Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• byte-by

tag

válasz rsf #4753 üzenetére

halo !

a tia portal-nál is van online edit.
    rendszeresen használok tia-t.online monitorozok, majd ledobok egy merkert , rátöltöm és visszaáll online monitor módba, az új kiegészítéssel.

a megállapítás a más plc online szerkesztési tulajdonságairól sem teljesen ilyen egyszerű ahogy írtad.

az omronnál run-ból , monitor módba kell kapcsolni, amíg ezt nem teszed az "online edit" nem aktív, ráadásul a memóriákat csak monitor módban tudod le vagy feltölteni, vagy editálni.

az AB-nél (500 -as serial) egy külön futó networköt hoz létre a módosítandó alatt , és legalább kétszer rákérdez "biztos, hogy ezt akarod?"
    mondjuk ez azért jó , mert látod az eredetit és a változtatott közti különbséget.

a mitsubishi-nél (FX3G) külön vany reading és writing online mód.értelem szerűen csak író monitor módban lehet editálni a programot. érdekesség, hogy a D terület módosítható reading monitor módban is.(pl. d300-ba 0-át akarsz írni. ez is 16 bites így a teljes szó nulla lesz. ( hacsak nincs lefagyva a rosszult megírt program, mint nálunk,néhány osztrák fostalicskánál.)

pont a tia portal működi úgy , (legalább is nálunk) hogy online monitorozok, ledobok egy zárókontaktust és azonnal offline-ra vált. feltöltöm majd a változtatásokkal együtt újra online monitorra vált.

az undo tényleg nem megy bizonyos körülmények között, de pl. ez engem nem zavar. MINDÍG van elmentett futó programom.
    az, hogy online vagy nem jelenti azt, hogy monitorozol. vagyis kapcsolódhatsz a plc-re , megnyithatsz akár 20 fc-t is, de ha valamelyik komponense a plc-nek online módban van, akkor nincs undo. pl. fc 10 online módban van, de épp fc23-at vizsgálgatok ami nincs online módban, akkor ne mlesz undo.
    van "go online" és van "go offline".
    nyomj go offline-t , akkor minden kacsolódó blokkot levesz a hálózatról és akkor lehet, hogy lesz undo. olyan, mintha nem kapcsolódnál.persze ha már nyomtál valamikor Save projekt-et , akkor biztos nem lesz.

az ugyan valóban némileg zavaró, ha változtatsz majd azonnal kitörlöd, és online mész , akkor különbséget jelez. valójában nem is különbséget jelez, hanem arra utal, hogy belenyúltak a programba, és újra rá kell tölteni.
    akkor minden bezöldül.

ezektől eltekintve a tia DB kezelése szerintem jó, sima TAG alapú , a típusokat akkor változtatod amikor akarod, az OB-k létrehozása , értelmezése is egyszerű.

összekötöttem két 1500-as plc-t és két KTP1000-es hmi-t a HW configban PN /ETN csatlakozással, fizikailag pedig egy moxa switch-en keresztül, automatikusan kiosztotta a címeket , átírtam az eszközökben , rátöltöttem és működik.ez is jó.

byte

• Szirty

őstag

válasz rsf #4753 üzenetére

Helló rsf!

"A Siemensnél nincs Online edit mint pl az omronnál vagy az AB-nél."

Nem tudok róla hogy ne lenne, hiszen használom ezt a módot.
    Bár ritkán. Csak olyankor, amikor az offline blokk nem azonos az online blokkal és nem akarom összehasonlítani vagy ide-oda töltögetni csak meg akarom nézni miért nem megy valami, akkor online nyitom meg.
    Semmi gond nincs ezzel. Az undo meg éppen úgy működik ahogy az előző üzenetben leírtam. Igaz Step7-re vonatkozik, de megjegyzem, hogy az is SIEMENS :-)
    TIA portállal nem próbáltam. Szerintem ha belenyúlsz akkor megváltozik a blokk time stamp-ja és onnantól kezdve különbözőnek tekinti.

Ha lesz időm megnézem TIA-ban ezt hátha tudok neked segíteni (egyelőre ritkán TIA-zok).
    De lehet hogy addig magadtól is rájössz...

Új hozzászólás Aktív témák