- sh4d0w: Nyitlocker
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bagyusz: Sony Xperia SP CM11 Zárt Bootloaderre
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
veterán
Nem kell szerviz táv, ha van egy PC Wifivel (ugyanazon a hálózaton mint a tv), ezt töltsd le (Color Control), le van írva melyik menübe kell bemenni, és helyi hálón el tudod intézni 5 perc alatt (én is ezt használtam kétszer is). Azt az orosz szerveres cuccot inkább hanyagold.
-
Skynet258
veterán
LG CX az utóbbi hetekben tévézés közben lefagy, kikapcsol, bekapcsol, kikapcsol... pár ciklusig csinálja ezt, majd sokadjára bekapcsolva megy tovább vígan - pár óráig, amikor újra rohama lesz. Az utóbbi napokban már a kép nem csak lefagy, hanem kifakul, lilás lesz, meg ki tudja milyen effekteket aggat magára, így tegnap írtam az LG-nek, hogy valami nem klafa, mi a teendő. Ma már hívott is a szerelő, hogy látja gond van - mondom igen, valszeg alaplap hiba de én csak belevau mint fotelszakértő - mondta nem baj, szerinte is, így már meg is rendelte az alkatrészt, cirka 4-5 nap alatt várhatóan meglesz aztán hív megint, hogy egyeztessünk.
Eddig kiváló a szervizes tapasztalat, remélem alaplap csere után rendesen fog működni a cuccos mert amúgy szeretem, jó darab.
-
Skynet258
veterán
válasz
batmanism2x
üzenetére
Amúgy ezek a dolgok nem zárják ki egymást...
-
Skynet258
veterán
válasz
CptAdamica
üzenetére
Nekem sem volt logikus, hogy a "magas" igazából az "alacsony".
Én megállítottam a tv adást, ott volt a logó, kapcsolgattam és látszódott, hogy a "magas" értéknél lesz halványabb a logó. -
Skynet258
veterán
válasz
Atee25
üzenetére
Nem tudsz róla videót csinálni? Ha ilyen ordító hibák vannak akkor azt akár egy telefonos videóval is látni fogjuk szerintem... Netkapcsolat ok? Nálam anno régebbi tévén Wifivel néha sok idő kellett mire felment 4k-ra (ha gyengén veszi a wifi jelet akkor nagyon lentről indul, valami SD felbontásról kb.).
Milyen tévéről váltottál? Demó módot kipróbáltad? -
Skynet258
veterán
válasz
Atee25
üzenetére
Szerintem lehetetlen egy OLED tekintetében olyat kijelenteni, hogy "A hd filmek meg szinte nézhetetlenek". Mármint valami ott nagyon nincs rendben, ilyet akkor sem szabadna látnod ha hozzá sem nyúlsz a beállításokhoz...
Mi a forrás? Milyen videó? Bitráta, felbontás, hasonlók. De még HD tv adásnál sem tudom elképzelni, hogy ennyire rossz legyen a minőség (az SD adást hagyjuk az egy mosott szar).
Kapcsold már be légyszi a demó (áruházi) módot a tévén. Menüben megtalálod, bekapcsolás után elkezd demó anyagokat játszani - na ott semmiféle hibát sem szabad tapasztalnod. Gombnyomásra a demó leáll és a menüben ugyanúgy vissza tudod tenni otthoni módba, nem rontasz el vele semmit.
-
Skynet258
veterán
válasz
Impulsivex
üzenetére
Felraktam, gond nincs vele eddig, bekerült a 'Fine Tune Dark Areas opció ahogy írják is.
-
Skynet258
veterán
válasz
janos666
üzenetére
A PS5-nél már rendszerszinten van ilyen csúszka (meg persze pár játékban is), de a HGIG bekapcsolása után hiába állítom, mégis sötétebb. Akkor az lenne a "jó" mód, mármint ahogy ki kell néznie? Vagy a PS5-nél nem jól működik a tényleges Peak white átadása? Tehát mintha azt hinné, hogy a tv alacsonyabb peak white értékkel bírna ezért alacsonyabb a fényerő.
Szóval érted na. Sötét.
A rosszhoz hozzá lehet szokni, tudom jól... Zene... Évekig a mély hajszolása ment nálam, 2.1-es tucc-tucc... szokásos.
Manapság már többre értékelem a jó sztereó rendszert, ott is úgymond erőszakkal állítottam át az agyam - gondolom képügyileg is ezt kéne tennem. Csak megszoktam a harsány műanyag képet és az tűnik szebbnek. Tudom, hogy amúgy nem az, csak hát... -
Skynet258
veterán
válasz
janos666
üzenetére
Én több helyen is azt láttam, hogy a játéknak is támogatnia kell (hirtelen az egyik):
The Game needs to support HGiG.
If the game does not support HGiG you won't get any benefit.Ebben a videóban is ezt vesézik, hogy melyik játék támogatja a HGIG szabványt.
Ezt a thread-et is át fogom nézni mert itt is sok infó lesz ahogy látom.Illetve látható is mert például a Crash 4 sötétebb ebben a módban (feltűnően), míg a WD Legion nem (utóbbi támogatja előbbi nem). A PS5 menü szintén sötétebb HGIG módban. Szóval valamilyen támogatás csak kell a szoftver oldaláról is, nem?
De mondom magyarázatot szívesen veszek mert ebben amatőr vagyok eléggé.Amúgy igen, mindenre a "Meleg 2" árnyalatot olvasom ajánlottnak, de az én szememnek kellemesebb a hidegebb árnyalat. Nem vagyok kompatibilis az ajánlott szabvánnyal.

-
Skynet258
veterán
válasz
Impulsivex
üzenetére
Én pont tegnap próbáltam beleásni magam a témába, ami nagyjából átjött, hogy a játékoknál is megy úgymond a szabványosítás, illetve, hogy úgy jelenjen meg a kijelzőn minden ahogy azt a készítők megálmodták. Erre van elvileg a HGIG, hogy a tone mapping ne kétszer fusson le hanem csak egyszer, és úgy jelenleg meg minden ahogy kitalálták.
Azoknál a játékoknál amik támogatják tök jó (bár ha a harsányabb színvilágot szereted akkor ez ahhoz képest visszafogottabb lesz), amik nem támogatják azok viszont elég sötétek lesznek. Ezt láthatod kapásból a PS5 menüben, ott nincs HGIG - kapcsolgasd ki be és látni fogod, hogy a HGIG sötétebb képet ad. Én most a Watch Dogs Legionnal játszom és ott bekapcsoltam, nem tűnik sötétnek, az a játék valszeg kezeli.
Fontos, hogyha átteszed a tv-t HGIG-re akkor a játékokban (ahol lehet) be kell állítani a HDR kalibrálást újra (tudod amikor csúszkát húzol amíg alig látszik az ábra meg ilyenek) mert tök más a HGIG szabvány szerinti. Tehát ha egy játékot kalibráltál nem HGIG alatt az elmászik ha váltasz HGIG-re.
Nálam most HGIG az aktív de még magam sem döntöttem el kell-e ez nekem vagy sem.
Az a baj, hogy az expert profilok és a színhű beállítások nekem kevésbé jönnek be (túl melegek és a színek is visszafogottak) így lehet nem én vagyok az alanya ezeknek a proper beállításoknak.
Próbáld ki, ha jobban tetszik használd, ha nem akkor állítsd be úgy ahogy jól esik.
Ha valaki technikailag jobban képben van nyugodtan javítson ki, én tegnap néztem csak pár videót a témában...
-
-
Skynet258
veterán
válasz
üzenetére
Egész nap a nyomorult monitort bámultam a home office miatt és már nem fogtam fel, hogy milyen betűket látok. Remélem a meló alatt ez nem történt meg.
Beraktam ezt a 30-as OLED fényt, hát nekem ez kevés.
Pedig nem az a cél, hogy kiégjen az agyam de sötétnek tűnik. Most 55-ön van, so-so...
-
Skynet258
veterán
Köszi srácok, átnézem!
arn: a fényérzékelőt bekapcsoltam én is, nagy változást nem láttam, lehet kell neki egy kis idő amíg beáll a külső fényerő függvényében?
Balika911: igen ezt a 30 körüli értéket láttam SD képanyag alatt, felmerült bennem némi kérdés ezzel kapcsolatban (nem kiröhögni, csak próbálok logikusan gondolkozni).

Szóval SD anyag alatt kevesebb OLED fény, hogy ne égjen be. De ez minek a függvénye? Az alcsonyabb felbontás és a beégés józan paraszti ésszel nézve nincs kapcsolatban. A tv adás és az alacsony felontás már inkább. Nem azért alakult ez ki, hogy a tv adás logója ne égjen be? Tehát ha mondjuk (tegyük fel) letöltök egy 480p anyagot (logó nélkül) az elvileg nem éghet be jobban, mint egy 4k anyag (logó nélkül) nem?

Viszont ha valóban erre vezethető vissza akkor a logo luminance pont erre van kitalálva, hogy csak a logónál lévő részen veszi vissza a fényerőt (akkor is ha amúgy 100 az OLED fényerő értéke). És akkor úgymond mehet 100-on bármikor, hiszen;- a logo luminance miatt a logó fényereje alacsonyabb lesz, mint 100
- az automatikus fényerő még pluszban lefelé viszi az értékeket (automatikusan)Így a manuális beállításnak SD (és tételezzük fel, hogy az SD itt = TV adás, mert soha senki nem fog más esetben SD anyagot nézni azt gondolom), nincs értelme, hisz az automatika elintézi ezt helyettünk.
És persze az egész logikának az az alapja, hogy nem azért ég be 100-as OLED alatt mert SD az anyag felbontása, hanem mert az SD anyagnál (ami ugye = TV adás) a logó ég be 100-as OLED értékkel.Remélem érthető milyen logika mentén gondolkozom.
És itt nem azt akarom mondani, hogy én jövök és feltalálom a spanyolviaszt, csak szeretem érteni mi miért történik és mit miért csinálok.
És ez ugye az első OLED-em.
Basszus visszaolvastam, van ott még egy betű, SDR. Szóval SDR/HDR a párhuzam, nem a felbontás, hanem a dinamikatartomány, a "fényerő kezelése". SDR alatt feltolja mindenhol a fényerőt, HDR alatt meg csak ott ahol a képanyag szerint fel kell és vélhetően az is pár másodpercig tart. Ezért veszi igénybe az SDR magas fényerő jobban a panelt mint a HDR.
Oké, leesett, de már nincs szívem kitörölni a fentit. Hátha valakinek valahol eszébe fog jutni ugyanez.
-
Skynet258
veterán
Sziasztok,
friss LG 55CX tulajként érdeklődöm, miként érdemes beállítani a tévét, hogy minél inkább elkerüljem a beégést? OLED fényt érdemes lentebb venni? Megy rajta minden vegyesen, SD/HD tévéadás, Netflix, PS5 (ez utóbbinál a gaming mód ha jól emlékszem alapból feltolja 100-ra az OLED fényt, jó ez nekem)?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- World of Tanks - MMO
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- BMW topik
- A Highguard új móddal próbálkozik – befutott az 5v5 raid!
- Építő/felújító topik
- Proxmox VE
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Apple iPhone 11 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4398, 100% Akksi
- DDR3 so-dimm 8GB notebook RAM modulok - több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Én megállítottam a tv adást, ott volt a logó, kapcsolgattam és látszódott, hogy a "magas" értéknél lesz halványabb a logó.
De mondom magyarázatot szívesen veszek mert ebben amatőr vagyok eléggé.
Pedig nem az a cél, hogy kiégjen az agyam de sötétnek tűnik. Most 55-ön van, so-so...
Vhiktor