Hirdetés
-
LOGOUT.hu
PlayStation 5 összefoglaló
A témához szemernyit sem kapcsolódó hozzászólás és a Spoiler tag használatának elmulasztása figyelmeztetés nélküli törlést vonhat maga után!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz Marky18 #48964 üzenetére
A Samsungok Game módban 120 Hz-en villogó PWM-jét nem érezted kompromisszumnak? Vagy VRR mellett (ami PS5-ben épp nincs, talán lesz) a Q80T is átáll 960 Hz-re? Ezt nem tudom.
Érdekes, hogy a 8K hajnalán azzal hakniztak, hogy milyen szemkímélőek, hát látszik.
#48971 Violka2016
Nem használhatatlanok, de a top Samsungokban is agresszív a FALD (csak több a zóna), játékoknál szemkiverős a 120 Hz PWM, és OLED áron adják őket. Az alsóbb kategóriákkal már nem foglalkozom. Sony 85ZH8-ban viszont gondolkodtam tavaly, OLED-ből eleve nem is volt akkora. (A 88ZX-től eltekintek.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Violka2016 #48985 üzenetére
Az implicit érdeklődésedre válaszolva írtam le a Samsungok problémáit, hozzátéve, hogy OLED áron is ilyet adnak, ami gáz (szerintem olcsóbban is az). A Sony 85ZH8 pedig egy példa arra, hogy ettől még létezik durván jó, ráadásul a méretből fakadóan egy ideig OLED-alternatíva nélküli LCD, és igen, sok újat nyújtott volna. Csak hiányoztak belőle a HDMI 2.1 funkciók.
Következő kör idén, mini LED vs. 83AJ90. Mire megjelennek, talán PS5 is lesz.
#48991 ggbuffon1897
Az egész tavalyi LG széria egy visszalépés, és van olyan "félelmem", hogy a B1-C1-gyel az idén se lesz máshogy. A szegmentációval az látszik, hogy OLED-ből is a kínálat tetejére kerülnek az igazán jó (Evo paneles) tévék, a többit pedig nyesik lejjebb. Azért remélem, hogy a C megmarad egy korrekt középútnak.#48995 3L1T3
Foltosodni pedig éppen az LCD szokott, csak már gyárilag és többnyire nagyon nagyon durván. Az OLED-en a kemény sávosodás, illetve a tinting a képhiba.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz syler123 #49002 üzenetére
OLED tévéken is gond lehet a black crush. Mostanra a "színhelyes" profilok eléggé rendben vannak azért (konzumer tévéhez képest), ugyanakkor az OLED-eket szerintem különösen érdemes lehet megfelelően beállítani/kalibrálni.
Na, de nem is szeretném tovább folytatni mert off, a PS5-ről akartam ezt-azt megkeresni a topikban.
#49007 kolosszus87
24p-re jobbnak tartom az LCD-t, engem legalábbis rettentően zavart, hogy az OLED azonnali válaszideje miatt a filmek konkrétan szaggatnak rajta. BFI-vel vagy interpolációval lehet ezen segíteni, a C8-ban az utóbbi számomra kiválóan bevált (3/10-es dejudder).[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz vanŠcore #49015 üzenetére
Én a Euronicsban (Corvin) rendeltem elő személyesen a múlt héten, és egy ránézésre kb. tízfős listára írtak föl, amin vegyesen szerepeltek a lemezes és a digital rendelések. Szerintem így jobban pörög, de majd megátjuk. Nem tudták megmondani, hogy mikor érkezik, pár hetet tippeltek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Marky18 #49031 üzenetére
Nem is a fényerő miatt kérdeztem, hanem hogy a villódzás nem zavar-e, nem vagy-e rá érzékeny. A képet így még élesebbnek is látja így az ember (gyakorlatilag mint az ULMB-vel), de van akit az alacsonyfrekvenciás villogás megvisel - elfárad, szédülni kezd például.
Én pl. a BFI-t se viselem el, más szerint meg a legjobb technológia a kenyérszeletelő óta.
Hét év után viszont egyiknek se lesz eladási értéke sajnos, akármilyet vesz az ember. Használati értéke marad, szerintem érdemes megtartani és máshová tenni, vagy családon belül keresni neki helyet.
Nekem egy 65C8-am van, de szűk három év után is elhanyagolható lenne az eladási ára ahhoz képest, hogy mennyibe kerülne egy olyan tévé, amire lecserélném. Pedig tip-top, és még két év "LG gondoskodás" is van rá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Stingray88 #55037 üzenetére
Nekem februárban azt mondták a Konzolvilágban, hogy ha megrendelem akkor kb. fél év. Aztán ki tudja, hogyan alakul az ellátás, hányan mondják le közben mert szereztek máshonnan, meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Van konyhai páraelszívó, nem is kapcsoljuk be, amikor leülünk játszani.
Az XSX-em is egy konzumer ventilátoros gép, mégsem zavaró a hangja (a zaj frekvenciáján is sok múlik) és alig hallani a kanapéból. Kíváncsi leszek, hogy ehhez képest a PS5 mit produkál, a gépek közt is lehet egy nem elhanyagolható szórás.
-
-
törölt tag
válasz N.YCityBoy #69052 üzenetére
Az mondjuk érdekes, hogy a KS7000-hez képest sem látsz jelentős különbséget, és az OLED-ekhez képest sem. Nekem KS8000 volt, aminek az LG C8-hoz képest nagyon gyenge a képe, főleg a HDR.
120 Hz-en egyébként romlani fog az LCD-n a képminőség, hogy a FALD valamennyire tartsa a lépést, bár szerintem úgyse veszed majd észre.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ahhoz nem kell közgazdász diploma (nekem épp van olyan is), hogy az ember tudja, hogy az ameriakai árak nettók. Az árazás a (regionális) marketing területe ha utána szeretnél nézni, de tessék egy példa, amikor nem 1:1-ben váltanak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz penge111 #79420 üzenetére
Dehogynem, ez lett volna benne a vicc.
De annyira nem megy amennyire szeretném, NKG-t már nem sikerül leverni. De nem adom fel, csak az utóbbi évben lehetőségem se volt játszani vele. A hét közepétől viszont újra nekimehetek már. Nagyjából megvan a nappali és elvileg jön a PS5 is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szabi® #79462 üzenetére
Ez sok-sok éve folyik már itthon is, van aki tizesével veszi az arra érdemes készleteket. Némelyik ilyen ember mondta el, hogy kinn akár raktárakat is feltöltenek bontatlan Legókkal. A PS5-tel seftelés a fasorban sincs ahhoz képest, ami Legókkal megy (meg azért más is a kettő).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szabi® #79473 üzenetére
Háát, meg hely is kell neki. Kicsiben szerintem már nincs ebben annyi, de aztán a fene tudja. Én pl. nem vágtam bele. Annyit tettem, hogy a 42056-os (nem tetszett ) eladásával megvártam, hogy kifusson, így a korábbi bontatlan szett árában sikerült megválnom a már összerakott modelltől.
Plusz faarccal költök elsősorban a Creator Expert és space szettekre, mert tudom, hogy a pénz akkor is megmarad bennük, ha esetleg majd eladom őket.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nekem az összes játékomra PS4-et mutat (mert csak ilyenem van még) de a HZD pl. 60 FPS-sel megy és nem is enged grafikai módot váltani, ebből láttam, hogy patchelt.
Van update history is, ahol lehet csekkolni, hogy melyik fut és melyik verzióban mi volt az új.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Volt, de jó laposra sikerült állítólag, én mondjuk a Checkpoint adásból inormálódtam csak róla.
szerk: Eh, utólag vettem észre a spoilert.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz adam1991 #81759 üzenetére
Ha visszamész eggyel a PlayStation®5 gépek alá, akkor aktív lesz a kosár, de nulla darab gépet ad hozzá. Nekem gyanús, hogy ebből nincs már, csak valamilyen hiba miatt nem került le az oldalról.
-
törölt tag
válasz kalelhun21 #81766 üzenetére
Megrendeléskor neked is felugrott az ablak, amiből látszik, hogy szűk kéthetes a várólista. Ez bármerre tolódhat attól függően, hogy mikor mekkora szállítmányt kapnak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kecsu10 #82331 üzenetére
"S ők azt mondták, hogy a konzol akkoriban olyan szinten volt megjelenéskor, amit pc-n sem volt elérhető."
Azt én is láttam, csak nem akartam beleszólni, de PC-ből akkoriban is vehettél jóval erősebbet. Nekem 2005-ben volt egy 24" 1080p monitorom, mellé egy 7800 GTX, és vitte az úgy a játékokat, ahogy a topikban említett Xbox 360 csak szerette volna.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Szabi® #82496 üzenetére
A Last of Us első részét épp az idén játszottam (Pro patch-csel már), nagy élmény volt. De manapság már nem tudok viszonyítani. Egy GTX 1060-am van még, AAA játékokat pedig ezer éve nem játszottam PC-n. A Windows retek HDR-kezelésével a jövőbeli PC-s terveimet is föladtam.
Ami kimaradt, azokat már XSX-en vagy PS5-ön pótolom. Én vagyok az, aki az újgenerációs remastereket is alig várja.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Külön lehet rá fekete burkolatot venni: dbrand Darkplates
-
törölt tag
Nekem pl. az XBOX-ban az tetszik nagyon de nagyon, hogy kompaktabb, és gyakorlatilag nem hallom, amikor megy. Emellett tud VRR-t és Atmost, némelyik játékkal FPS boostot.
Kontrollerben viszont az XBOX szerintem visszalépett, a PS pedig egy hatalmasat előre. A DS5 jobban kézreáll most, a haptikus visszejelzés pedig cool. A PS dashboardja, az egész UX is látványosabb, nekem szimpatikusabb, egyszerre kiigazodom benne. Ill. számomra a PS-é a vonzóbb játékkínálat.
Nekem szerencsére nem kell választani köztük, mert az anno elgondolt PC + PS4 helyett XSX + PS5 került a nappaliba, utóbbiból most kettő is van LOL.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz FollowTheORI #82779 üzenetére
Épp a héten kezdtem el, és a PS5 is megérzi, de nem annyira vészes. Amit a PS4 Pro csinált néha, az egy külön műfaj.
A játék viszont már így az elején is bitang.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Kicsit megosztóak a vélemények a Pro kapcsán. Mérjük fel, ki hogy tervez vele! Eredmény egy hét múlva!
Tervezel-e PlayStation 5 Pro-t vásárolni?
Eddigi válaszok megtekintése
Hirdetés
A topikban tilos hirdetni!
Az OFF topik erre található!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol 2db kontroller és játék garanciával hibátlan
- PS5 Slim (garanciás)
- Bezámítás! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol + Pulse 3D headset garanciával hibátlanul
- PlayStation 4/Slim/Pro konzolok teljes karbantartása, pasztázással Thermal Grizzly 1 órán belül!!
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB fehér játékonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest