Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ladybug
őstag
Sonkakrémet nálunk nem adnak. De a menzás nénik fantáziája nem ismer határokat az tuti.
Nálunk összetört párizsival összekevert pépet kentek a péksüteményre. Érdekes megoldás és ízhatás, ámde mennyire változatossá teszi a kenyérre kenhető illetve tehető szalámik és krémek listáját.
A túrós mazsola az nálunk is nagyon ment. A gyerekek nem szerették ugyan, de az óvónénik és dadusok annál inkább.Ebbe túró kell, némi margarin, tejföl és sok mazsola. Jó habosra kell kikeverni, az a lényeg.
-
Ladytron
csendes tag
Tojáskrém az frankó...nem tudod véletlenül az ovis(menzás) sonkakrém receptjét?
Az valami mennyei volt! Én nemrég csináltam itthon hasonlót de nem volt az ''igazi''.
És volt még túrókrém mazsolával,persze kenyéren! Így belegondolva kissé bizarr,de akkoriban odavoltunk érte. -
Solad
addikt
En a mai napig ilyen teat keszitek (anyam volt az ovoneni es elsajatitotta a muveszetet
)
-
Notes
senior tag
Nekem inkább azt mondjátok meg, hogy a tojáskrémes kenyér amit a napköziben adtak, hogyan készül?
-
Goose-T
veterán
Akkor fellebbentem a fátylat. Régebben nyári munkásként konyhafőnök voltam egy balatoni gyerektáborban, minden reggel ilyen teát főztünk. Az elkészítés módja: kis lábasban forralunk 2-3 liter vizet, ha felforr, beleszórunk némi Garzon teafüvet (mondjuk 3-5 dekányit). Ezt negyedkilós papírzacskós kivitelben lehet kapni sok helyen, általában hipermarketekben és élelmiszer-nagykerekben (Interfruct, Friss koktél). Jól kiáztatjuk a teát és forralunk bazi nagy fazékban 50 liter vizet. Ha az is felforr, lezárjuk és teaszűrőn keresztül beleöntjük a teakoncentrátumunkat. Ezután beízesítjük, 50 liter teához általában 2,5-3 kg cukor és 0.5-1 liter citromlé kell, ízlés szerint. 3kg cukorral és 1 liter citromlével már egészen ovis lesz a teánk. Ha igényesek akarunk lenni, pár darab igazi citromot is belekarikázhatunk.
-
regent
aktív tag
válasz
concret_hp #26 üzenetére
De az egy másik tea lenne. Ha akarsz csinálj neki másik topicot! (NEHOGY)
Itt most az original ovis tea rejtelmeit kutatjuk. Retro fíling kúl.
-
ladybug
őstag
Na, itt a PH-s óvónéni.
Az ovis tea...hm, érdekes, nálunk az oviban nem mindig ugyanolyan íze volt. Azt, hogy hogyan készítik nem nagyon tudom, mert azt a menzán főzték, és hozzánk csak éthordós autóval elhozták.
Az mindneképpen biztos, hogy gyenge teát kell készíteni (zöld vagy sárga lipton).
Egyébként nagy mennyiséget akarsz készíteni, vagy otthoni fogyasztásra lesz? -
concret_hp
addikt
éln rühellem az ilyen teának nevezett cukros löttyöket ...
tipikus magyar jellegzetesség 10 liter víz + 1 kiló cukor.
Ha raknának bele még 4-5 filter teát, már majdnem iható lenne és kb 100 huffal kerülne többe maximum. (és nem kéne bele annyi cukor. stb.) -
ReJim
őstag
ha megszerzem a receptet, akkor a topikba befér még a kakakó?
-
westlake
félisten
válasz
Thulcandra #20 üzenetére
tenlyeg.. most ugrott be, hogy a sok citromle miatt lett olyan finom
az a tea akkor is utanozhatatlan.. pedig annyira egyszeru
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest