Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pengwin

addikt

válasz ben2 #498 üzenetére

Én nem konteós értelemben értettem amit írtam, hanem mint kontroll a termékek fölött. Minden cég szeme előtt az ilyen Apple-szintű 100%-os életciklus kontrol álma lebeg, meg az ökoszisztéma, meg a vertikális integráció... ;]

Ne csináljunk úgy, mintha az integrálás, a vékonyítás, az anyagköltségek csökkentése elsősorban nem a gyártók érdeke lenne. Sokkal egyszerűbb és olcsóbbb így gyártani (jobban gépesíthető), a terméket pedig minden téren be lehet korlátozni a gyártó által elképzelt élettartamra.

#503 hevepapa
    Én emlékszem a vékonyítási láz elejére (kb.), amikor csak mutatóba tudtak a gyártók vékonyított fost eladni, pedig nagyon eröltették (pl. Latitude E6440 kontra E7440).
    Szóval csak ne varrjuk a felelősséget a fogyasztók nyakába emiatt...

Egy idő után már nem is tudtál más fajta gépet venni, és ha megnézed még a vaskosabb alsókategóriás notik is full integrált megoldásokkal dolgoznak (az Intel ha jól emlékszem 6.gen óta nem is szállított foglalatos notebook CPU-t). Ha tényleg "csak belekényszerültek" volna "szegény gyártók" ebbe a sajnálatos vékonyítási lázba, akkor nem lennének azok a termékek is javíthatatlanra gyártva, amiknél semmi kényszerítő tényező sincs erre. Meg egy csomó minden egyszerűbb lett, a foglalatok elhagyásával egy csomó gyakori hibalehetőséget is elhagytak, valamint boritékolhatóan olcsóbb lett az összeszerelési folyamat, az árakon mégsem látszik ez meg... sőt...

Új hozzászólás Aktív témák