Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz coco2 #8172 üzenetére

Jaja, persze, hogy használnak assembly-t a mai napig, nem is mondtam, hogy nem. :) Épp ezért mondtam, hogy jó és értékes dolog, ha valaki manapság vágja ezt a nyelvet. Nagyon nem egyszerű, és szerintem iszonyatos szívás benne programozni (már kisebb projektet is nagyon nehéz benne átlátni), de van, aki ezzel együtt szereti.
    A C++-os állásokról írtak viszont szerintem kevésbé igazak: még mindig rendszeresen kapok hírlevelet informatikai állásokról, és még diákmunkában is keresnek C++-fejlesztőt. Tehát a mai napig akad rá kereslet.
    A C#-ról, Java-ról írtakkal viszont nem értek egyet. Persze, jöhet a jövőben olyan nyelv, ami "lenyomja" ezeket, népszerűbb lesz, és ezek a nyelvek veszíthetnek népszerűségükből, de az tény, hogy manapság ezek már nagyon fontos, és nagyon széles körben támogatott nyelvekké váltak. A Java-t már annyi platformon használják, hogy nehéz elképzelni, hogy a közeljövőben csak úgy eltűnik a süllyesztőben, ahogy predesztináltad. A C# meg szintén egyaránt fontos szerepet kapott a vastag- és vékonykliens-fejlesztés terén egyaránt; használják asztali, webes és szerveralkalmazásokhoz is; az XNA miatt a grafikában sem lett már elhanyagolható (persze, a C++ ezen a téren még mindig fontosabb, a teljesítményben nyújtott többletei miatt). Ezeken a nyelveken a programozás is elég kényelmessé vált és felgyorsult, ezt még inkább segíti az, hogy a fejlesztőkörnyezetek milyen nagy mértékben támogatják ezt a folyamatot. Nem beszélve a rengeteg library-ről, pluginről, frameworkről, stb.

"Viszont én még C++-ban sem állnék neki nagyon alapos indok nélkül, asm-ben pedig már főleg nem. Te igen?"
    Dehogyis. :D Főleg nem egyedül.
    Ezek szerint valóban félreértettem, amit írtál, mert azt, hogy "Én pld biztosra veszem, hogy meg tudnék írni egy webszervert akár asm-ben, de a hajam égnek áll az ötlettől, hogy akár C++-ban nekiessek.", úgy értelmeztem, hogy assembly-ben még inkább állnál neki, mint C++-ban. :P Késő volt már úgy látszik.

"A hiphopon azért is röhögtem erőset, mert át lehet forgatni egy PHP-t C++-ra, de az csak maga a kód részlet. Annak a kódnak van egy futási környezete is, ami nélkül használhatatlan. Ebből az egészből csak annyit látni, hogy lefordítani a PHP-t C++-ra, szóval ezt viccesnek tartom. Aranyos, de semmi más."
    Nyilván kell hozzá egy környezet is, amiben ez futhat is, ezen szerintem semmi meglepő nincs. :D Gondolom senki nem feltételezett mást. Ettől függetlenül továbbra sem értem, miért olyan nevetséges, ez egy kódoptimalizálási módszer, ami javíthat a teljesítményen, gyorsabb futási időket eredményezve. Ha a Facebooknak bevált, szar nem lehet. (Értsd: a sebességre többnyire nincs panasz a Facebooknál, még ha minden másra van is. Legalábbis kevésbé jellemző, hogy a gyorsaságával lenne probléma.)

"szerverkapacitás kategóriában az asztali gépek az összes tartozékukkal együtt a normális minőséghez képest nem többek, mint kommunity szutyok. Kommersz hulladék mind. Szerverként azokat tartani technológiai netovábbnak legalábbis tájékozatlan dolognak nevezném."
    Hát szerintem akkor itt erősen összemosod a szerver és a webszerver fogalmát. Ki mondta, hogy egy Apache+MySQL páros csak asztali gépen futhat? :F Miért ne futhatna azokon a monstre szervergépeken, amikről éppen beszéltél? :F Lehet, hogy ismét csak félreérthetően fogalmaztál, de úgy tűnik, mintha azt feltételeznéd, hogy az Apache és a MySQL páros csak asztali gépeken fut a világ minden táján... Egy ilyen profi, megfelelően klimatizált, nagyon gondosan karbantartott szerverszobában is nyugodtan lehetnek ilyen "community szutykok" is, amiket éppen említettél.
    Ha óriási terhelések elbírásáról van szó, senki nem mondta, hogy valaki ingyenes "community szutykokat" (ettől a kifejezéstől eldobom az agyam, komolyan) használjon. Az nem arra való. Ha meg valakinek már óriási terheléseket kell kezelnie, nyilván megvan az anyagi háttere is ahhoz, hogy igazán komoly szerverhátteret tegyen az alkalmazásai mögé.
    Azért nem árthat, ha revideálod azt a véleményedet, miszerint az ingyenes, közösséggel megosztott webszerverek és ehhez kapcsolódó egyéb szoftverek mind szutykok (még ha óriási terheléseket nem is bírnak el, mégis valami oka van, hogy olyan mértékben népszerű, amilyen).

Szerk.: OFF.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés