Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergely0809
tag
-
Jenne
őstag
Üdv mindenkinek.
Azt honnan lehetne pontosan megtudni, hogy a Philips PT920 és a Philips HQ8270 egyforma méretű-e? A borotva hosszának egyezősége érdekelne.
Azért kellene ez a méret mert tudnom kellene, hogy az én PT920-am belefér-e pontosan (kompatibilis-e) egy HQ8270-hez tartozó CRP330/01 típusú tisztító állomásba? Sajnos belepróbálni nincs lehetőségem.
A PT920-hoz gyárilag egyébként a CRP155/01 az amit a gyártó megad.A hazai Philips ügyfélszolgálat és szerviz nem tudta megmondani, de elsőre nem is értették hogy mit akarok ezzel.
-
Gergely0809
tag
válasz
mike1334 #6247 üzenetére
Tubusos nekem sincs már vagy 20 éve, de az illatára még emlékszem.
Szerk: Amúgy a késes pengés őrültek nem a habot részesítik előnyben, hanem a szappanból vert habot.
A borzszőrős módszerrel, mert az a klasszikus.
És ez így is van, borz szőr vagy más tök mindegy.
A lényeg a habosítás
De én is a flakonos tejszínhabot szeretem -
mike1334
veterán
válasz
Gergely0809 #6246 üzenetére
Hasonló az illata..nekem van/vol pre és after shavem barbon, meg krém is, de abból a figaró jött be jobban, lágyabb volt az illata
A pr-shave még majdnem tele van, az after alján egy pici még lötyög, majd összehasonlítom, ha érdekel vkit, csak most nem vagyok otthon. A krémből sajna már nincs, az utolsó tubus már nivea lett...
A tubusos megoldás amúgy lehet, hogy gyorsabb, de a borzszőrös pamacs és krém kombót azért nem űbereli az instant hab...olyan ez mint a tejszínhab..abból is a flakonos olyan meh...
Amúgy azért mert olcsó simán lehet jó (az is egyébként). A Douglasben az egyébként agyondícsért, és szintén jó Proraso termékek, ha jól emlékszem 3000-5000 forint körül vannak/tubus, vagy üveg, attól függ mit vesz az ember, Olaszországban meg 1-2 euro, kb az ottani barbonnak felel meg..de biztos sok rajta a vám -
Gergely0809
tag
Én simán kinézem belőle, hogy ez tényleg jó.
Amikor először borotválkoztam pengével a 90-es évek közepén én Barbon borotvakrémmel kezdtem. És szerettem is, csak jöttek a habok, amik egyszerűvé tették a habosítást.
Ha jól gondolom, ennek kb olyan illata lehet, mint a krémnek. [link] -
tutis
őstag
Na én kipróbáltam a barbon preshavet, nagyon jó! Gyorsabban és jobban meg tudtam borotválkozni. Sima mindenhol a bőröm, ráadásul friss üde érzés. Én be fogok tárazni a szerből pár dobozzal..
-
Gergely0809
tag
válasz
stickermajom #6243 üzenetére
Az kazettás fejű, vagy egy pengés?
-
stickermajom
addikt
válasz
Gergely0809 #6242 üzenetére
Cruzer 6
Nem akartam meghagyni az alkohol szagát rajta, de legközelebb így járok el akkor.
(#6240) Namelesske Köszi!
-
Gergely0809
tag
válasz
stickermajom #6239 üzenetére
De alkoholos mosás után én nem mosnám meg csapvízzel, inkább előtte, az alkohol lényege a fertőtlenítés, Te ezt lemosod utána róla.
-
Gergely0809
tag
válasz
Milyen borotvád van?
-
Namelesske
addikt
válasz
Az egymással érintkező fém alkatrészeket.
-
stickermajom
addikt
Na ma eljött a heti tisztítás ideje, járattam egy percet alkoholban, és kimostam meleg vízzel. (Utóbbival minden borotválkozás után elmostam.)
Száradás után mit is kéne pontosan beolajoznom?
-
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske #6237 üzenetére
Mármint Simsonnal?
(bocs, nem tudtam kihagyni)
Aszt hittem, amikor írtad, hogy előtti arcszesz, elektromos borotvához. Aftershave az nem érdekel, van itthon egy fél polcnyi, nem igen használom. Engem direkt a Pre érdekelne. -
Namelesske
addikt
válasz
Gergely0809 #6236 üzenetére
Bejártam motorral szakadó esőben a körnéket, de sehol nem találtam egy értelmest sem. Mind ilyen 2-3 ezer forint volt tiszta igénytelen kiszerelésben. Mondom akkor már mindegy ha 400-ért veszek igénytelennek kinézőt. A kedvencem a Gilette Pro 2in1 balzsam sehol se volt.
-
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske #6235 üzenetére
Az akkor nem Pre-shave. Van a Coopban is, ahogy néztem a neten Barbon Pre, majd holnap megnézem itt nálunk, hogy árulnak-e.
-
Namelesske
addikt
Megvolt! Én nem Barbont vettem, hanem Coop (Caola) Aftershave-et.
Az illata a Gilette Professional-hoz hasonlít a legjobban. Nem az az édeskés pacsuliszag, hanem ilyen semmilyen. Nagyon simává varázsolja a bőrt, közepesen csíp. 400-at megért. Egy picivel lehetne férfiasabb és erőteljesebb az illat. Tegnap kipróbáltam este, reggel feltűnően jobban vitte a gép. Majd csináltatok szagtesztet egy két nőnemű egyeddel.
-
Jenne
őstag
válasz
Namelesske #6229 üzenetére
Igaz is. Milyen az első tapasztalatod a Barbon (az igazság) Pre shav-vel?
-
Gergely0809
tag
válasz
Namelesske #6229 üzenetére
Na meg volt a főpróba?
-
Jenne
őstag
válasz
Namelesske #6231 üzenetére
Még anno amikor katona voltam, a sláger a 100 ml Pitralon és a 2 dl Cola keveréke volt. Fogyott is kantinban a Pitralon rendesen.
Vagy az ütősebb változat az 1 dl 96%-os repszesz (ezzel jégtelenítette fülkeablakot a MIG21-es pilóta) és fél liter Cola keveréke. -
Jenne
őstag
Inni ütősebb a pitralon.
Kólába keverve meg aztán még nagyobb az élmény. És akkor meg már nincs is szaga. -
tutis
őstag
válasz
Gergely0809 #6221 üzenetére
Auchanban 600 Ft-ért lehet kapni, vettem is egyet, vasárnap tesztelem.
-
Namelesske
addikt
válasz
Dreadloord #6224 üzenetére
Nekem is nagyon tetszik a Braun. 3 napos borosta a legtöbb elektromos borotvának már túl sok. A Braun is szenvedni fog vele. Legalább heti 3x javallott borotválkozni ezekkel a gépekkel. Nekem mindig is tetszett a Philips AT csak az volt a bajom vele hogy még a Braunnál is túlárazottabb, ha egy tisztességes gépet akarsz, meg nem vagyok nagy rotary fan.
Szerintem először próbáld meg alaposan megtisztítani a borotvát, egy csepp műszerolaj minden fejre, és heti legalább 3 használat. Fontos, hogy a késeket ugyanoda és ugyanabba a sapkába tedd vissza mert ha nem akkor sokáig tart mire megint összekopnak.
Ha semmi se használ akkor próbálhatod megélezni is. [saját felelősségre] [link] Élezés után érdemes összerakva üresjáratban járatni egy ideig, majd ha már úgy gondolod hogy bekoptak a kések egymáshoz akkor mehet egy csepp műszerolaj.
Ha ezután se jó, akkor jöhet a csere.
tutis (#6225)
Ha rászoktatod magad hogy a másik kezeddel kifeszíted a bőrt a növés irányával ellentétesen, akkor sokkal hamarabb ráérzel. 1 hónap tanulási idő kell mire gyorsan és hatékonyan tudsz borotválkozni. Használd mind a két kezed! Segít.
-
Gergely0809
tag
Idővel majd ráérzel, hogy merre kell tolni, meg hol kell feszíteni a bőrt.
Én mindig nyaknál kezdem a borotválkozást, tiszta borotvával, ilyenkor hatékonyabb, mint a végén, amikor tele lesz szőrrel. A sárga led meg időnként világít, de kialszik magától. A lényeg, hogy mindig pucold el a borotvát használat után. Én akkor rakom az állomásba, amikor töltöm, hetente egyszer. Ma pont benne van. Ma használtam 10-edszer és még annyira nem látványos a folyadék fogyás. Én minden használat után kiveszem a kazettát és lezárom. -
tutis
őstag
braun 350cc: Megvolt a második borotválkozás, most már az arcon közelít a tökéleteshez, nyakon sajnos még mindig szenvedés a borotválkozás. Majd kirpóbálom preshave-el is, abban bízok hogy nyakon az segíteni fog. Irritáció nálam nem jelentkezik szerencsére, nincs pattogzás, stb.
harmadik borotválkozás után megy a tisztítóegységbe, bár más most jelzi hogy tisztítani kellene.. -
Dreadloord
senior tag
válasz
Namelesske #6159 üzenetére
Köszi a tippeket, nekem a BRAUN WATERFLEX WF2s [link] egy fokkal szimpatikusabb,
Philips AT750/16-ről váltok, gondolom érezhető lesz a különbség (?) (a mostanim kopott is már, a nyakamat tépi 3 napos borostával is, irritációt okoz). -
Gergely0809
tag
válasz
mike1334 #6222 üzenetére
Gyári tok olyan 4-5 körül van, ha jól emlékszem, de abba csak a borotva fér bele.
Múltkor volt itt ez téma, akkor megnéztem az ecigim tokjait és az én 3-asom belefért. Ego tok a neve, ecigi boltban 1000Ft alatt kapható. Töltő abba sem fér bele. Ha komplett akarod hurcolni, akkor talán valami fényképező kistáska, ha belefér méretben. -
mike1334
veterán
válasz
Gergely0809 #6221 üzenetére
Nemtom annyira nem figyeltem a különbséget...tény, hogy jobban siklik, a borotvának is jobb illata van utána, rólam nem is beszélve
Más: valakinek nincs vmi ötlete, hogy miben lenne érdemes hurcolni a waterflexet, meg a töltőjét? Mert ugye tok az nem járt hozzá..lehet vhol külön kapni?
-
tutis
őstag
Köszönöm az infókat, tetszik ez a pre-shave dolog, kipróbálom mindenképp.
Más: Testszőrnyírót tudtok ajánlani ami nem akar megnyúzni? -
Jenne
őstag
válasz
mike1334 #6217 üzenetére
Ezt a Barbonos előtti szeszes dolgot azzal egészíteném ki, hogy nem csak kimerevíti a szőrszálakat hanem még jobban is siklik a borotva az arcon. Tapasztalatból mondom.
Én úgy szoktam használni, hogy megmosom előtte az arcomat (elég csak vízzel nem kell szappan vagy ilyesmi) majd szárazra törlöm, várok 1-2 percet, hogy ha mégis maradt volna pici víz az erctörlés után az végleg elpárologjon. Utána bekenem az arcomat ezzel a Barbonnal és 3-4 percig hagyom hatni az arcomon majd utána kezdek le borotválkozni. 3-4 perc hatás kivárási idő bőven elég, több nem kell de ennyi azért kell. Kitapasztaltam.
Kipróbáltam összehasonlítás képpen, hogy milyen ha nem használom. Jobban siklott az arcomon a borotva és szebben is és ha lehet azt mondani még jobban simábbra lettem borotválva ha használom ezt a Barbont. Egy 100 ml-es flakon nekem 4-5 hónapig kitart.
Előtte MALIZIA Vetyver Pre Shave-t használtam, de az sem hatékonyabb mint a Barbon, viszont háromszor drágább. Igaz annak jobb azért az illata. Szerintem. After Shave-nek és balzsamnak ezen márkán belül a Vetyvert használom már évek óta.
Nagyon ágyba rántós illata van. -
mike1334
veterán
Ezt találtam a Caola honlapján (ők gyártják):
BARBON PRE-SHAVE (100 ML)
A Barbon Borotválkozás előtti alkoholos arcszesz a villanyborotva használatát teszi könnyebbé. Feladata, hogy kimerevítse a szőrszálakat, ezáltal gyorsabb és kímélőbb a borotválkozás. A borotválkozás előtti arcszesz természetes klorofillt és frissítő mentolt tartalmaz, ezért természetes fertőtlenítő és bőrregeneráló hatással rendelkezik.
DM-ben, Rossmannban is szokott lenni, ott 90-100 ft-tal drágább. Meg asszem Müllerben is, de ott nem jártam egy ideje.
Asszony tegnap odáig volt a borotvált arcomtól, mert nem csak sima lett, hanem kellemesen puha és jó illatú is. Azt mondta sima borotválkozás után sose volt ilyen, jól tettem, hogy elektromosra váltottam..hát kell ennél nagyobb dicséret?
És azóta közel se pattogok ki annyira, pedig két naponta letolom...
-
mike1334
veterán
Ha emiatt aggódsz moss nyugodtan arcot, aztán használj egy pre-shavet. Biztosan van több is, de a Tecsóban Barbont tuti lehet kapni, 600 ft körül van egy üveggel. Kifejezetten elektromos borotvához van, fertőtlenít, megolajozza a bőröd, így könnyebben fog rajta siklani, rátapad a szőrszálakra, így jobban kiállnak, és lehet még a szitára is jut belőle annyi, hogy egy picit olajozza. Illatán lehet vitatkozni, én imádom, az after shave-jét is használtam sokáig 25-35 éves korosztályban menő leszel a csajoknál, a többség beazonosítja a nagypapi frissen borotvált arcával, ezzel a boldog gyerekkoruk idéződik fel, és a nagypapi nyújtotta biztonság...bumm már rád is kattantak, nyert ügyed van
-
Jenne
őstag
válasz
Gergely0809 #6213 üzenetére
Szerintem már nem gyártják. Sok év óta kifutott típus lehet, mert először egy 2002-es James Bond filmben lehetett látni. Majd módosított kijelzővel (ezzel a sárga színűvel amit előbb belinkeltem) 2004-ben kezdték el a piacra dobni. A 2002-es filmben még kék kijelzővel volt. Meg ami még plusz jó dolog benne, hogy lehet állítani a vágás minőségén ott oldalt a kések alatt egy kis csuszkával. SENSITIVE vagy NORMAL mód. (az előző képen ott jobban látni)
-
A Braun 5-ös két éves Ni-MH akkuval 45 percet igér, és pár perc szórással kb. ennyit is tud. Nem lassul be, hanem egyszerüen kikapcsol ha nem bírja tovább. 2-4 órát szoktam tölteni.
Ez előtt Remingtonom volt, Li-ion akkus, kezdetben kétszer annyit bírt mint amit ígért. Aztán ez az üzemidő az akku élete vége felé folyamatosan csökkent hónapok alatt. A végén már a nulla felé közelített. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Egy friss infó a Remington F7800-ról. Brutálisan hosszú az akku-üzemideje.
Gyárilag 60 perc van megadva, de ezt könnyedén túlszárnyalja majdnem még egyszer ennyivel.
A LED kijelzője mutatja a hátralévő időt és amikor már csak 3 perc van vissza átvált Low (alacsony) jelzésre. Innentől kezdve lett mérve órával, hogy mennyit lehet még borotválkozni addig amíg le nem áll a gép. Még öt borotválkozást engedett, 5x8 percet. De ekkor sem állt még le, és a folyadékban járatásos ~ 2 perces tisztítást is bírta még és csak utána, amikor még járatva lett kicsit, hogy végre leálljon akkor állt meg! Mindvégig tartotta a rezgésszámot, nem volt érezhető, hogy kezdene lassulni. Mondjuk a gyárilag előírt 90 perces töltés helyett mindig rajta marad a töltőn az előírt másfél óra után plusz még két és fél három órát legalább. Azaz nagyjából négy - négy és fél órán van a töltőn mindig ilyenkor.
Összeadva az időket: kijelzőn 57 perc + 40 perc (5x8) + 2 perc = 99 perc.
Mondjuk az én Philips PT920-am is amikor 55 perc után mutatja a kijelzője, hogy már csak 5 perc van vissza, ettől kezdve még 22 percet elmegy úgy, hogy nem esik a fordulatszám. Igaz viszont, hogy ez a Philips "csak" Li-Ion akkus.
Akinek Braunja van annál mennyi ez az akku üzemidő? És melyik akkuval? Li-Ion vagy Ni-MH akkuval? -
Első élményed is rámutat a villanyborotválkozás néhány gyengéjére. Bár fog még javulni a dolog ahogy belejössz, de a nyakon mindíg macerásabb lesz. És a pengés borotválás szintjét sem fogja soha elérni. Viszont ha hozzászokik a bőröd és javul a technikád akkor már nem lesz égető érzés.
-
tutis
őstag
Na én ma reggel kipróbáltam az újonnan szerzett Braun 350CC-t. Mivel most először próbálkoztam elektromos borotvával, így vegyesek az érzelmek. Amire rögtön rájöttem, hogy meg kell tanulnom a géppel borotválkozni, és jobban kiismerni az arcvonalaimat. Pengés borotvával nem volt gond ezzel, de itt tudni kell hol merre húzzam a borotvát. Nyakamnál ment a legnehezebben. pár perc alatt végeztem a borotválkozással, az eredmény most kb olyan mint amikor pengéssel megborotválkozok este és reggel felkelek
Az arcom, azaz inkább a nyakam kicsit ég, de eddig semmi vörösödés, pattogzás.
Ami pozitívum: a feszes helyeken (pl arccsont) jól nyír. Hangja is még elfogadható, hangosabbra számítottam.
Tisztítása könnyű volt, kikocogtattam belőle a szőrt, majd meleg vízzel is megjárattam, aztán szétszedve kitettem száradni.
Ami negatívum: Nyakon, illetve ahol nem olyan feszes a bőr (pofazacskó) nehézkes a borotválás.
Illetve nem babapopsi effektus van borotválkozás végén. Ezek szerintem borotválkozási technika javításával javulni fognak még,,, -
válasz
Namelesske #6202 üzenetére
A Braunnak az ár/érték arányon kellene fejleszteni leginkább, mert abban a legrosszabbak.
-
Namelesske
addikt
válasz
Namelesske #6202 üzenetére
-
Namelesske
addikt
Ez olyan magyar betegség amúgy, hogy nem tudjuk elismerni valamiről, ami nem pont olyan drága, meg olyan neves mint amit elvár a többség, hogy jó. A Presztízst is nézik sokan, meg az önámítást, hogy ennyiért nem lehet szar, ami olcsóbb BIZTOS HOGY SZAR.
A Braunnál a szakemberek tudják, hogy a konkurencia beérte őket. Nem véletlenül jött ki a Series 9. [link] Hallatszik hogy miben fejlesztettek baromi sokat.
-
válasz
Gergely0809 #6200 üzenetére
Korábban pont egy Braun volt. az amelyiktől egy hónap után megszabadultam, mert számomra a series7 csalódás volt. De Philipsből többféle borotvám volt mint Braunból. Ne vonj le következtetéseket abból, hogy most épp Braun van otthon. Jó borotva, de talán tegnap írtam, hogy egy ( új árat nézve) fele ennyibe kerülő Pana simán lekörözte. Elismerem ha valami jó. Azt is elismerem ha valami még jobb. Ez a Braun az ára miatt volt nyerő nálam, nem azért mert ezt tartom a legjobbnak. De simán hozza amit elvárok egy borotvától, ezért megtartom.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vírusirtó topic
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen TV-t vegyek?
- Activision - Indul a csata a Cronus és társai ellen
- Milyen okostelefont vegyek?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest