Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DNReNTi

őstag

válasz tothjozsi96 #16518 üzenetére

"Láttam olyan oldalt ahol problémát okozott már az INT(10) is."
    Az 4.2+ milliárd rekord. Milyen oldal lehet az ahol ez problémát okoz? :D igyelmen kívül hagyva természetesen az interneten belüli interneteket (Google, Facebook, és társaik.)

Most remélem nem fogok hülyeséget írni, de: Egyébként az INT esetében a mező méretének definíciója teljesen felesleges, az INT ígyis úgyis 4 byte, azaz 4.2+ milliárd egyedi egész számot tárollhatsz így. A sima INT értéktartománya: -2147483648- tól 2147483648-ig terjed. Ha ID-hoz használod az INT típusú mezőt, akkor célszerű INT UNSIGNED-ként definiálni, így negatív értékek nincsenek, 0-tól 4294967295-ig mehetnek bele az értékek.

Ha ez sem elég, ott a BIGINT, 8 byte-on, UNSIGNED-nak definiálva 0-18446744073709551615 egész szám. Nem tudom elképzelni, hogy ez se lenne elég. :D

Hogy a többire is válaszoljak:
    Teljesen projekt függő. E-mail címeknek én simán VARCHAR(255)-öt adnék. Vannak elég extrém címek. A többi rajtad múlik. Fontos viszont, hogy a beadott stringek hosszúságát ellenőrizd szerver oldalon, ne told bele a max 40 hosszú mezőbe a 120 hosszú stringet, mert így jársz.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés