Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
daneel_hu
addikt
"Másik: Kadenciahelyes akadozás - ott ég mindig áll a kérdésem, hogy mennyire számít a méret - szerintem sajnos igen. Vagy itt a TV-k közti különbség mennyire jöhet ki? Értem ezalatt, hogy 120hz-es panel vs LED vs OLED és márkák. Ha egymás mellé tennénk néhány tv-t, amik mind 120hz-esek és mindent kikapcsolunk tenyleg mindent. Akkor lehet NAGY különbség? Mennyire lehet jó a Philips 806. Tudom Sony, Pana híres a mozgásmegjelenítésről (mit érthetünk itt ezalatt?) Ha már egy full lecsupaszitott beállítást nézünk és egy jó 24p élményt akarunk."
Nem lehet nagy különbség.
A méret viszont annyit számít, hogy minél nagyobb annál jobban beteríti a látótered - és ha eléri a 60-70%-ot akkor megjön a "tér (mozi)élmény)", alatta tök mindegy mit csinálsz, nem lesz jó.A plazmatv és -vagy mozi az impulzusmegjelenítéssel is csak annyiban jobb, hogy az agyad a 24 képkockát (villogtatva) folyamatosabbnak érzékeli mint az LCD-s sample and hold-ot.
Ezzel nincs mit tenni, ha ínyenc vagy akkor kísérletezgetsz a BFI-vel. (LCD-n vagy OLED-en) -
Gicz
addikt
Akkor számít a kadenciahelyes 24p, ha téged zavar pl az emlegetett 3:2 pulldown. Mikor az első nem CRT tv-m lett, egy LG IPS LCD-t, már nem is tudom mikor, na akkor nézzünk filmet, akkor láttam, hogy valami nincs rendben a mozgással. Akkor kezdtem utánajárni mi a baj, kideürült, hogy a 3:2 volt a ludas, mert a tv belső lejátszója nem tudta a 24p-t rendesen, csak külső forrásból. De pl az ismerőseim 99%-a nem érti hogy mit beszélek ha meg is mutatom neki, hogy nézd így akadozik így meg nem, nem látja mit beszélek.
Szóval ha téged nem zavar, akkor semmit nem számít, de mivel a tv-d tudja, csak használd és örülj neki, hogy olyan, amilyennek lennie kell.
A nagyobb mérettel nyilván nagyobb a változazás a szemed számára. Pl a labda két kép között nem 5 centit, hanem 10 centit mozdul arrébb, mert nagyobb a TV, emiatt jobba látszik az akadozás. OLED-en meg mégjobban látszik, mert az LCD kristályok lassabb válaszideje el tudja picit fedni az akadozást, OLED-en a 0 msec miatt ezt fullon kapod. Emiatt kéne black frame instertion, azzal tökéletes lenne mint plazmán. Mert az OLED és az LCD is sample and hold tipusu kijelző, nem impulzus alaő mint a plazma volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 65M4 - 65" Wireless OLED evo - 4K 144Hz - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync
- LG (77C47LA) 195CM 144HZ 4K OLED PRÉMIUM ! AKCIÓ! UJ MODELL
- 3D 4K Oled Dolby Vision (LGOLED C6EP/LGOLED E6P/LG OLEDG6P)
- LG 77B4 - 77" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG OLED 65 G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Vhiktor