Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tobi''

tag

válasz qqcqqc #1567 üzenetére

Én a Zenarmor szóval keresek leírásokat, oldalukon sok infó van, érdemes átolvasni, mert adhat extra tipp is, mint pl. hozz létre Tailscale esetén Host aliasokat és azt add be Sourceként, de AI is sok mindenben tud segíteni, ha jól értelmezi a kérdést, ott is DDNS és Port Forward esetén leírja pontosan a szabályt neked, még ő is javasolja csinálj Host Aliast a DDNS névvel, az legyen aztán a Source. Vagy azt is mondja: ”Ha azt szeretnéd, hogy a belső hálózatból is elérhető legyen a szolgáltatás a DDNS címen keresztül, engedélyezd a NAT Reflection-t a Firewall > Settings > Advanced menüben, vagy használj Split DNS-t (Unbound DNS host override).“ Csak jól kell kérdezni, csekkolja az angol forrásokat (mert vannak olyan általános témák ahol totál ellentétest mond magyar és angol forrás), fordítsa le neked ha angolul kérdeztél stb. Én egyre többet használom.
    Aminél esetleg figyelni kell még, a LAN Rules szekció, amennyiben inactive az alap szabály és sajátokat hoztál. Szerintem jó dolog kontroll alatt tartani a hálót, csak mondjuk nehogy aztán az tréfáljon meg.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés