Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Garry84: Sumák aprós?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- GoodSpeed: Vanda ajándéka - 60 nap SkyShowtime előfizetés
- Őskoczka
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
KTTech
veterán
válasz
hunspikey #106462 üzenetére
A HDR hivatalosan csak kis részben szól a csúcsfényekről, a filmek jeleneteinek 99%-a továbbra is bőven az SDR szintekbe esnek. Inkább úgy finomítanám a dolgot, hogy a HDR jobban szól a sötétebb tónusokról, mint a csúcsfényekről.
A túlzottan felhúzott fényerő, különösen azoknál a filmeknél, amiket filmre forgattak, csak ront a filmen. Nagy fényerőnél máshogy működnek a jól megszokott filmes dolgok: lassabban kell pan-olni, nem lehet gyors vágásokat használni, ahogy ez az ábra is mutatja, ami korábban, moziban, 48 nit-en 7sec-es pan volt, az 1000nit-en 21 sec-ig kellene tartson, hogy ne legyen szaggatás (24p-nél), vagy 3x-ra kellene növelni a képkockasebességet (azaz natív 72-re):
Emiatt a stúdiók nem is fogják erőltetni a dolgot, még jó sokáig. Mások azok a filmek, amiket eleve TV-re forgatnak, mint pl. a Netflix saját gyártású filmei, amik már eleve ilyen szempontok alapján készülnek (legalábbis jórészt, bár ott is van bőven szutyok).
Az AppleTV-nél meg köztudott, hogy SDR tartalmat rak PQ 2048 DV containerbe, így nagy részétől nem is kell többet várni.
-
ndomokos
tag
válasz
hunspikey #106462 üzenetére
Hm....valszeg rosszul álltam hozzá az egészhez, vagy csak fura LED TV-k után.
Újra kezdem 0-ról gyári beállításokkal.
Elsőre csak az energia takarékos beállítást kapcsolom ki semmi mást.
Elsőkörön mi az amit érdemes át ill. ki/be kapcsolni a menüben szerintetek ezen kívül?3 dologra lesz használva alapvetően a tv:
1: Telekom TV, nagyrészt ez fog menni rajta a nap folyamán, SDR-ben. Itt melyik képmód az ajánlott? Boxon mit állítsak mire? 1080p-4k, UHD deep color on-off, RGB vagy ycbcr, TV-n egyéb beállítások nálad hogy vannak?
2: Series X: ezt esténként tolom 1-1 órát, direkt azért vettem LG OLED-et mert a Series X támogatja a Dolby Visiont, és hogy milyen állat lesz, outofbox semmit nem állítottam, csak game mód TV-n Freesync be, és nem jó... sötét az egész..(nem a szoba világos, este játszok csak...) mit kéne még beállítani? Xboxon a 4:2:2 van csak kikapcsolva minden egyéb be, színtér korlátozott(ajánlotton) TV bemenet konzol módban, 4:4:4 áthaladás off....
3: 4k filmek, sorozatok, itt egyébként már a standard nem tetszett, cinema talán jobbnak tünt, viszont csak dynamic tone mappingel... az így jó lehet? Mást kell állítani?
DV filmek nekem itt is szörnyen sötétek voltak, azt nem is erőltettem még, valszeg itt is hiányzik valami beállítás vagy sz@r filmet választottam....Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG OLED 65A23LA
- LG OLED (83C34LA) 210CM 4K SMART 120HZ PRÉMIUM OLED TV ! AKCIÓ!
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- PHILIPS 55OLED819/12 Ambilight 4K OLED Smart 144 Hz Gaming TV
- Eladó LG OLED42C31LA 120Hz (garanciális, hibátlan állapotban)
- DELL Precision Dual USB-C Thunderbolt Dock - TB18DC
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga L390 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal 2028. 01.24 Gari
- Apple iPhone 12 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest