Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Egy korszak vége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gismo
addikt
Lehet h 1 firmware frissítés jóttenne?
Mien szabályoket kell betartani?
Jah és csak image fájlból való kiíráskor csinájja ezt! -
Gismo
addikt
vki? minden cd-nél ezt csinájja! mongyuk csak iso-kat meg cue-kat írogattam ki, de Sony íróval tökéletesek lettek!
-
Gismo
addikt
Nah! most nekem is gondom támadt vele!
Ha cd-t írok vele akkor vagy az utolsó 1 szektort vagy az első kettőt olvashatatlanná varázsolja! De miért?
Gép a konfignál!
Nero-t hasnyálok!
Hilfee! -
DeltaPower
addikt
Firmware van. Csak annyi a gáz hogy pontosan kell tudni az író típusát (mint az alaplapnál). A frissítés annyi mint egy BIOS-nál, csak itt a Philips saját Flash iró szoftverét kell használni (adják hozzá, de külön típus van az IDE és SCSI írókhoz). Nálam a firmware most az eredeti 1.4 helyett a legújabb 1.6-os, de a cucc írási/olvasási hibáján semmit nem segített, a doksiban pedig nem néztem meg, hogy mitől jobb. Bővebben: link ez az a fajl, amelyikben benne van az én írómhoz (CDRW48P) való image, ezen kívül még több más íróhoz/DVD-hez van benne image. Használatakor a BIOS frissítésnél szokásosakat kell betartani.
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Gismo
addikt
A 48X Philips íróhoz van firmware? Miket javít rajta? Hogy kell feltenni?
-
habba
csendes tag
válasz Apollo17hu #47 üzenetére
Csá ! Valami újabb firmware-t nem találtál esetleg hozzá ? csak ugy próbaképp.
Igazából nekem csak OPU-s ( lásd még: iró/olvasó fej egység ) tapasztalatom van, ilyen problémákkal sokkal ritkábban találkoztunk. Talán ez is lehet amugy sokszor más gyártók hibája is,nemcsak a mienké, hogy velünk fejleszti az opu-t, de a késztermék hibáit, problémáit már nem köti az orrunkra. Vagy lehet hogy máshogy nem igy van, és jobban mennek a dolgok. Emtom...
habba -
Gismo
addikt
-
Gismo
addikt
válasz Apollo17hu #47 üzenetére
De épp azaz, hogy hárdveres a gond, mert ha az OP renccer sem lássa akkor az azéé van mee a izé a meghajtót már nem lássa a gép és ezért kiveszi onnan.
Egyébként a Philips cd-írókat érdemes Sec. Masterre tenni. azon hibamentesen műkszik és ne legyen vele egy csatornán vinyó.
Mostmár nekem is Philips íróm van, mert ez volt a legolcsóbb és 2 év garis.
Eddig jó. A CD beolvasásakor nektek nem lusta? Mert nekem 20 másodperc kell, hogy beolvassa a lemezt. Olvasni viszont yóól olvas, mert a szarul megírt lemezről -amit más nemszeret végigolvasni- szoktam jáccani. -
Apollo17hu
őstag
válasz Apollo17hu #46 üzenetére
Azt hiszem, a probléma nem hardveres.
Most már a meghajtó betűjele is eltűnt a Sajátgépből. (A Sajátgépet már sikerült megnyitnom.)
[Szerkesztve] -
Apollo17hu
őstag
Hali!
2002 karácsonyán vettünk egy ''Philips RWDV 32x10x40 kombi''-t.
2003 nyarán szervizbe kellett vinnem, mert nem oldotta ki a tálcát(, és mellette folamatosan villogott a dióda is, pedig nem volt benne CD). Valószínűleg a mechanikája romlott el. Amikor kicserélték - mert garanciális volt - hibajelenségnek a ''DVD egyéb hibái''-t tüntették fel.
Most - az új kombóval - ismét problémáim vannak:
teljesen random időben elkezd villogni a diódája, majd pár perc után abbahagyja. A villogás ideje alatt nem adja ki a tálcát, Sajátgépet - ha meg szeretném nyitni - kifagyasztja. Amikor nem villog, ismét működik a tálcája.
Mi lehet a baja?
Vigyem el megint szervizbe? -
habba
csendes tag
válasz DeltaPower #44 üzenetére
Hát az tény hogy annak idején mi is gyártottunk szerviz célokra opukat, de ugye ezek már a szép nagy sárga országban teszik. sajna szervizröl nem tudok itthon. de részegységet nem valószinü hogy cserélnek. hát sajna.
-
DeltaPower
addikt
Hali! Azt írod hogy általában nem a felhasználó hibája, hogy tönkrement. Ilyen esetben (persze garnaciaidőn túl vagyok) milyen lehetőségeim vannak? esetleg kérhetek cserét, kedvezménes javítást? vagy ez csak a Fogyasztóvédelmen keresztül menne? Ja, és a Phillipsnek hol vannak az országban gyári szervízei, ahol foglalkoznának vele? (na jó egy kicsit a szívemhez nőtt az az író, mert a dizájnja pont megy a házamhoz )
"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
habba
csendes tag
válasz DeltaPower #42 üzenetére
DeltaPower ! Mivel már nem gyártunk cd irókat ezért beszélhetnék nyugodtan a hibáiról ,de igazság szerint a hiba tipusától is függ a dolog, meg hát elég széles a skála.... A felhasználó már általában nem tehet a hibáról, hacsak nem piszkál bele a belsejébe. : ) A DVD iró tényleg jó, én is kaptam egyet karácsonyra a cégtől. Tök jól karcolja a filmeket a lemezre. Eddig nem volt vele semmi gond. Ja és persze Philipsről van szó. De azt hittem ez tök ''nyilt titok'' hogy a Philips mit gyárt itt Győrben ill. Fehérváron. Na jó persze ez nekem triviális, csak csodálkozom rajta azért egy picit. ja és én asztali iróra gondoltam persze, nem data-ra.
habba -
DeltaPower
addikt
Habba! köszi a tanácsokat, megfogadom.
Annyit kérdeznék, hogy mitől mehetett tönkre a fej? (ugyanis a jövőben szeretném elkerülni az ilyen eseteket). Ja, és milyen is lenne az a yo magyar dvd-író??? IBM???"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Gismo
addikt
-
habba
csendes tag
CSá ! Csak azért szólok a témához, mert mivel a megnevezett cég termékéről tudok mondani pár dolgot, ha még aktuális egyáltalán.
Elöször is az olvasó fej objektiv lencséjét érdemes tisztítani, de nem alkohollal hanem lencse tisztítóval, ugyanis a felülete sérül az alkoholhoz hasonló anyagoktól.
De valószinüleg nem ilyen problémád van ,hanem a ''fej'' hibájáról, amit nem tudtok megjavítani. a szerviz meg mégugysem tudja, mivel nincs hozzá eszköze. Ezt csak cserélni tudják ( a fejet,ami kínában készül már csak). Ja és fej repedésől és szétégésről szó sem lehet, ezt még le kellett irnom. A lézerteljesitmény valószinüleg nem megfelelő az RW-s lemezhez, vagy a fej elromlása miatt megváltoztak azok a paraméterek amelyek ezt lehetövé tették.
Még egy tanács ! Vegyél lasabb de biztosabb írót, vagy váltsál jó kis magyar dvd iróra ( Győrből és Fehérvárról) ! Sziasztok -
Gismo
addikt
válasz DeltaPower #37 üzenetére
OKS! Te tudod.
-
DeltaPower
addikt
válasz agrarfiatal #34 üzenetére
Szerintem ha a lézer gyengült el akkor kidobós a cucc. Nekem volt már kiöregedett lézeres CD-romom, semmit nem lehetett csinálni neki. Amúgy 4 év már szép idő.
Gismo: asszem a javítás marad januárra, most vettem egy 52x32x52-es Samsungot, de ha megjavítják lesz 2 íróm... :-)"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Gismo
addikt
Akkor szerintem a lézer gyengült el. Elkell vinni egy bótba egészen pontosan egy szervízbe és ott beállíttatni.
-
Gismo
addikt
Akkor szerintem a lézer gyengült el. Elkell vinni egy bótba egészen pontosan egy szervízbe és ott beállíttatni.
-
agrarfiatal
senior tag
nekem egy yamaha 8424es nem akarja az rw-ket olvasni törölni meg irni sem. pedig már szédszedtem de nem láttam semmi különösebb problámát. A lencs nem volt koszos. a házából kifújtam a port aztán összeraktam, de semmi változás nem történt. mondjuk ez már 4 éves lesz márciusban
tévedni emberi dolog, na de ennnyit......
-
Gismo
addikt
válasz DeltaPower #31 üzenetére
Na megkérdeztem és aztmondták, hogy a baj okától függ, hogy mennyibe kerül. Asszonta a csávő, hogy szerinte max 5-6000 Ft-ot érdemes rákölteni.
Ha a gari bukta akkor szerintem egy próbát megér. -
Gismo
addikt
válasz DeltaPower #31 üzenetére
Pedig asszem a javítása nemlehet drága (kb3-4000).
Holnap megkérdezem és megírom. -
DeltaPower
addikt
lehet hogy hagyom a francba, mert most már sima CD-vel sem dolgozik (rontja), nemhogy RW-vel. azért kösz.
-
Gismo
addikt
Egykét számtek bolt foglalkozik ilyen cuccok javításával. Pl thököly út 5 C2K.
Eléggé lepukkant sufni, de talán megtudják csinálni. (és ezzel nem reklámozni akartam őket!!! mert a kiszolgálás minősége hagy kívánnivalót magaután) -
DeltaPower
addikt
sajna azt mondják hogy nem garis, pedig én saját kútfőből úgy emlékszem, hogy január végén kaptam meg (a gar.jegyre elfelejtették ráírni a dátumot, a nyilvántartásban meg szerintem a régi 16x-os írom van, ami helyett ezt kaptam és ami fullra szétment egy CD szétrobbanása miatt). lehet h próbálkozok a nagykernél, hátha ők csinálnak neki vmit vagy legalább javítják
-
Gismo
addikt
válasz DeltaPower #27 üzenetére
Sajna nincs ötletem és szerintem a fejállítással ne nagyon próbálkozzál házilag, mert nagy az esély hogy elb---hatod az egész olvasófejet.
Egyébként ha garis akkor vidd vissza és cseréltesd ki. -
DeltaPower
addikt
Éppen most akartam írni, hogy azután se lett yo. ugyanis a suliban töltöttem le a firmware-t, és nem volt nálam elég floppy hazavinni (4,3 M). A frissítés simán ment, de aztán csak egy 1-2-4x-esen írható LG RW-t volt szíves leolvasni, a TDK és Philips RW-imet nem. Úgyhogy várom a további ötleteket. Ha esetleg fejbeállítás kellene neki, azt hogy kell csinálni? és egyáltalán mire valók az író hátulján levő ''Factory Use Only'' jumperek??
-
Gismo
addikt
válasz DeltaPower #25 üzenetére
Hali!
DeltaPower: A te cd-íród a firmware frissítés után megjavult és működik, mert ezt eddig sehova nem írtad le és kiváncsi lennék rá.
Kössz. -
DeltaPower
addikt
Talán próbáld meg más DMA móddal, vagy a DMA módot kikapcsolva. Lehet, hogy segít. Esetleg Win2K-hoz is van kismillió servce pack. Vagy másik lejátszó prg. Amúgy DVD lemezeket beolvassa (felismeri) egyáltalán, vagy csak a filmeket nem játssza le?
-
ramses
csendes tag
Szasztok! Bocs ha kicsit OFF a dolog, de hasonló problémám van. Nekem egy Philips CDíró/DVD olvasó combóm van, azonban az új alaplap beszerzése óta nem műxik a DVD lejátszás. CD írás/olvasás fullra jó továbbra is ! Létezik, hogy a következő konfigban nem működik a DVD lejátszó WIN2000 alatt ??? Mindig lejátszó.exe hibát ír ki a dög ! ATIRad9200, AsusP4S8X, IntelCelP4 2.4 G
Jelzem, hogy elég amatőr vagyok... -
DeltaPower
addikt
Amúgy kb. úgy működik mint egy BIOS frissítés. CD-író frissítésnél ajánlják kikapcsolni az automatikus futtatást. Meg kell adni a frissített firmware helyét (ez általában .bin fálj) és érdemes bekapcsolni a régi backup-ját is. Ezek után a FLASH-elő szoftver frissíti a firmware-t, ezek után ált. újra kell indítani. Ha nem sikerül a frissítés (ezt kiírja a szoftver), akkor érdemes addig próbálkozni, amíg sikerül és addig nem újraindítani. Ha végleg nem megy akkor vissza kell rakni a régit. DE a firmware-val is óvatosan kell bánni (mint a BIOS-szal) mert működésképtelenné válhat a hardver. ( - internetes források alapján - )
-
DeltaPower
addikt
Általában a letölthető firmware-hez adják a FLASH író szoftvert, vagy ha nem, akkor adnak hozzá linket. Léteznek általános frissítő szoftverek is, amelyek több típus firmware-jét tudják írni. Az előző két linken vagy a hozzájuk kapcsolódó oldalon biztos találsz.
-
Gismo
addikt
Hogyan kell újrarakni a Firmware-t?
-
DeltaPower
addikt
-
Szancsó
aktív tag
My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
Szancsó
aktív tag
http://www.cdfreaks.com/drive/
Remélem műxik...My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
DeltaPower
addikt
válasz strike-force #10 üzenetére
írhatnál egy linket, strike-force
-
Gismo
addikt
válasz DeltaPower #14 üzenetére
Sajna nemtudok olyan oldalt ahonnan firmware-t lehet letölteni.
És azt semtudom, hogy hogyan lehet felülírni (frissíteni) az eredeti firmware-t.
HI -
DeltaPower
addikt
Nem hiszem, hogy kamu lenne, mert boltban vettem (nem kéz alól), és mint írtam, van hozzá nagykeres gar.jegy. Azért adhatnál valami linket ahonnan esetleg el tudnék indulni a firmware kereséssel. Az én típusommal az a baj hogy csak rövid ideig volt forgalomban, mert felváltotta az általad említett PCRW4816.
-
Gismo
addikt
Ja bocs! Akkor elb---tam. Én csak ilyen típusú Philips íróról tudtam.
Nemlehet, hogy az valami kamu, szar? -
DeltaPower
addikt
válasz strike-force #10 üzenetére
Az író típusa: Philips CDRW48P (BIOS kiírás szerint)
másképpen: CDRW481048"Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Gismo
addikt
Gondolom PCRW4816, mert csak ilyen típusú 48x... Philips íróról tudok.
-
őstag
válasz DeltaPower #9 üzenetére
mondd meg lécci az író pontos tipusát és nyomok egy linket....
R7-5800X3D / 32GB / RTX3070 / POCO_F3 (8/256) / i12 64GB - Just realize it!
-
Taky
senior tag
Hi!
Azért egy Philips jobb mint egy LG. Nekem régen egy 8x-os Philipsem volt, semmi probléma nem volt vele, kb 1.5 év mulva fimware-t kellett frissíteni, mert lead-in-t mindig elrontotta, azóta is műxik, csak már nem nállam."Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal
-
Loretto
veterán
válasz DeltaPower #5 üzenetére
én azt mondom kidobott pénz.én személy szerint még lg-t is szivesebben vettem volna.
Soirée...
-
DeltaPower
addikt
Hali! Gond az van, csak nem volt időm megnézni a fórumot.
A fej biztos nincs elöregedve, mert még 100 lemezt se írtam meg vele.
A szervízben azt mondták, hogy az összes CD-író típushibája, hogy ha koszolódik a fej, akkor erősebbre állítja a lézert, és így szépen lassan szétégeti magát (beleég a por a fejbe vagy maga a fej reped meg). Ezzel kapcsolatban nekem csak annyi gondom volt, hogy a Philips írók Thermo Balanced Writing technológiával dolgoznak, ami azt jelenti, hogy a CD elején bekalibrálják a fejet és a lehető legkisebb (!!!) lézer erősséggel dolgoznak. Szétégette magát? ehh..
Azt is mondták, hogy 3-4 ezer forintért újra kalibrálják a fejet, de ez lehet, hogy csak 1-2 hónapig fog működni.
Ha nem jön jobb ötlet, akkor szerintem felhívom a nagykert (nekem ugyanis véletlenül nagykeres gar.jegy jutott) hogy nézzék meg vagy cseréljék ki, mert a dolog már rohadtul idegel.
kösz a segítséget és ha van valami ötlet, nyugodtan írjatok."Moonshine Whiskey (70°, ízesítés nélküli) van. Fincsi" - Teebee - "De az kiírtaná az egész családomat..Akkor is ha csak én innék belőle.." - forintuser
-
Gismo
addikt
Na mi van már nincs gond a cd-íróval?
-
Egon
nagyúr
válasz DeltaPower #1 üzenetére
Hányszorosan újraírható lemezekről van szó?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Gismo
addikt
Hali!
Ilyenkor SZERINTEM(!!) az olvasófejjel lehet baj, egészen pontosan vagy koszos, vagy elgyengült (pl: anno a Cyberdrive-oké) Ha még úgyse olyan öreg és feltételezem, hogy még garis úgyhogy vidd vissza. Az ingyen van, viszont ha elviszed egy szervízbe ahol megnézik ott kérnek érte egy keveset.
Ha koszos akkor egy tisztítólemezzel vagy HA NEM GARIS akkor szedd szét és arcszesszel pucold ki. (Nekem bejött egy régi SONY CD-olvasóval)
Hi! -
DeltaPower
addikt
Hali! Van egy 48x10x48 Philips CD íróm, ami kb 1 hete nem hajlandó újraírható CD-vel dolgozni. Szerintem hardverből fel sem ismeri, hogy ott van, mert nem pörgeti fel. Ki lett próbálva 3 féle (Philips, TDK, LG) RW-vel, egy sem ment. A furcsa az, hogy CD-R írása, olvasása tökéletesen megy. Az írón eddig kb. 70 teljes írás futott végig. úgyhogy nem öreg. Ha valakinek van ötlete, segítsen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali játékos kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OpenMediaVault
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Seagate Exos 7E8 8TB - SATA3, 7200 Rpm, 256MB - 100/100 -as - Eladó! 36.000.-
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + ünnep alatt is
- Toshiba KIOXIA XG8 1TB M.2 Gen4 NVMe SSD! 7000-5600MB/s
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Bontatlan - 7000-6500 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest