- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lauterbrunnen
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
x123456 #5190 üzenetére
Részben igazad van, de lehet használni kész libeket is. Olyanokra értem, amik tudják javítani a kódot, hogy ne legyen például lezáratlan tag, a Pear-ban is van hasonló, de ha jól sejtem az is megoldható, hogy egy DOMDocument objektumba betöltöd, amit akarsz, aztán megkéred, hogy csináljon belőle normális kódot. Pár hónapja kezdtem el kísérletezni a php dom objektumaival, eszméletlenül rossz kódot is szépen megevett, és utána tudtam elemezni xpath-kifejezésekkel.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
x123456 #5173 üzenetére
Az utólagos szerkesztést többféleképp lehet megoldani:
- csak az eredetit tárolod - szerkesztés egyszerű, de minden oldallekéréskor konvertálni kell
- tárolod az eredetit és a konvertáltat is - hasonlóan egyszerű, gyorsabb, de több a helyigénye
- csak a konvertáltat tárolod, és szerkesztéskor visszaalakítod - azon az elven, hogy a szerkesztés egy viszonylag ritka művelet. megjelenítés egyszerű és gyors, szerkesztéshez viszont a visszaalakítást is meg kell oldanodAz említett időkorlátos szerkesztésnél tudom azt elképzelni, hogy kezdetben az eredetit tárolod, ám van egy cronjob, ami a lejárt időkorlátos postokat konvertálja. Megjelenítéskor figyelni kell, konvertált-e már, de azt hiszem, ez az arany középút.
Az, hogy "általában", még nem mentség arra, hogy ne foglalkozzam vele
Főleg, ha ennyire egyszerű dologról van szó. Általában az az elv érvényesül, hogy a tárhely olcsóbb, mint a CPU-idő.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5173 üzenetére
Nyilván függ az igényektől is, de az 1:1 szerkesztést megoldhatod úgy is, hogy eltárolod az eredeti és a konvertált verziót is külön táblákba. Szerkesztésre betöltöd az eredeti, módosítatlan változatot a szerkesztő ablakba. Megjelenítéskor meg a már konvertáltat.
Ez főleg ott lehet megoldás, ahol időkorlátos a szerkesztés.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5167 üzenetére
Soha nem mondtam, hogy ne BB Code-ot használjon. Csak arra akartam rávilágítani, hogy az önmagában nem oldja meg a problémát, amire a kérdés vonatkozott. Szerintem a kérdésből még az sem egyértelmű, hogy nem olyanokat használt-e már eddig is.
A DB-be beírás előtti konvertálás előnyeit meg már leírta Tele von Zsinór mester. Szóval ha fontos a hatékonyság, akkor ez sokkal kevésbé terheli az erőforrásokat.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
x123456 #5163 üzenetére
Én meg meg a te mondatodat nem értem.
Ahogy az előző hozzászólásban is leírtam. Attól, hogy a user BB code-ot használ bevitelkor, azt valamikor neked (az oldalnak) vissza kell fordítania HTML tagekre.
És ha a BB tag párosítatlan volt, akkor a belőle visszaalakított HTML tag is az lesz. És ha az eredeti probléma az volt, hogy a lezáratlan HTML tagek szétb@sszák a fórumot, akkor ez a probléma ugyanúgy fenn fog állni BB code-dal is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elite: Dangerous
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hogyan tuningold a PC-det, hogy a maximális teljesítményt hozd ki a játékodból
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- XBox Series X 1TB Diablo IV Standard Edition +Garancia
- GAMER PC i7-6700K GTX 1660 SUPER 24GB DDR4 NVME SSD + HDD
- Eladó Gaming PC! 1080 és 1440p játékra
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I7-6700K / 32GB DDR4 / RX 570 8GB / SSD + HDD
- Csere - Beszámítás! Gamer PC : I7-6700 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256GB SSD + 1500GB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3034, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest