Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
A sheperd's pie lényege, erre rájöttem, hogy mindent bele. Ez a kaja a csóró brit állatterelők kajája volt, nyilván azt tettek bele, ami volt otthon. Én is így vagyok vele. Az alapok viszont - nálam - változatlanok:
1. Füstölt szalonnát kockázok és pirítok le, majd kiszedem, és ennek a zsírján dolgozom tovább.
2. A zsíron a hagymát nagyon lassan párolom, majd a húst is. A sült szalonnának azt a részét, amit a feleségem nem evett meg, visszateszem.
3. Reszelt répát mindig teszek bele. A sült répa édeskés, nagyon passzol minden szaftos húshoz.
4. Amikor összeált a ragu, csak húslevessel öntöm fel. Kocka nem jöhet szóba... Mert, amint írtad, elbassza az egészet.Aztán hogy mi történik a fentiek között, már más tészta. Én pl. ma pulykából csináltam, ez volt a boltban. Tettem bele kevés borsót és bazsalikomot is, meg persze paradicsomszószt. Mindegy, lett egy frankó, szaftos ragum. Rá a krumpli, be a sütőbe, veszonlá...
Nálunk húsleves mindig van a fagyasztóban. Amikor hentesnél járok, rendszeresen veszek valami csontot, disznót, marhát, mindegy; de amikor normális csirkéhez jutunk, és azt bontjuk, annak a csontját is felhasználjuk. Ezt be fazékba, egy hagyma bele, pár gerezd fokhagyma, pár óráig fődögél, leszűröm, és literenként, félliterenként be a fagyasztóba. Aztán amikor kell, előveszek egy ilyen bazi nagy leveskockát, és az meg a pitébe .
Szerk: A Guinness sörház alatt a főzdét érted? Nagyon klassz hely, nagyon.
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
Új hozzászólás Aktív témák
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Wreckfest 2 - Márciusban indul a korai kiadás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest