Új hozzászólás Aktív témák
-
Ariadne
őstag
Ezt böngészd át, ebben lesz a díj, ha jól látom, 0,2% min. 2200 max 35.000 Ft.
mod: bocs, fiókban ennyi. Direkten át 0,15% min. 2200 max 35000.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
De ha összeszámolod, három helyen tartva a pénzedet simán többet fizetsz ki havonta összesen a pénzed kezeléséért, mint ha akár a drágább bankok közül tartanád egyben a pénzed. Már csak két vagy három bank számlavezetési díját összeadva is elég kellemetlen havi költség tud kijönni, amit kétlem, hogy bármely bank sima betéti kamata be tudna hozni.
Kamatozni betenni pénzt úgyis csak kis összegeket érdemes, nagyobbat be kell fektetni, kölcsönnél (lakáshitelnél) meg a THM pont nem mond sokat, a járulékos költségek, az ügyintézés minősége, a bank megbízhatósága sokkal többet számít. Szerintem.
mod: Arról nem is beszélve, hogy az idő is pénz, tehát amíg pl. az otp-be háromszor kell visszamennem (munkaidő alatt, nyilván), hogy a félkegyelmű ügyintéző végre hajlandó legyen elintézni egyetlen ügyet, ami miatt egy másik bankba esetleg be sem kellene mennem, az meg külön igen drága játék... Amióta elmentem tőlük, évente talán egy-kétszer ha be kell mennem a bankba. Fú tényleg, most hirtelen meg sem tudom mondani, mikor voltam utoljára a bankban (mármint rendesen a bankfiókban), idén még biztos nem.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Na de ha több banknál van számlád, akkor meg emiatt fizetsz többet. Ez nem valami jó ötlet szerintem... Ha egyik helyen alacsony a számlavezetés, a másik helyen meg olcsó a kpkivét, akkor az egyik helyen tartod a pénzed, a másikból meg kiveszed, vagy hogy?
-
Ariadne
őstag
Megkeresni a panasz e-mail címet az otp honlapján, és a pszáf panasz e-mail címét cc-zve megírni a sztorit, de részletesen ám. Amolyan teljesen szalonképes és udvarias, de azért dühös hangvétellel. Persze a végére biggyesztve, hogy másolatban a pszáfnak is küldöd, mert olyan dühös vagy (csak hogy nehogy elkerülje a figyelmüket ).
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Zárolás akkor keletkezik ugye, ha fizetsz akár online akár fizikailag a kártyáddal. Az autorizálás pedig egy engedélyezési eljárás. Ha véletlenül nem használtad a kártyádat ott és olyan összegben, akkor szólj a bankodnak hamar.
Köszi.
-
Ariadne
őstag
Az a baj, hogy a részletekre én sem emlékszem most így. Az egész onnan indult, hogy néztem a kondíciós listában, hogy mi az a kényszerhitel kamata, és talán innen jött ki, hogy épp ilyesmikre találták ki. Most komolyan gondolkodom, honnan lehetne több infót szerezni erről szakértőktől, lehet írok a PSZÁF-nak, hátha válaszolnak.
Tévé ügyvédje nem játszik, kiütést kapok a pasastól. Persze azért ma is néztem , és szokásos módon itt dühöngtem, hogy nem képes jogászokkal átnézetni a sokszor teljesen alaptalan és szenzációhajhász riportjait. Barátom meg szokás szerint jól szórakozott az egészen.
-
Ariadne
őstag
válasz MPowerPH #476 üzenetére
Kényszerhitellel lemehet, tudok olyan esetről, amikor netkártya terhelést szépen levontak a hozzá kapcsolódó folyószámláról, és emlékszem akkor utánanéztem és bizony kiderült, hogy lehetővé teszi a bank üzletszabályzata.
Teszteltem már a cibes telefonos ügyiintézőket is, váltig azt mondják ők is, hogy milyen biztonságos a netkártya, közben pedig tudom, hogy nem. Ha levonják, lehet panaszt tenni a banknál, és akkor kivizsgálják a kártyatársaságnál az ügyet, de ez egyrészt hosszadalmas, másrészt ők kb. annyit tesznek, hogy megkérdik a levonást kérőt, hogy tényleg le volt-e felhatalmazása erre, mire ő nyilván bólint... A PPO-s ügyek miatt volt is szó erről mostanság is. Jó lenne valaki banki szakembert keríteni, és többet megtudni erről. Meg lehet ha lesz időm valamikor, nekiállok megint üzletszabályzatot nyálazni.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
-
Ariadne
őstag
Na ezt mondjuk én sehol nem hagyom, és nem csak banknál. Felőlem toporoghatnak, ugyanis a bank ég azzal, hogy nincs elég ügyintézője, nem én, aki csak alapos vagyok. Jogászként mondom, hogy soha nem szabad hagyni, hogy sürgessenek ilyennél, és ha valahol azt mondják, hogy egy szerződést pl. nem, nem vihetsz haza elolvasni aláírás előtt, onnan nagyon gyorsan sarkon kell fordulni.
Igaz ebben a témában a CIB-nek is volt hmm érdekes húzása lakáshitelnél, amikor elvárták volna, hogy az eladókkal előre aláírassak egy papírt, hogy átvették a vételár hitelből fedezett részét, pár milliócskát. De amikor közöltem, hogy erre nem vagyok hajlandó, mondták, hogy el is jöhetnek a bankba, hogy ott írják alá. Azt nem mondták, hogy itt is úgy, hogy az aláírt papír kell az ügyintézőnek ahhoz, hogy elindíthassa az utalást! Utána az elismervény az utalásról kijött egy eredeti példányban (két eladó és két vevő volt...), majd aláíratták (volna), hogy két eredeti példányt átvettünk. Én bizony ráírtam, hogy csak egyet. "De hát így jön ki a gépből, egy példányban". Ja vagy úgy, én kérek elnézést...
De az is igaz, hogy ez volt az össz gázos dolguk, ezen kívül semmi gond nem volt sem az előzetes tájékoztatással, sem a szerződéssel, sem a fizetendő összegekkel azóta sem. Igaz én elolvasom a hirdetményeket, a szerződést, sőt az üzletszabályzatot is.[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Ja, én is erre gondoltam, amikor írják, hogy:
elképzelhető, hogy sok ügyfél – mint ahogy ezt olvasónk is jelezte – egyszerűen átmegy másik bankhoz, mert elhiszi azt, amit a hirdetményben lát.
Persze, mert a tipikus OTP ügyfél - akinek nem inge, ne vegye magára, legyen minél több kivétel - olvasta valaha is bármelyik hirdetményt...A bank nem fél ettől. Nem érzékeltek az ügyfelek részéről növekvő érdeklődést ezzel kapcsolatban. szerintük a banki ügyfél-tájékoztatás mellett szerepe lehet ebben a hitelintézeti törvény módosításáról, illetve a Magatartási Kódex bevezetéséről szóló részletes sajtóbeszámolóknak is.
Naná, hogy nem fél, hiszen még mindig van egy rakat ügyfelük, aki úgyse olvassa el a hirdetményeket, de hallott arról a tévében, hogy van egy ilyen kódex, és most már csudijó lesz úgyis minden.mod: Nálam meg volt először a megyeszékhely legnagyobb fiókja, ahol a főfő bankkártyás ügyintéző nem tudta megmondani, mi a különbség MC és Visa között, én mutattam meg neki a saját prospektusukban.
Ezután 3x kellett bemennem fiókba, hogy új telebank kódot adjanak, mert a régit elfelejtettem. Ezt is úgy, hogy szüleim a saját telebankjukon át megkérdezték az ügyintézőtől, hogy egész pontosan mit mondjak a fiókban, hogy végre megértsék, mit akarok, de így is szájat húzva, kb. fél óra alatt sikerült megoldaniuk...
Ezt követően pedig a lakáskasszánál a kiutaláshoz általam megjelölt bankszámláról szóló papírt nem akarták elvenni tőlem, mondván úgyis más ügyintéző lesz majd akkor, és nehogy elvesszen (!). Később pedig közölték, hogy OTP-s számlára át tudják utalni, de más bankbelire nem. Három fiókban három különböző infót adtak (ja egyikben ügyintézés közben felvette az ügyintéző a privát mobilját (!), és azon csacsogott vagy öt percet), plusz telefonon is kétfélét legalább, végül kiutalták a más banki számlámra, de azóta sem kaptam egyetlen fecnit sem arról, hogy ez megtörtént.
Emlékeim szerint ezt követően szüntettem meg véglegesen a számlámat náluk, sőt még a következő lakáskasszám is Fundamentás, nehogy kapcsolatba kelljen kerülnöm velük.[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Ingyenes utalás vagy mégsem?.
Na aki ezek után is az OTP-nél marad, azon már tényleg csodálkozom... Ez a pofátlanság elég magas szintje, még a default állapotban is pofátlan bankok között is."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Viszont kell még a 7 jegyű titkos jelszó is, ami megint csak akkor van, ha szerződtél. Egyébként ez a rettentő bonyolult telefonos ügyintézés az egyik ok, amiért otthagytam az otp-t. Háromszor kellett bemennem fiókba, amíg adtak új telekódot az elfelejtett régi helyett....
-
Ariadne
őstag
De ha nincs szerződésed telefonos szolgáltatásra, akkor nem tudsz telefonon kérdezni tőlük, mert nem szerződtél erre és ezért nem is kaptál kódot, amivel azonosíthatnád magad.
-
Ariadne
őstag
Kártyával tudsz fizetni, ha van kártyád, az nem függ semmitől. Azt a 10 számjegyet akkor kapod meg, ha kötöttél telefonos szolgáltatásra szerződést, azzal azonosítod magad, hogy ne tudja bárki felhívni a bankot és elutalni egy kis pénzt a számládról.
-
Ariadne
őstag
Nem tudom, nekem cibes van, azon ha jól rémlik, van szám. Vannak ilyen smsben számkérős megoldások is, bankja válogatja. Bank honlapján nem találsz róla valamit, hogy műxik?
-
Ariadne
őstag
válasz proradeon #413 üzenetére
Mivel OTP-ről van szó, mindenképp javaslom a bankfiók nyakára járni személyesen. Nem igazán szoktak a topon lenni kommunikációban, évtizedes tapasztalat...
macikos: Számlatörténetben valszeg azért nem látszik, mert még nem könyvelték. A bankok egymás közt éjjel szokták lejátszani a nap közben összegyűlt tranzakciókat, szóval jó eséllyel holnapra már látszani fog. Külföldi vásárlásnál több nap is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz SunBreeze #408 üzenetére
Na mondjuk a személyes ügyintézésnél az ügyintézők problémamegoldási képtelensége az OTP-nek védjegye is lehetne... Akkor határoztam el, hogy szakítok velük, amikor háromszori látogatás után sem voltak képesek új telefonos kódot adni (a régit elfelejtettem), végül negyedjére nagy kacifántosan összejött a dolog. Ez megfejelve azzal, hogy a lakáskassza kifizetéséhez le akartam adni egy papírt azzal, hogy hová utalják a pénzt, de az ügyintéző azzal hárította el ezt, hogy hát az még úgyis több hónap (ez tény), lehet, hogy nem nála lesz az ügy akkor, és hát nehogy elvesszen a papír. És akkor a kiutalás részleteit még nem is ecseteltem...
Fusson, ki merre lát.
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz SunBreeze #406 üzenetére
Előfordulhat simán bárhol. Ha valahol fizet kártyával pl., akkor azt igazából csak leblokkolják, aztán pár nap, amíg ki is fizetik (levonják) a számládról. Namármost ha véletlenül egy fizetésnél elrontottak valamit a kártya lehúzásnál, el tudok képzelni ilyet, a pénz aztán felszabadul, mert nem kéri le a kereskedő. Gondolom. Szállodákban pl. mindig szokás, hogy garanciaként kell adnod a kártyád, és sokszor le is blokkolnak előre valamilyen összeget, hogy ne tudj elszaladni fizetés nélkül.
mod: De ha felhívod ilyenkor őket, amikor "eltűnik" a pénz, meg tudják mondani, mitől történt ez, legalábbis nekem eddig mindig meg tudták mondani (Cibnél). Igaz az OTP-s ügyintézőkről ilyen szintű fejlettséget nem feltételezek...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Nem reklám helye, de cibnél egyetlen telefon, és annyira emelik-csökkentik a limitet, amekkorára akarom. De lehet neten is állítani bármikor. Mondjuk más bankoknál is.
-
Ariadne
őstag
válasz runner 125 #380 üzenetére
Megnézni nem tudod szerintem, hanem a bankban kell újat kérni. Ha jól tudom...
-
Ariadne
őstag
válasz Chieftec #361 üzenetére
Hát nem akartalak előre ijesztgetni azzal, mennyire szoktak a helyzet magaslatán lenni az otp ügyintézői. Ilyenkor újra próbálkoztam később. Szerintem meg kellene tudnia mondani, mikortól, kinek a javára van a zárolás. Főleg mert ha nem te vásároltál vele, akkor valaki visszaélt a kártyáddal...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz Chieftec #358 üzenetére
A zárolás azonosítója alapján egész biztos, hogy meg tudja mondani a bankod, hogy mi az alapja, ez a legtisztább megoldás. Netbankból is biztos lehet üzenetet küldeni a banknak, vagy ha van telebankod, az is jó erre. Az én bankomnál legalábbis ilyen esetben rögtön hívom őket telefonon, és már mondják is a megoldást, de a netbankon belülről is lehet levelezni velük.
-
Ariadne
őstag
válasz tupacamaru #353 üzenetére
Akkor y+100000 lenne szerintem.
-
Ariadne
őstag
válasz Chieftec #351 üzenetére
Milyen banknál vagy?
Ilyen mínusz összeget így elsőre akkor tudok elképzelni, ha van egy költés, levonás, ami még nincs elkönyvelve. Pl. ha kártyával fizetett az ember. Nem lehet ez a helyzet?"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
válasz Darth_Revan #334 üzenetére
Úgy rémlik, hogy nekem megadtak szerződéskötéskor egy számot, és módosítanom kellett utána... Azért rémlik így, mert amikor sokáig nem használtam a telefonos bankolást, akkor háromszor kellett elmennem az egyik fiókba, mire találtam olyan ügyintézőt, aki felfogta, hogy új kódot szeretnék. Na akkor szakítottam az OTP-vel...
Meg nem tűnik túl bölcs megoldásnak bárki által egy lakásbetörés során is egyszerűen megszerezhető adatokból összeállítani a belépési kódokat, mindig szokott lenni valami, amit te találsz ki.
-
Ariadne
őstag
Jó lenne, de nekem nem jelent gondot, mert a terhelésesben utána úgyis benne van. Viszont az első időkben néha a szívemhez kaptam, amikor kétszer kaptam ugyanarról az összegről smst...
-
Ariadne
őstag
Nem ferdítés, és nem számoltam el magam, ezt kikérem magamnak. Változott a díjszabás, mióta utoljára néztem. De a fix 450 az összes számlára is jobb, mint az OTPé. Különösen, hogy azonnal ott van, fizetésnél még alá sem írom a papírt, már hallom az sms hangját, kpkivétnél is még az automatánál megérkezik.
-
Ariadne
őstag
Összehasonlításul: CIB-nél összesen havi 300 Ft fejében minden számládról, ami csak van náluk, kapsz sms-t azonnal a fizetéskor, illetve még egyet, amikor ténylegesen megterhelik a számlát. Na ezért nem vagyok már OTPs...
-
Ariadne
őstag
Viszont CIB-nél pl. rendelhetsz új/másik kártyát telefonon, fél perc alatt limitet módosíthatsz meg vagy ezer dolgot, amit az Otp-ben három ügyintéző sem képes elintézni normálisan... Ezért hagytam ott őket...
-
Ariadne
őstag
Mivel az otp a pattintott kőkorszakban él, ezért feltételezem be kell menned személyesen szerződést kötni a fiókba. Legalábbis a telefonos bankoláshoz ez kellett.
-
Ariadne
őstag
A nem Juniornak is sok szerintem, csak Junior számlánál még plusz pofátlanság, amikor a lehető legkevesebből próbál kijönni az ember. Én már letudtam ezt az időszakot, de még mindig számít. Érdemes körülnézni minden bank honlapján (CIB, Erste, K&H, MKB, Bp Bank, most hirtelen ennyi jut eszembe), kb. mindnek van Junior-szerű számlája. És szinte mind kedvezőbb az OTP-nél...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Valóban. Ez viszont nem logikus, egyetlen normális bank sem szokta pénzkivétre buzdítani az ügyfeleket, a netes olcsóbb szokott lenni, mert nekik is kevesebb macera...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
OTP Direkt, van Extra meg Light. Külön kell szerződni hozzá, bemenni bankfiókba és ott aláírni.
De az OTP szerintem nagyon drága...
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
A pdf szerint ha OTP Direkten utalsz és Junior számlád van, akkor 0,1%, de min. 180, max 3000 Ft bankon kívül belföldre forintban eseti utalás...
Bankfiókban ugyanez 0,2%, de min. 360, max 6000 Ft.[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
Gy.k. Kondíciós lista
Cocka: kivenni gyakorlatilag mindig drágább, mint neten utalni... De itt vannak a kpfelvétel díjai Bankkártya kondíciók
[ Szerkesztve ]
-
Ariadne
őstag
válasz luciferk #163 üzenetére
Hát, Ödön bank áll mögötte, én biztos inkább egy hagyományos bankot választanék, mivel nem olcsóbb, és egy ''valódi'' bank mégiscsak megbízhatóbb. Netbank csomagja meg mindegyiknek van. Szerintem.
-
Ariadne
őstag
Szerintem ennyire hülyék. Nagyon elkényelmesedtek abban, hogy övék volt a legtöbb ügyfél, az első bankszámlámat nekem is ott nyitottuk anno még 14 évesen, mert hát az otp az biztos. Aztán azóta már gyakorlatilag minden épeszű ismerősöm eljött tőlük, mindenki, akit egy kicsit is érdekel, hogy mennyit fizet a pénze kezeléséért, és legalább egyszer megnézte a neten pár bank költségeit. No meg aki észreveszi, mennyire lol az ügyintézésük. Szegények még a középkorban élnek, na. Ja, és nem igazán tudok más bankról, ahol létezne a mindenható ''számlavezető fiók'' - a CIB-nél mindent bárhol el tudok intézni, és legfőképp neten meg telefonon, bankfiókot csak kívülről látok már jó ideje...
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Pontosan ugyanezt akarták velem is eljátszani, súlyosbítva azzal, hogy egy messzi városban kötötték anno a szerződést, ahova én egyszerűen képtelen vagyok visszamenni hétközben, banki nyitvatartási időben (szabit meg ugye csak nem fizetnek ők nekem). Vidéki fiók plusz lakáskassza honlap szerint is bármely otp fiókban lehet ügyet intézni, vidéki fiókos néni a kiutalás kérésekor nem hajlandó átvenni a számlaszámot, mert elveszhet (!), majd bármelyik fiókban leadhatom. Otp központi fiókja: sajnos nem látok bele a rendszerükbe (!), nem tudom átvenni, meghatalmazni náluk nem lehet senkit, csak ha vele együtt megyek el a vidéki fiókba (!), így nincs más, menjek el én a vidéki fiókba. Majdnem írtam csúnyát ide...
Én erre tanúkkal aláíratott, ismerős által bevitt és vidéki fiókban érkeztetett levélben közöltem velük a bankszámlaszámomat, plusz hogy h nem vagyok hajlandó kp felvenni, otps számlám hálistennek nincs már rég, utalják erre. Ja, és tegyék mindezt költségek nélkül, mivel a három hónapos időszak utáni, kiutalás idejének megadott időponton már több héttel túl vagyunk, azóta nálam kellene legyen a pénzem, de az ő sz*r rendszerük meg félretájékoztatásuk miatt nem lehet. Leírtam nekik, h PSZÁF-hoz fogok fordulni az ügyintézési hiányosságok leírásával, ha nem teszik ezt meg. Felháborodtak rajta, de teszek rá, most elvileg utalják. Kíváncsi leszek, de azt hiszem, PSZÁF-nak mindenképp leírom, hátha...
mod: Központi fiókos hölgy jótanácsa: legközelebb ott nyissa, ahol majd fel akarja venni. B.meg, honnan tudjam, hol leszek 8 év múlva?! Ezért van olyan rohadt sok fiókjuk, h ne tudjanak kommunikálni? Ehh, tragikus...
[Szerkesztve]"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Ez szinte minden banknál van. [link] Itt az alsó forintkártyás táblázatban benne van az összes bank, összehasonlításul. [link] itt megvannak még az elektronikus banki szolgáltatások (netbankolás), a folyószámlásat most frissítik, itt lesz [link], meg itt egy bankszámlaköltség-kalkulátor [link], de ebben nagyon régiek az adatok.
-
Ariadne
őstag
Ehh, elnyelte egy 404-el...
Szóval a telefonosok legalább tudnak valamit. Azért szakítottam az Otp-vel, mert egy telefonos kódot kellett megújítanom, és 2 fiókban 3 alkalommal sem tudták ezt elvégezni, így apum felhívta a telefonos ügyintézőket, akik megmondták, mit kell mondanom a fiókban. Röhej...
Hehe, engem sem fizetnek, sőt, én fizetek nekik számlavezetési díjat, ATM kpfelvét költséget meg hasonlókat."In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Ariadne
őstag
Szüleim is vidéki megyeszékhelyen laknak, tömegközlekednek - van több bank is, de egyszerűen az OTP az egyetlen, aminek kézre esik az automatája meg a fiók is. Innentől egyszerű a választás... Mondjuk a küzdőszellemet fejleszti, mert nem azok a fajták, akik csak úgy hagynák magukat, így rászoktak a telefonos ügyintézésre, az még elmegy az OTP-nél. Sokszor többet tudnak, mint a fiókban...
De a CIB ilyen szempontból tényleg profi, megdöbbentem, mikor kiderült, hogy a számlához új kártyát is lehet rendelni telefonon, és isten ments, hogy bemenjen az ember, kiküldik - fiókban átvéve meg vagy 2000 Ft. Tényleg ritkán kell bemenni, de sorbanállás szinte nincs. Elégedett vagyok velük.
Hehe, K&H ott ásta el magát nálam, amikor számlát akartam nyitni (kicsit azért vártam volna fanfárokat, gratulációt, konfettiesőt...), de háromnegyed óra után betelt a pohár. Már vagy 20 ember megfordult mellettem, közben legalább 3 unatkozó meg beszélgető ügyintézőt láttam a pultok mögött, mikor egy felháborodott, magamban elmotyogott mondatomra (kb. Hát ez nem igaz, hogy ennyi ideig tart...) beszólt a biztonsági őr (!) (hogy miért vagyok olyan türelmetlen), na akkor dobtam ki a cetlimet a kukába és csuktam be véglegesen az ajtót magam mögött. Rögtön átmentem a CIB-be, egy ember volt előttem, 10 perc sem kellett, és megvolt az új számlám. Ja, és mosolyogtak is hozzá...
-
Ariadne
őstag
A főváros más tészta, itt minden van, az ország egyéb részein viszont sokszor tényleg az Otp a legjobb megoldás. Pl. ha valahol egy banknak csak egy fiókja van, egy automatával, az meg a város túlsó végén, az akkor akármilyen kedvező is, nem lehet nyerő...
-
Ariadne
őstag
Úgy emlékszem, CIB automaták max. 20 bankjegyet adnak ki egyszerre, és 10.000 a legnagyobb (asszem) benne, szóval 20x10.000. Vagy persze a számla limit, ha az alacsonyabb.
-
Ariadne
őstag
Hvg-nek volt nemrég egy külön melléklete is arról, mekkorák a magyar bankok. Költségek irányában meg a pszaf.hu honlapon vannak termékösszehasonlító táblázatok, ott meg lehet nézni, melyik banknál mekkora a bankkártyák költsége, a folyószámlák kamata, költsége, stb.
Ja, szintén CIB-re váltottam pár éve OTP-ről. A sok automatán kívül nincs előnye az OTP-nek, és ha 20.000 Ft feletti összegeket veszek csak ki, akkor már olcsóbb is az OTP-nél a 100ft/db-os CIB-es pénzfelvétel.
-
Ariadne
őstag
A pszáf honlap [link] termékösszehasonlító táblázatait átböngésztem (nem kevés idő volt), és az ATM-ek számának kivételével (ebben tényleg a legjobbak) kivétel nélkül mindenben nagyon rosszak és drágák voltak - alacsony kamatok, magas költségek, tájékozatlan és tudatlan alkalmazottak. Nézd meg egyszer a lakossági bankszámlák, elektronikus szolgáltatások, meg a bankkártyák összehasonlítását, meglepő lesz az eredmény.
Magtakarítási számlája szvsz az OTP-nek is elég jó, bár csak elég magas összegtől vannak értelmes kamatok.
Ez az egyetlen dolog, amitől rossz lehet egy megtakarítási számla... Én speciel a rövidtávon gyűjtött kisebb összegek utáni kamatok miatt használom, arra találták ki.
Pl.: OTP: 100k-ig nuku, 100k-2,5 milla 3,5%, 2,5 milla- 5 milla 5%
CIB: 1% mindig jár, 3,25 ha nem vettél ki róla, de nem fizettél be 10k-t a hónapban, 5,75 ha legalább 10k megy rá - ha fizetsz róla, 1%-ra esik arra a hónapra. 2,5 milla feletti részre 3,25 fix. (ez a 26 alatti változat, de a felnőtt sem sokkal rosszabb)
plusz ingyen sms fizetésnél, ingyen MC Electronic kártya (bár fizetni vele 250 Ft)
Nem kis különbség, és ez még nem is a folyószámla...
-
Ariadne
őstag
válasz concret_hp #66 üzenetére
Csatlakozom, ugyanígy tettem, tapasztalatom pont ugyanez. És frankó a megtakarítási számlájuk kisebb gyűjtögetésekhez.
-
Ariadne
őstag
Lásd OTP honlap, de nme túl sok, azt hiszem. Nekem most csak tele(fonos) bankom van, ott csak elmondod az embörnek, mit akarsz, és megcsinálja. Még klikkelni sem kell.
(Az már más kérdés, hogy amikor jelszót akartam váltani, háromszor mentem vissza a bankfiókba, és akkor sem értette meg a nyanya, hogy mit akarok, pedig elég világos voltam. Na akkor sierősen átköltözködtem egy olcsóbb és jobb bankhoz...)
De mindenképp szerződést kell kötnöd először személyesen, csak utána tudod használni.
-
Ariadne
őstag
Telebank? Ahhoz sem kell bemenni. Egyébként tuti van Juniorhoz is netbank. De mind2höz először meg kell kötnöd a szerződést, ahhoz viszont ''testileg'' be kell nyomulnod egy bankfiókba.
-
Ariadne
őstag
Nekem úgy emléxem valahogy automatikusan átállították rendes lakosságira - mondjuk azóta már otthagytam őket, mert a sok automatán kívül nincs más előnyös tulajdonságuk, viszont annál több hátrányos. Biztos, hogy nem szüntetik meg a számládat, böngészd át a Juniorra vonatkozó szerződési feltételeket a honlapon, biztos benne lesz.
Meg az is megoldás lehet, ha pl. szülőnek adsz meghatalmazást a számládhoz, ehhez egyszer kell együtt megjelenni, vagy akár külön is, de csak mind2 embör általi aláírás után lesz OK. Ha legközelebb hazajössz, ezt is meglépheted.