Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Szirty #1161 üzenetére

Hali!

"Tényleg nem volt ésszerűbb ötleted?"
    "Volt. Viszont az eddig közölt információk alapján ez látszott a legvalószínűbbnek."

Most már kíváncsi vagyok, mi az ami ésszerűbb de valószínűtlenebb...

"Így könnyű a szerver üzemeltetése :>
    Keletkezzen adatátvitel, de ehhez nem nyúlhatsz, majd mi megmondjuk milyen legyen. Old meg"

Ezen parázom én is. Nem látom a dolog végét, hogy hogyan is lehet megoldani. Papír szerint van kb. 3-4 hetem, hogy felprogramozzak egy tucat PLC-ét és még abban sem vagyok biztos, hogy az előírt eszközök megfelelnek-e a feladathoz. Dehát, szeretjük a kihívásokat. A rendszert felügyelő informatikusok feladata meg ugye nem az, hogy az használható legyen, hanem hogy biztonságos. :DDD

"Nekem egyébként úgy tűnik, hogy az omron ethernet adaptere nem tud free UDP/TCP módot, ahogy láttam FINS van, vagy mehetsz a sóhivatalba."

Nekem is így tűnik... :((

"Egy gateway-el megoldható lenne, de az egy plusz eszköz és persze plusz munka (meg hát plusz idő és plusz pénz)."

Még mindig olcsóbb és gyorsabb lenne, mintha kötbért kellene fizetni. Eddig ehhez a céghez mindig úgy szállítottuk a gépeket, hogy egy gateway PC-én keresztül zajlott a kommunikáció. Most előírták, hogy Ethernetes OMROM CJ1 PLC-ével kell vezérelni a gépet gateway PC nélkül. Pedig jelentősen olcsóbban kínáltuk a gépeket PC vezérléssel.

Új hozzászólás Aktív témák