Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
válasz
Impulsivex
üzenetére
Én pont tegnap próbáltam beleásni magam a témába, ami nagyjából átjött, hogy a játékoknál is megy úgymond a szabványosítás, illetve, hogy úgy jelenjen meg a kijelzőn minden ahogy azt a készítők megálmodták. Erre van elvileg a HGIG, hogy a tone mapping ne kétszer fusson le hanem csak egyszer, és úgy jelenleg meg minden ahogy kitalálták.
Azoknál a játékoknál amik támogatják tök jó (bár ha a harsányabb színvilágot szereted akkor ez ahhoz képest visszafogottabb lesz), amik nem támogatják azok viszont elég sötétek lesznek. Ezt láthatod kapásból a PS5 menüben, ott nincs HGIG - kapcsolgasd ki be és látni fogod, hogy a HGIG sötétebb képet ad. Én most a Watch Dogs Legionnal játszom és ott bekapcsoltam, nem tűnik sötétnek, az a játék valszeg kezeli.
Fontos, hogyha átteszed a tv-t HGIG-re akkor a játékokban (ahol lehet) be kell állítani a HDR kalibrálást újra (tudod amikor csúszkát húzol amíg alig látszik az ábra meg ilyenek) mert tök más a HGIG szabvány szerinti. Tehát ha egy játékot kalibráltál nem HGIG alatt az elmászik ha váltasz HGIG-re.
Nálam most HGIG az aktív de még magam sem döntöttem el kell-e ez nekem vagy sem.
Az a baj, hogy az expert profilok és a színhű beállítások nekem kevésbé jönnek be (túl melegek és a színek is visszafogottak) így lehet nem én vagyok az alanya ezeknek a proper beállításoknak.
Próbáld ki, ha jobban tetszik használd, ha nem akkor állítsd be úgy ahogy jól esik.
Ha valaki technikailag jobban képben van nyugodtan javítson ki, én tegnap néztem csak pár videót a témában...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4240
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
- Dell Latitude 5430 - i5-1245U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor