Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12945) pechman8 válasza ooVAPoo (#12944) üzenetére


pechman8
aktív tag

Az internet előfizetéshez 1 hozzáférés jár általában a net-hez. Ehhez adnak egy felhasználó nevet és jelszót. (Bár a UPC nem ilyen). A név/jelszó párost már befoglalja az egyik gép a másik nyilván már nem tud a netre kijutni ugyan azzal a hozzáféréssel. Akkor hogyan tudna több gép csatlakozni a netre? Sehogy! A megoldás egy átjáró csatlakozik a netre a többi gép az átjáróhoz! . Mert van neked 2 gépből álló helyi hálózatod és van az internet ami egy másik hálózat. E kettő közé kell egy átjáró! Átjáró lehet 1: számítógép legalább kettő háló kártyával vagy 2: egy router. (switch nem jó ide az nem átjáró)

Tehát a legegyszerübb venni egy routert, egy nem wi-fi-s már 2 ezer környéké kapható. A router csatlakozik a netre és a routerhez csatlakoznak a gépek függetlenül egymástól. Ezzel minden gondod megoldódik.

A másik lehetőség az egyik gép csatlakozik a netre és a másik "többi" jelen esetben egy gép ehhez az átjárást biztosító géphez csatlakozik. Az átjáró gépen be kell állítani az internet megosztást, és a csatlakozó gépen be kell állítani , hogy egy másik gépen keresztül csatlakozik a netre nem közvetlenül! Szerintem ezen a ponton hibázol. Itt egy vodeó az átjáró gép beállításáról [link] (Vagy keress rá a google-ban pl: internet megosztás win7 alatt.) A kapcsolódó gép vezérlőpult-hálózat és internet-hálózat és megosztási központ-új kapccsolat vagy hálózat beállítása-CSATLAKOZÁS HÁLÓZATHOZ asszem. Ennél a verziónál az átjárást biztosító gép be kell legyen kapccsolva mindig.

Én routerezek neked is ezt ajánlom! Ne kínlódj!

[ Szerkesztve ]

Saját korlátaimból nem léphetek ki, mások adottságaiba nem léphetek be.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.