- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bambano: Bambanő háza tája
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ryder1
senior tag
válasz
Krisinto #398 üzenetére
Gondolom a csatlakozók szempontjából tudni kell, hogy mi van a gépben.
1 floppy meghajtó, 2 DVD meghajtó, 1 merevlemez (lehet hogy egyszer majd 2 lesz), 1 VGA, 1 proci, meg van két előlapi USB csatlakozó, gondolom ahoz is külön vezeték kell. Asszem csak ezekhez megy vezeték.Esetleg ebben az árkategóriában nem lehet venni újat?
-
Ryder1
senior tag
válasz
Krisinto #396 üzenetére
Megköszönném, ha küldenél pár linket. És az hogy milyen tápot kell venni az mitől függ? Mármint a felvett áramot figyelembe kell venni, azt tudom. És az alaplaphoz nem kell passzolnia?
És a házba a ventilátorokat, hogy kell felszerelni, csak mert nem igazán láttam nekik helyet.
Köszi a segítséget. -
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy túl forró a gépem.
Külön hűtő nincs benne, csak a VGA-n, CPU-n, tápon az eredetiek. Ezek mindig mennek, de a ház elég forró.
Nem vagyok hozzáértő, ezért nem tudom mitől lehet.
Táp: ColorSit atx12v p4 switching power supply 400w (nem tudom, hogy ez-e a pontos neve, de ez van ráírva a tápra)
VGA: Asus Radeon HD3450
CPU: Intel Pentium 4, 2800 MHzA CPU-n nem tudom milyen fajta van, márkanevet nem látok rajta.
Hőmérsékletet nem tudom hol nézzem meg, mert az Everest nem írja ki.Remélem valamit tudtok segíteni. Ha esetleg nem megfelelő helyre írtam, akkor kérem mondjátok meg, hogy ez a kérdés hova való.
-
4850 hd
csendes tag
http://prohardver.hu/dl/upc/2010-07/12/255590_ibe9bqk53ttf6h3s_ho1.png ezt a 3 progit szoktam használni itt csak a opera megy, ez meg ha terhelem a cpu tesztelővel http://prohardver.hu/dl/upc/2010-07/12/255590_y2brsr0ia9bfbnmm_ho_2.png ,megnéztem hátha elmozdult a hűtés sajnos atom stabil pont a cpu n fekszik minden irányból rajta van nincs elcsúszva gondoltam hátha a rögzítés megpróbáltam megmozdítani a hűtőbordát de egy millit se mozdult se le se fel aszem rögzítés is okés remélem a képek jol sikerűlt előszőr csinálom sry ha nem
-
4850 hd
csendes tag
hello all volna egy kiss gondom remélem tudtok segíteni egyszerűen nem tudom lehűteni a procit CPU típus DualCore AMD Athlon 64 X2 4600 megpróbáltam mindent levetem a ház oldalát , újra pasztáztam vettem egy , új cpu hűtőt freezer 64 pro hőcsőves megoldást de nem bírja a hűtést muszáj volt besegítenem raktam a hűtővel szembe is egy hűtőt azaz most 2 oldalról kenem a hideg levegőt , el tud távozni a meleg levegő még így is két oldalról azaz fölfele és lefele ez oké ez se volt elég így a eredeti hűtő felől tetem még egy hűtő ventit ami 5000 fordul elég jól keni a levegőt a eredeti hűtőre így hátha nem egyből egy állót levegőt keringet hanem már az is megvan lökve tegyük hozzá csak próbálkozok semmi hozzáértés nékűl na a tények 31 fokot mutat a hőmérő a szobában a porci hője everest adatok
PU 78 °C (172 °F)1. CPU / 1. mag 52 °C (126 °F) 1. CPU / 2. mag 58 °C (136 °F) alap járaton ép csak az opera fut , ha kipróbáltam más hőmérő progit nagyjából mindegyik ezt mutatja ez se lehet a gond hogy téves, játszani szeretnék bc2-vel mint tudjuk zabálja a procit azaz garantált 100 % használat akkor 110-120 fokra felugrik abba a pillanatba kikapcsolja a gép magát mivel 90 fok a biosban max ezt az eredményt onnan veszem mert kipróbáltam a javasolt prime95.exe és közben figyeltem a hőfokot és felugrót egyből 110 utána 120 és kikapcs na nagyjából részletes voltam remélem tudtok segíteni mit tudnék még kezdeni evel a procival vagy mi lehet a gond thx előre is a válaszokat
-
Krisinto
őstag
válasz
papaizsolt #387 üzenetére
Szerintem teljesen jók a hőmérsékletek
-
papaizsolt
tag
sziasztok. !!
Az a kérdésem lenne jó e a hőmérséklete a procimnak .A proci pentium D 820 ,Artic Cooling Alpine 7 hűtővel +14 cm es venti a ház oldalán +8cm es a ház hátúján ,na most nagyon meleg van mostanában ,de 58fok max terhelés alatt prime95 tel ,játéknál 51fok max ,
na most ez ideális a Smithfield magos procitól ? Húzva nincs a proci .
Mikor hűvösebb volt ott kint hidegebb is voltakkor olyan 54 ben negált.
-
greerson
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit hosszú leszek, de sajna a problémám elég összetett. Most upgrade-eltünk otthon két gépet, mindkettő egyforma alaplappal (msi 790gx-g65), egyforma procival (amd phenom ii x4 955 be), gyári hűtővel rendelkezik, egyáltalán nincs húzva egyik sem. Az első gépet nevezzük A-nek szépen működik, Win7-ben alapjáraton kb 34 fokos és a procihűtő 3200-3300 között pörög kvázi csendesen, a ház be van csukva. A másik gép (B) nyitott házzal megy pillanatnyilag, a proci 30 fokos alapjáraton, viszont a venti 3400-3600 között pörög, sajnos zajosabban. Ez még nem lenne annyira probléma, viszont a következőket tapasztaltam. Ha belépek a BIOS-ba a H/W monitor részhez és nem nyúlok hozzá, csak nézem, akkor a procihőmérséklet szépen felkúszik 49-50 fokig és a venti pörög legalább 4300 körül (volt már, hogy felment 6000 fölé). Ez nagyon fura, mert ilyen fordulatszám mellett windowsban simán 30 fok körül lenne. Mivel nagyon zajos, felraktam az AMD Overdrive progiját, hogy ott majd jól leveszem a fordulatszámot. Na ebben meg olyanokat sikerült alkotnom, hogy manual beállítással 100%-on pörög 5300-5500 körül, hőmérséklet alapon. Ha lejjebb veszem a fordulatszámot, akár 3000 alá is, a hőmérséklet akkor is rendben van, viszont a manual opció miatt ha felnyomom a cpu használatot (mondjuk egy stabilitás teszttel), akkor csak kis mértékben pörög feljebb a venti, a proci meg elkezd melegedni, 60 fok fölé is simán. Ha automatikus beállításra teszem, akkor a fordulatszám lezuhan 1200 körülre és ott is marad. Ennek következtében a proci szépen lassan, de biztosan melegszik, a fordulatszám pedig bármilyen terhelés mellett marad ezen az alacsony értéken függetlenül a terheléstől. Szóval ilyesmiket sikerült tapasztalnom a géppel. Pillanatnyilag ott tartok, hogy Overdrive progihoz nem merek nyúlni, alapon pörög a venti 3400-3600 között, amivel szerintem túlhűti a procit, maxon meg pörög kb 5800-at, amivel 59 fok körül van a hőmérséklet. A zaj óriási, a gép viszont üzemel. Az A gépet is meghajtottam ma reggel Everest-ben, hogy össze tudjam hasonlítani őket, ott a zárt gép procija 59-60 fokig emelkedett, viszont a venti csak 3350-ig pörögött fel a 3250 körüli alapértékről (mondjuk ezen is csodálkoztam). Viszont ezzel a fordulatszámmal is tartotta a 60 fokot. Szerintetek? Az már látszik, hogy valószínűleg ki kellene cserélnem a gyári hűtést valami egyébre, de ez magában megoldhatja az itt említett jelenségeket, vagy lehet más probléma is a háttérben?
-
JoolsNOS
veterán
válasz
Dr. Romano #381 üzenetére
A furmark vitte 62ig
Azt kérdezem, hogy van e valami más ami feljebb viszi?
De elvileg nincs, mert amit eddig ajánlottak az vagy ugyanaddig vagy lejjebb vitte csak.
köszi amúgy.bognar110: a lényeg a pasztázásnál, hogy keveset rakj rá, és azt húzd le mondjuk valami lappal (pl plasztikkártya) ami rajta marad az bőven elég. Figyelj, hogy mellé ne menjen, mert vezetheti az áramot.
-
bognar110
őstag
válasz
Dr. Romano #383 üzenetére
Hát nem tunningolt van
Hanem nem gyári cooler master hyper tx2 !
-
bognar110
őstag
válasz
Dr. Romano #381 üzenetére
Aha a gyárikon rajta van csak nekem tunningolt van aztán újra pasztázom ! Ezért kérdeztem
-
Dr. Romano
veterán
válasz
JoolsNOS #379 üzenetére
A Furmark elég szépen fel tudja melegíteni. Számíthatsz rá hogy ezzel túl fogja simán lépni a 65 fokot.
bognar110
Szinte teljesen mindegy. Én a pasztát a procira teszem és utána szétkenem egyenletesen. A gyári hűtőkön meg ugye a paszta alapból a hűtőn van. Lényeg hogy ez a kérdés semmit sem befolyásol a CPU hőmérsékletével kapcsolatban. -
bognar110
őstag
Hogyan érdemesebb pasztázni? Úgy hogy a hüttöt pasztázom, vagy a processzort ?? Vagy az mind1??
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
A videókártyát furmarkal lehet a legjobban felmelegíteni? Mert akkor frankón műxik a gyári hűtőm: 1920 4*élsimítás, emelt órajelek a kártyán, extrem burn teszt, a 4. perc után beáll a hőm 62 fokra a 9600gt-n. Hűtő 35 helyett 39%on.
Valamivel jobban lehet stresszelni, vagy legyek büszke a hűtőmre? -
Cobra.
őstag
Én féktisztító sprayt szoktam használni, az papírtörlővel letörölve eltűnik nyomtalanul. Mondjuk első nekifutásra, (amikor a hűtővel együtt jött a proci is
) ez votl épp kéznél, és bevált.
-
Ybron
senior tag
Engem cpu pasztázás érdekelne főleg(mennyiség). Ha valaki tud légszi küldjön erről képet. Nem vagyok benne biztos hogy jól sikerült a pasztázásom. Értem a lényegét hogy hogy kellene, csak azért még is jó lenne látni egy hozzáértő hogyan csinálja.
-
004
tag
Üdv!
Kicsit bajban vagyok a proci hőmérséklet mérésével, van amit nem vágok. Phenom 720 oldalán írják ,hogy max. temperature 73C. Everesttel , vagy Coretempel mérek, de mindkettőnél van külön olyan ami az egyes magok hőm.-t mutatja, meg van ami a cpu hőm-ét. Akkor most melyiket kell figyelni? Mert a cpu hőm. mindig 10-15C magasabb.
-
JoolsNOS
veterán
hi!
Na ezt a topikot kerestem (uh másikban is feltettem ezt a kérdést bocsi, csak válasz nincs még)
Tehát ma cseréltem alaplapot! Gigabyra. Eddigi alapokkal a hőmérsékletek nagyjából rendben voltak mindig! Viszont most a procira 81 fokot ír everest, miközben a magok csak 40 fokosak szintén everestben. Viszont a bios a cpu hőmérsékletre 40 fokot ír ha újraíndítok. A hűtőm ezer fordulat alatt marad! Illetve biosban 70 fokra van állítva a riasztás. Akko elvileg az everest mutat rossz értéket? Illetve az alaplap küldd rossz jelet?
kösz -
Waszabi
csendes tag
Nah amióta írtam ki sem kapcsolt... Már kb 10 fok-al hidegebb lett itt bent a rossz idő miatt és nem melegszik annyira szerintem. de majd lehet kipróbálom amiket írtál, hátha rossz valami
köszi
-
moha21
veterán
Nekem gyári hűtővel sem megy ebben a melegben 40 C felé a c2d.. bár nincs is húzva.. persze játék közben 47-ig elmegy. szvsz nem tudom mit csinálnak akiknek 70 fokos a cpu-juk. Ja és kb 1 éve nem volt kiporolva lehet ki kéne..xd
-
szacsee
nagyúr
Milyen tápod van?
Két dolgot megleshetsz..
A procit terheled Prime 95-el és közben nézed a hőfokokat.
Small FFT teszt csak a procit, míg a Blend a ramot is terheli.
Ha tutira akarsz menni, akkor a ramot is letesztelheted.
Hiren Boot CD letölt, cd-re kiír, bebootolsz cd-ről, majd:
Testing tool -- Memory testing -- Gold memory indít és már megy is.
Ha rossz a ram, akkor piros szövegben kiírja alúl a hibát, ha jó akkor pedig látod, fent, hogy pass és hogy hányszor ment végig a teszt.
200%-ig futtasd, ergo míg 2x végigfut, ha minden oké, akkor ram kizárva.
GPU-t is terhelheted Fur Mark-al, ha nem indul újra és nem szemetel a kép, akkor jó a VGA is.
Írd le melyik tesztben hogy viselkedett a masina és kiszűrjük a hibát.
Nem feltétlen a hőfokaid miatt indul újra... lehet táp, ram stb. -
Waszabi
csendes tag
A gép: amd athlon 64 x2 dual core 5200+
2x1 GB Kingston ram
Gforce 9500GT 256mb
Régebben volt ilyen gond, bevittem szervízbe és beraktak az oldalába egy ventilátort de van a táp alatt is egy, a procin meg az eredeti van rajt.
A szoba hőm. kb 25 fok lehet.
Az a bajom hogy a gép pl játék közben kikapcsol...gondolom valami túlmelegszik mert a héten kezdődött és a héten volt csak meleg -
Raider84
csendes tag
Hali!
Ha a CPU-m 100% terhelés alatt a plafont veri (90 fok felett) Mit csináljak?
Normál esetben mindig 40 fok körüli a CPU. -
sgergi
veterán
válasz
pacman789 #359 üzenetére
Nyilván máshogy volt terhelve a rendszer, és a laptopok hűtője sávosan működik. Tehát felengedi valameddig, aztán visszahűti hangosan, majd elcsendesedik. Ha megint meleg, felgyorsul és hűt. A 60 fok még nem gáz, inkább csak neked lehet kellemetlen, ha gépelni kell rajta. Ha tudod kicsit tisztítsd meg a szellőzőt, már lehet tele van porral.
-
pacman789
aktív tag
hali!
én azt szeretném megkérdezni! h a laptopoknál mi az ideális hőmérséklet?
elég sokszor azt látom h mind2 mag 60 fok felett van! valamikor meg csak 38fok:S kicsit furának találom ekkora ingadozást!( a szoba hőmérséklete ugyan akkora volt) -
zsolt1129
addikt
válasz
sasdfasdfa #357 üzenetére
Én javaslom hogy teszteld egy fél órát/órát Prime95-el. És nézd meg mennyi a max hőfok.Igy a biztos. De ne aggódj a procidnak semmi baja sem lesz.
-
sasdfasdfa
csendes tag
válasz
zsolt1129 #356 üzenetére
kössssz. most megnyugodtam.
de asszem 71 a max hőfoka ennek a típusnak, tegyük fel játszom vmit,ami rohadtul leterheli és felmegy a maxra, van olyan program ami beszól,h akkor most pihenés? nem szeretném, ha belehalna. hdd-nél tudok, de procinál még nem találkoztam ilyennel. -
zsolt1129
addikt
válasz
sasdfasdfa #355 üzenetére
Ez teljesen normális
Főleg 30 fokos szobában még jónak is számit.
-
sasdfasdfa
csendes tag
Lenne egy kérdésem. Most vettem új gépet és bár már volt gond az alaplappal kicserélték és most megy. eddig amd-m volt,szóval fogalmam sincs,h ezek az adatok amiket kapoka hőmérsékletre megfelelőek e.
[link]
q8200-as gyári hűtővel a házon hátul elől ventillátor. ha játszom cod5-ot akkor a magok felmennek 64-65 körülre. koliban lakom és itt rohadt meleg van 30 fok körül az átlag szobahőmérséklet. Ja igen, a speedfan és a real temp is olyan 4-5 fokkal kevesebbet mutat mint az everest 4.20-as. Mi ilyenkor a normális?előre is kössz
-
Mit tegyek??..már 77 fokos!
Ez a probléma:S
Feltettem az alaplapos kérdéses totyikban is a kérdést..remélem valahol hamar válaszoltok.. -
zsolt1129
addikt
-
bco
csendes tag
válasz
zsolt1129 #351 üzenetére
Szóval, a paszták is "megromlanak" idővel!??
Ezüstöt vegyek, vagy valami fehéret?? Mi a különbség köztük??
Egyébként nem kentem vastagon, bár nagyon vékonyan sem lehetett, mert nem volt valami "folyós" a paszta!
Holnap veszek újat és megcsinálom!A kikapcsról mi a véleményed!??
-
zsolt1129
addikt
5 éves pasztát már nyugodtan kidobhatod. Ha veszel egy Noname 3-400Ft-os sima ezüstpasztát azis bőven megteszi. Arra ügyel,hogy ne kenj fel túl sokat,ha nem tudod mennyit akkor inkább kevesebbet,és egyenletes rétegben kend el a procin. Ezután próbáld meg a hűtőt úgy felrakni,hogy szépen illeszkedjen a kupakra. Ha ez megvan majd irjál hogy mi lett. Szerinte nem lesz gond.
-
bco
csendes tag
válasz
zsolt1129 #341 üzenetére
Köszi!
...kitakarítottam a gép belsejét és újra pasztáztam a procit és az alaplapot.
A proci és az alaplap is, azóta +2,3 fokkal melegebb, mint előtte a régi 5 éves pasztázással!!
Igaz, hogy a paszta is kb 5 éves ezüst színű: TTG-S104 TITAN, Silver Cream.
Még nem volt besűrűsödve, de lehet hogy ez már öreg, vagy a minősége nem az igazi!??
Ha másik pasztát teszek rá, akkor jobb lesz az érték!?? Milyent?? Noctua, Thermaltake...??A stability testet is futtattam: 100%, 18 perc után a proci 52, az alaplap 58 fokos volt és eldobta magát!
Kikapcsolt és újraindult! Lehetett ez a melegedés miatt!?
A RAMok rendben vannak, nemrég teszteltem őket!
THX.! -
Ranger^41
aktív tag
válasz
RootRulez #348 üzenetére
nemnem, van egy 12es a ház felső vízszintes paneljében, és a ventinek függőleges a tengelye. kb pont középen. de az a tápra van kötve nem az alaplapra, de nem megy.. használtan vettem anno, gondolom az volt a rendszer, hogy hátulrol be a friss, felül meg ki a használt meleg.
-
-
RootRulez
félisten
Nekem Everest nem írja ki a fordulatszámot
Valamit még be kell dugni valahova? Ami lógó volt, azt a ház kijelzőjéhez kötöttem, mert csak akkor írta ki a ford.számot, vagy pont azt kellene vhova az alaplapba bedugni, hogy everest is tudja?
Amikor összeraktam és engedélyeztem a PWM-et biosban, utána nem is akart indulni, mert hibát írt, csak akkor indult, ha a BIOS-os PWM értékeket N/A-ról átállítottam INGORE-re
-
RootRulez
félisten
Sziasztok, igazság szerint eddig nem igazán foglalkoztam házhűtéssel, de be kellett látnom, hasznosabb, mint levenni az oldallapot
Végül is rászántam magam és amikor új házat vettem, szem előtt tartottam, hogy legyen hely legalább elől és hátul is egy-egy 12cm-es ventinek. Arra lennék kíváncsi elég-e, ha a házventiket is a proci hűtő PWM csatija szabályozza, tehát ha a proci melegszik, a házventik is csak akkor gyorsulnak. Most csak a procihűtőn és hátul van PWM-es venti., elől maradt a gyári sima venti, ami fix 800on pereg, de le akarom cserélni ezt is is PWM-esre vagy maradjon ez? Hang miatt is szerettem volna PWM-re váltani azt is. Pár képecske...
Tehát melegebb lesz bennt ha elől is PWM és 800 helyett alapon csak 4-500-on jár lesz vagy nem igazán számít és legalább halkabb lesz a kóceráj?
-
Vasinger!
nagyúr
-
bco
csendes tag
Üdv!
Van egy 5 éves config.
a hőmérséklet értékei érdekelnének, hogy jók-e ezek!?Az alaplap és a cpu értéke kicsit magas talán, nem!??
A vinyók rackbe vannak, plusz 2 pici, (gyári rack) ventivel hűtve.
A procin egy Titán D9TB cooler van.
A házon is van egy 12 cm-es venti, plusz a táp ventije.
A videokártyán is van egy pici venti.
A Hőfokok, alapon járatva, 0-10% -on mért értékek.
A szobában kb. 21 fok van most, talán 1,5 fokkal hidegebb lent a gépnél. Ezért furcsa a vinyók hőmérséklete is!??
Kérem, nézzetek rá az értékekre!
THX.
Ha kell, átpasztázom a cpu-t és az alaplapi bordát. -
Ranger^41
aktív tag
Kíváncsiságból énis megnézegettem a hőmérsékleteket a gépben, mert állandóan, terhelés nélkül is úgy pörög a proci venti mint a porszívó, és kb lefordultam a székről, ilyet szól:
Hőmérsékletek
Alaplap 51 °C (124 °F)
CPU 78 °C (172 °F)
Aux 121 °C (250 °F)
GPU 63 °C (145 °F)
SAMSUNG HD400LD 45 °C (113 °F)Hűtőventilátorok
CPU 2700 RPM
Burkolat 4441 RPMFeszültség értékek
CPU mag 1.10 V
Aux 3.71 V
+3.3 V 3.41 V
+5 V 5.73 V
+12 V 13.07 V
+5 V készenléti 5.14 VEz most vagy félremér, vagy gőzöm sincs, terhelés nélkül ilyet dob, milehet terhelve... ennyin már el kéne füstölnie.. Sztem haldoklik a procihűtő, meg ezekszerint egy újrapasztázás se ártana ha ez igaz. Prescott magos P4 van benne, és azért arról olvastam, hogy jobb mint egy cserépkályha, de ennyire azért nem kéne... Milyen hűtőt ajánlanátok? Kízárólag levegős.
Köszi -
Jagielski
csendes tag
Na megnéztem, és hát gyanús hogy sok pasztát kentem a procira az zavarta meg az érzékelőt, uncsim épp gta-zott mondtam neki hogy lépjen ki, aztán megnéztem a hőfokokat, 24-25 fokos volt a proci, na ez már gyanús volt. 5 perc orthos után 44-45 fokra melegedett, MB 49 volt, újraindítás után pedig biosba stabil 32 a cpu.
Már csak az a kérdésem hogy húzhatom feljebb egy kicsit? vagy ez a 44-45 éppen hogy belefér és inkább hagyjam, elég kicsi a hűtő procin... (ez lehet offtopic sry)
Amúgy kösz a segítséget! -
Jagielski
csendes tag
Sziasztok!
Akadna egy kis furcsaság. Szomszédba felhúztam kicsit a procit e1400ast 3ghz-re, alaplap: p31-ds3l, aztán tesztelgettem orthossal és fél óra után 70 fok köré melegedett úgyhogy úgy gondoltam kicsit visszaveszek, de továbbra is durván melegedett és azóta már alap beállításokkal is 1 perc után 64 fok legalább, nem is futtattam tovább. A hűtő gyári, de teljesen tiszta, most volt újra pasztázva egyébként a fehérrel( igaz úgy hogy az előző nem volt leszedve normálisan talán ez a gond).
biosba volt valami beállítás ami turbón volt, de mivel villogott pirosan gondoltam átállítom standardra.
ja és coretemppel és everestel is mértem a hőt, úgyhogy már csak abban reménykedek hogy az érzékelő a rossz...
everest motherbordra 70közelit írt 1 perc orthos után, viszont megfogtam az NB-n a bordát kézzel érinthető volt, sztem még 30 fok se volt...
Segítség!! -
Cobra.
őstag
Szerintem a chipset lesz az MCP. Ezek nem vészes hőfokok, itt más gubanc lesz. Legújabb (1004) bios van fent egyébként? A múltkori kérséedből meg a mostani képből is arra tudok esetleg gondolni, hogy nem ismeri fel rendesen a processzort és esetleg hibás hőfokértéket kap tőle, amitől lekapcsol.
-
14adam
addikt
Hello,adot egy Asus m2n-mx-es lap.És az a baja,hogy kikapcsol néha.És kell vele várni egy 5 pecet míg lehül.Valaki mondja meg,hogy mit jelent az,hogy MCP.It egy kép: [link]
-
DeFranco
nagyúr
Próbálom egy ventivel megúszni. Most csináltam kávédarálóból viszonylag halk gépet, úgy hogy nem rontanám el
Beteszem akkor oda, ahova mondtad, és a vinyót majd meglátjuk. Azt kell leginkább hűteni, és ezért nem akartam a ház legtávolabbi pontjára tenni a ventit, de meglátjuk milyen így.
Köszi a segítséget!
-
Cobra.
őstag
válasz
bakosgabor57 #320 üzenetére
Szerintem ez inkább az alaplap, mint a processzor hibája. Egyébként ahogy nézem, a CoreTemp 39 fokot mutat, tehát jó esetben pont 20 fokkal mutat kevesebbet az Everest.
Defranco: a táp alá szerelt venillátor nem zavar be a légáramlatba, sőt jobb is, hogy inkább az húzza ki a levegőt, mint a táp. Az elől alul lévő ventillátor meg a passzív kártya miatt meg jobb is, hogy nyitottak a kártyaslotok (bár a legjobb az lenne, ha csak a videókártya alatt lenne egy rés). Egyébként ha úgy gondolod, hogy nagyon forró a videókártya, akkor rakj alá egy slothelyre szerelhető fekvő ventillátort.
-
Laraxior
titán
válasz
bakosgabor57 #322 üzenetére
legújabb Core temp, és real temp mit mondanak? van olyan screene ahol az everest a core temp és a real temp is mutatja a tutit?
-
Laraxior
titán
válasz
bakosgabor57 #320 üzenetére
nem garanciális gond...
-
DeFranco
nagyúr
Köszönöm, hogy segítesz!
A táp alatt van, és én is gondoltam rá, de...
Annak értelem szerűen szívni kéne kifelé a házból, és attól tartok, hogy ez pont bezavarna annak, hogy a táp ventije is onnan szedi a levegőt. Vagy a kettő nem zavarná egymást?
Abban, hogy ezt a hőmérsékletet 26-28 fokos környezetben is tartani fogja, abban nem lennék olyan biztos. Ezért is akarok betenni egy plusz ventit, annak ellenére, hogy szeretem, ha halk a ház, (most csak a proci hűtőt hallani).
A 8 centisnek nincs hangja, nem tudom milyen venti (talán spire), de alacsony fordulaton megy, egyáltalán nem hallani.
A hátsó kártya helyből hiányzik jó pár takarólemez, bár ez szerintem (és megint csak szólok, hogy nem értek hozzá) inkább rossz, mint jó, mert így nem egyértelmű a légáram. Van aki takar minden felesleges lyukat.
A fő hűtendő terület a winchester, az tuti 40 fok fölé megy nyáron, azt meg kell oldanom mindenképp. A proci másodlagos, abban van tartalék, athlon XP-nek nem olyan rossz hőmérséklet ez. A videokártyát nem tudom, nem méri a szenzor, de passzívnak passzív, így biztos nem hűvös. Most arra gondolok, hogy a kártya alá tenném a ventit, hátha leszívja a vinyóról is a meleget, meg a videokártya hűtésébe is besegítene.
-
Cobra.
őstag
válasz
DeFranco #317 üzenetére
A táp alatt kell lennie egy ventillátorhelynek, oda kéne mindenképpen egy. Egyébként ezek a hőfokok elég kellemesek, feltéve ha 26-28 fokos szoba meleltt is tarthatóak. Az első 8 centis jó (bár biztos van hallható hangja). A videókártya alól meg vedd ki a takarólemezt (már ha van és az teli, nem lyuggatott), így ott is ki tud menni a lent befújt levegő.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
zsolt1129 #316 üzenetére
Van ám még kérdésem
A linkelt kép szerinti felépítésben van kialakítva most a házikó. Minden info ott van (az x/y az az idle/terhelt hőmérséklet). Ahogy látszik, ide legalább a winchester miatt nyáron kell extra hűtést tenni. Hogyan lenne érdemes átrendezni? hátul, a jelölt helyen van kialakított hely, vagy gondoltam arra, hogy az 5' 1/2-es helyre felmehetne a vinyó, és oda gányolnék ventit. Esetleg, a tápot tehermentesítendő (hogy ne ő kapja az összes meleget), a videokártya alá, a kiszedett kártyahelyek elé lehetne még gányolni valamit, ami levinné a kártyáról is a meleget, meg a vinyóról is lehúzná. (lehúzná? vagy az már messze van?).
A nyilak a légáramlást jelölik.
Szóval a feladat: egy ventillátor elhelyezésével, és esetleg a vinyó áthelyezésével máshová, hogyan lehetne nyáriasítani a gépet a leghatékonyabban?
-
DeFranco
nagyúr
válasz
zsolt1129 #312 üzenetére
A "vizes" boltban vettem. Passz. Mindegy, most már rá van kenve. Mit tegyek? Árthat neki, vagy tök mindegy?
Athlon XP 2000+ T.Bird A @1670Mhz
Idle: 40C
Terhelve (100%): 30 perc után 46C
Avi lejátszás: 2 óra után 44CPasztázás előtt mindegyik kb 2-3 fokkal volt magasabb. Előtte underclock volt 1,2Ghz-re, akkor a mostani értékeket produkálta.
-
DeFranco
nagyúr
Hello! kezdő kérdés: Athlon XP proci-t ha pasztázok, akkor csak a közepén a pici (1x1 cm?) magot kell pasztázni, vagy a teljes felületet? Ha csak a közepét, akkor a szintkülönbség miatti peremre is menjen, vagy csak a tetejére?
-
Cobra.
őstag
Ház oldala fel van rakva? Ha nincs, nézd meg felrakva is. Ha fent van, akkor meg a légáramlattal kéne valami csinálni, mert 3 ventillátor mellett soknak találom alapáraton.
-
Z$ee
csendes tag
Hali mindenkinek!
Én osztozom Vladi hozzászólásában:
újra pasztázni mindent (amit lehet), ventiket portalanítani (sokat segít).Egyébként nekem is feláll a szőr a hátamon, ha azt látom, hogy a proci hőmérséklete meghaladja a 45-t fokot (tudom, már ez is sok, de a környezet is meleg és a gépem nem képes szobát hűteni)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest