért langyosodott.
A Xiaomi telefonjai a 3DMark tesztjeivel egyébként hadilábon állnak, a 12 Pro és a Poco F5 Pro így kapásból az a kettő, aminél emlékszem, hogy ugyanezt a túlmelegedés volt.
-
szkaroly
senior tag
Több weboldalon is olvastam teszteket a telefonról, láttam vagy 20 webes videót is, de ilyen nem lefutó stresszteszt mizériát csak nálatok olvastam. Érdemes lenne azt is tudni, hogy normál használat esetén (böngészés, fényképezés, videónézés) mennyire melegszik, mivel benchmark-ot nem kívánok futtatni rajta.
Én csak az Alzán látom 202 ezerért, viszont az is Global modell nem EEA, tehát gondolom a szlovák boltból hozzák ezért hivatalos árnak feltüntetni nem igazán korrekt szerintem. -
cami][us
senior tag
Az USB-C 2.0-át már igazán nyugdíjazhatnák.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Synology NAS
- TCL LCD és LED TV-k
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPad topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 2024 M4 Max 64GB 2TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest