Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Alukard

senior tag

válasz Sk8erPeter #6934 üzenetére

Köszönöm a részletes elemzést.
    Az biztos, hogy egyes elemeit alkalmazni is fogom az általad átadott és közszemlére bocsájtott tudásnak, de töredelmesen bevallom, hogy az OOP sosem volt az erősségem, persze belátom, hogy az a következő lépés, de valahogy a gondolkodásmódot sosem sikerült -még- elsajátítanom.

A hibaüzenetek esete, meg... hát igen, most mit mondjak... elsősorban házon belüli a történet és nem ügyfél részére készül, és a szolgáltató szerencsére eléggé megbízható ezen a téren... hacsak az SQL lekérdezést nem rontom el nem nagyon szokott hiba lenni.

A mysql_real_escape_string -et, többek közt alkalmazom $_GET és $_POST változókra, tehát ami a felhasználó részéről érkezhet az átmegy némi feldolgozáson. Cookie-t nem használók, és a rendszer nem is keresi a gépen (elméletileg), és $_GET esetén nem hagyok elvarratlan szálakat, azokat is ellenőrzöm, hogy mit próbálnak megetetni a rendszerrel és amint valami ami nem illik a képbe kiürít minden olyan változót ami felhasználói adatot tartalmazhat és nem engedi vissza.

Persze csak gányolok és csak hiszem azt, hogy ez a tuti megoldás, de csak ez jutott az eszembe mint lehetőség, mert a legtöbb logout script amit találtam itt kezdődött és ért véget:
    session_destroy();
    és kicsit soványnak éreztem őket.

A formokat is igyekszem védeni a mező tartalom szűrésen/ellenőrzésen felül, bár ez nem a legtutibb védelem, $_SESSION-ben random azonosító, form hidden értékként ugyan az és a 2 egyezésének figyelése....

Igazából ami a komoly problémám az az, hogy az adatbázisban tároltam le adatokat, mondjuk ügyfél adatokat azokat hogy tudom védeni... mert arra is gondoltam, hogy egyszerűen összekeverem a betüket valamilyen rendszer szerint. Olyan elemek ellen szeretném védeni akik -feltételezhetően- nem férnek hozzá a php kódhoz, hanem csak az adatbázishoz...

• cucka

addikt

válasz Sk8erPeter #6934 üzenetére

Szerintem adatbázis-kapcsolati objektumok létrehozásához érdemes lehet a Singleton-mintát alkalmazni.
    Szerintem annyira nem érdemes. Alapvetően PHP-s webfejlesztés során túl sokat nem nyersz a tervezési mintákkal. (Elsősorban a php gyenge típusossága miatt, másodsorban a webfejlesztés sajátosságai miatt). Persze, lehet használni, semmi baj sincs vele.

Én személy szerint a PDO-t használom, és ajánlom is a használatát.
    Jelenleg kezdek egy hobbi projektet és nézegettem ezt is mint lehetséges eszközt, de hát a tudása az nagyon erősen konvergál a nullához egy komoly orm-hez képest.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés