- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bb0t: A könyvelő szakma halott?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Tele von Zsinór #12664 üzenetére
Egy admin felületen listázok szűkítésekkel, rendezésekkel. Viszont lapozhatóra szeretném megcsinálni a listát. Egy univerzális függvényt szeretnék készíteni, ami több listát is tud lapozni.
Az átalakított sql query megmondta volna, hogy összesen mennyi találat van így az egy oldalra listázható elemek számával osztva megkaptam volna az oldalak számát.
Viszont az univerzalitás ugrott, mivel a listákban a WHERE-t bent kell hagynom a pontos darabszám miatt, viszont több táblából munkálkodó lekérésről beszélünk, ahol a tábláknak alias-ok vannak megadva. Így a COUNT(id) nem mindig megfelelő, időnként alias kerül az `id` elé.
Inkább olyan függvényt írtam, ami kap egy paramétert és ez alapján saját kérést állít össze a lapozó működéséhez.Nem tudom mennyire volt érthető. De én is úgy láttam, hogy a kérésben nem érdemes ügyeskedni. Felesleges hibaforrás.
Viszont a reguláris megoldás érdekel. Tanulnivaló csak nehezen értelmezhető még számomra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R9 5900X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M-K i7 6700 16GB DDR4 480GB SSD GTX 1660Ti 6GB Rampage SHIVA FSP 550W
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest