- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alukard
senior tag
válasz
Sk8erPeter #6934 üzenetére
Köszönöm a részletes elemzést.
Az biztos, hogy egyes elemeit alkalmazni is fogom az általad átadott és közszemlére bocsájtott tudásnak, de töredelmesen bevallom, hogy az OOP sosem volt az erősségem, persze belátom, hogy az a következő lépés, de valahogy a gondolkodásmódot sosem sikerült -még- elsajátítanom.A hibaüzenetek esete, meg... hát igen, most mit mondjak... elsősorban házon belüli a történet és nem ügyfél részére készül, és a szolgáltató szerencsére eléggé megbízható ezen a téren... hacsak az SQL lekérdezést nem rontom el nem nagyon szokott hiba lenni.
A mysql_real_escape_string -et, többek közt alkalmazom $_GET és $_POST változókra, tehát ami a felhasználó részéről érkezhet az átmegy némi feldolgozáson. Cookie-t nem használók, és a rendszer nem is keresi a gépen (elméletileg), és $_GET esetén nem hagyok elvarratlan szálakat, azokat is ellenőrzöm, hogy mit próbálnak megetetni a rendszerrel és amint valami ami nem illik a képbe kiürít minden olyan változót ami felhasználói adatot tartalmazhat és nem engedi vissza.
Persze csak gányolok és csak hiszem azt, hogy ez a tuti megoldás, de csak ez jutott az eszembe mint lehetőség, mert a legtöbb logout script amit találtam itt kezdődött és ért véget:
session_destroy();
és kicsit soványnak éreztem őket.A formokat is igyekszem védeni a mező tartalom szűrésen/ellenőrzésen felül, bár ez nem a legtutibb védelem, $_SESSION-ben random azonosító, form hidden értékként ugyan az és a 2 egyezésének figyelése....
Igazából ami a komoly problémám az az, hogy az adatbázisban tároltam le adatokat, mondjuk ügyfél adatokat azokat hogy tudom védeni... mert arra is gondoltam, hogy egyszerűen összekeverem a betüket valamilyen rendszer szerint. Olyan elemek ellen szeretném védeni akik -feltételezhetően- nem férnek hozzá a php kódhoz, hanem csak az adatbázishoz...
-
cucka
addikt
válasz
Sk8erPeter #6934 üzenetére
Szerintem adatbázis-kapcsolati objektumok létrehozásához érdemes lehet a Singleton-mintát alkalmazni.
Szerintem annyira nem érdemes. Alapvetően PHP-s webfejlesztés során túl sokat nem nyersz a tervezési mintákkal. (Elsősorban a php gyenge típusossága miatt, másodsorban a webfejlesztés sajátosságai miatt). Persze, lehet használni, semmi baj sincs vele.Én személy szerint a PDO-t használom, és ajánlom is a használatát.
Jelenleg kezdek egy hobbi projektet és nézegettem ezt is mint lehetséges eszközt, de hát a tudása az nagyon erősen konvergál a nullához egy komoly orm-hez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen házat vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Airsoft
- Megújult a PROHARDVER!
- További aktív témák...
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged