- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz
-Shadow- #3833 üzenetére
Lehet ezt fokozni, csak nemtul jo az alap.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
-Shadow- #3744 üzenetére
Mivel az swd-snek már lekerekítettek a blende lamellái, ezért a bokeh-je valamivel szebb. Van egy bizonyos téma - háttér közötti távolság, ami valahogy igazából egyik 50-200-nak se fekszik és az életlen rész kissé töredezett hatást kelt. Ez már valamivel enyhébben jelentkezik az swd-snél. Viszont ez tényleg csak meghatározott helyzetekben jön elő és ennek megfigyeléséhez a háttérben valami kuszább dolognak kell lennie.
A gyujtótáv növelésével viszont a régi lassabban veszít a fényerejéből mint az swd-s. A régi még 70mm-en is F2,8
A képélességben, a kép színvilágán és alapvető karakterén szerintem nincs igazán különbség és talán ez a legfontosabb.Annak idején, amikor először felcsavartam a vacsa új 50-200-at a vázra és a próba után megnéztem az első képeket "bokán fostam" magam. Akkor már volt 14-54-em, de ilyen meggyőző és lehengerlő képminőséget még nem láttam saját képemen. Hiába nem tud már élesebb képet csinálni a gép korlátai miatt mint egy olcsóbb obi, amikor ránézel a képre látod, hogy nem ugyanaz, valamiért tetszetősebb, amit csak egy ilyen kategóriás obi tud.
-
madgie
titán
válasz
-Shadow- #3697 üzenetére
Nem gyártják már, amerikai ebay-ről vettem vagy hat éve
, Dynatran AT-828 a neve.
szerk: egyébként a sima gömbfej kényelmesebb, de hát 20-25k volt az egész állvány, annyit tán megért. Az itt látható hosszúexpós képek mind ezzel készültek, nagyrészt a Canon 40D, meg valami dög objektív (Canon 24/3.5 TS-E, Tokina 11-16/2.8, Sigma 150/2.8) volt az állványon
-
-
SpongyaBob
veterán
válasz
-Shadow- #3255 üzenetére
Sajnos, (be kell látnom már végre
) hogy az old 40-150 12MP-en már nem az igazi, így azt is eladom hogy más több hasznát vehesse, és veszek egy fényerős alapzoomot.
nesa: semmi
Nem kell nekem az annyira.. a múlkor azt írtam, hogy nem használom a 14-42-őt, ez igaz de a fényereje miatt sokszor fel sem teszem. A 40-150-et leginkább portréra használom, de ezt kiváltaná az f2.8-3.5
Ha meg nagyon kell tele akkor veszek egy új 40-150-et, annak sokkal jobb a felbontó képessége.
-
madgie
titán
válasz
-Shadow- #3199 üzenetére
Negyvenért azonnal el kell hozni. Persze csak a végén kell licitálni és imádkozni, más ne tegyen többet.
"Aki meg nem, az erősen korlátozza a lehetőségeit... "
Nem érdemes ezt így kategorikusan kijelenteni, lehetőséget korlátolhat a vakuk állítgatása is. részemről a természetes fények híve vagyok, főleg a mostani, nagy dinamikaátfogású szenzorok korában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, ( ÚJ / 100 / 1100 / 4200 expoval )
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív ( Nikon ) - Újszerű -
- Canon EOS M50 Mark II +18-45mm kit obi, CSAK 5680 expo !!!
- Canon EOS 250D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel. (200 vagy 970 expoval)
- Think Tank Glass Limo profi fotós hátizsák - Új -
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3011
- Macbook Air 15 Retina (2023) M2 16GB 256GB Magyar iStyle vásárlás számla, doboz + Skin 1év Garancia
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest