- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
chop
őstag
válasz
Sk8erPeter #14420 üzenetére
Igen, látom, már be is üzemeltem.
-
chop
őstag
válasz
Sk8erPeter #14418 üzenetére
Köszi, megnézem, bár igazából az enyém is jól működik, attól eltekintve, hogyha pl. kilistázom a $GLOBALS-t, akkor 100 fgvhívás után le fog állni (nem mellesleg a var_dump se listáz ki mindent, csak látszik a "&array" string és ebből lehet következtetni, hogy önmagára hivatkozik), mivel a $GLOBALS tömb kvázi önmagát tartalmazza, tehát amikor a végére érsz, akkor egy dimenzióval beljebb ugyanazt listázod, mint korábban...
Ez a Krumo tényleg jól néz ki.
-
chop
őstag
válasz
DeltaPower #14416 üzenetére
Közben utánaolvastam és igazából nincs nagyon mit csinálni, mert a PHP burkoltan a nem indexelt tömbelemeket is indexeli, tehát ha bármilyen vezérlési szerkezettel lekéred a kulcsot, akkor mindig fogsz kapni indexértéket és nem lehet megállapítani, hogy ez korábban deklarált indexérték vagy a PHP hozta létre futásidőben.
Amúgy semmi extra, csak egy, a var_dumphoz hasonló rekurzív tömbbejáró függvénnyel kínlódom és azt akartam megoldani, hogyha úgy adok hozzá elemet, hogy az nincs indexelve, akkor a szkript ne írja ki a PHP-tól kapott indexet (kulcsot), csak magát az értéket. De úgy tűnik, hogyha te kulcsot kérsz, akkor bizony fogsz is kapni a PHP-től.. .
Usertől rémálom lenne ilyen tömbbel dolgozni...
-
chop
őstag
Egyébként az a gond, hogy a foreach automatikusan leindexeli a tömböt és hiába hívom meg rá akár az empty-t vagy az is_null-t, az első elemre valóban false-ot kapok vissza (mivel 0 az indexe), de a többire már true-t: holott arra is false kellene, mert alapból nincs indexelve.
-
chop
őstag
Sziasztok!
Van esetleg tippetek arra, hogy egy asszociatív tömbnél meg lehet-e valahogy állapítani, hogy a tömbelemnek van-e előre megadott kulcsa is vagy csak értéke?
Mutatom mire gondolok:
$arr = array(
'egy' => 1,
'kettő' => 2,
'három',
'négy' => 4);Itt ugye a harmadik tömbelemnek nincs kulcsa, de ha var_dump-olom, akkor megkapja a 0-ás indexet. Nekem azt kellene valahogy kiderítenem, hogy maga a PHP indexeli vagy pedig korábban is indexelt volt. Azt nem tudom vizsgálni, hogy numerikus érték-e, mert lehet asszociatív tömb numerikus kulccsal is.
Azt ki lehet deríteni, hogy egy tömb asszociatív vagy indexelt, de arra még nem láttam megoldást, hogy ez egy ilyen vegyes tömbnél az egyes tömbelemre is kiderüljön. Mit gondoltok?
-
chop
őstag
válasz
fastervótam #1007 üzenetére
Meg allitolag gyorsabban dolgozza fel a parser, franc tudja, talan csak tobbezer soros kodnal van eszreveheto kulonbseg. Mindenesetre en is inkabb a szimpla idezojelet preferalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nintendo Switch
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Okos Otthon / Smart Home
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nyaralás topik
- Hálózati / IP kamera
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged