Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sidi: 386-os Chicony gázplazma laptop memóriabővítése
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Garry84: Sumák aprós?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #103542 üzenetére
Ha jól látom a képeden akkor az egy C5 HDR2000 (piros rajta a cimke).
Nekem itt van az újjabb C6 HDR5000 (lényegében csak átcímkézett xrite, mint az elődje is, a hátulján rajta van az xrite felirat is).
Spectro nélkül semmire nem jó, csak azért vettem meg, mert kiváncsi voltam a beépített gyári korrekciókra, katasztrófa. 0.1 nitig mér nagyjűból pontosan (IPS tv fekete szintje), utána már nem. -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
powerup2 #103542 üzenetére
Érdekes módon a youtube csatornám alatt havonta betalál mindig valaki, hogy milyen jó a mm kalibráció (lehet köze van a bolthoz?
) és miután hosszas mondatokban kifejtem, hogy mennyire rossz, törli az egész posztot a válaszommal együtt......
Egyébként több oka van:
többek között nem megfelelő műszerezettség (spectro hiánya), olcsó colorimeter ami a sötét részeket nem tudja megmérni: 0.1 nitig tud pontosan mérni utána csak kiböfög egy számot.
minimum 100 óra járatás hiánya
dobozból kivett tvt nem lehet kalibrálni hidegen, a kalibrálás napján 100 óra járatás után még fél órát használni kell a tvt, hogy bemeleghedjen, stb.
sorolhatnám még de minekÉs itt a probléma a csak coloriméteres "kalibrálással", hiába van korrekció a szoftverben az adott tv-hez (márhja van egyáltalán
), az akkor is semmit sem ér.
Ezt én mértem: Reference meter az a jeti specbos 2501 hires spectro, a profiled meg a Portrait Displays C6 HDR5000 (boltban ennek az elődjét, a C5 HDR2000-et szokták használni) beépített TCL miniled 2023-as korrekcióval. Na most a teszhtez egy TCL 2023-as miniled tv lett használva. A referencia spectro szerint a fehéret megmérve a deltaE eltérés 0.38, míg a C6-al 2.91, ez madjnem deltaE 3 elétérés a 2 műszer között. Így lehe ttökéletesen feélre kalibrálni egy gyárilag egészen színhelyes tvt is, és ezért van aki fizet is.
A helyzet mág rosszabb, ha az adott készülékhez nincs beépített korrekció sem, akkor simán meglehet a deltraE 6 is.
Ez pedig külföldi mérés LG OLED-en: semmit nem ér a colorimeterhez kapott gyári/szoftveres korrekció
Ma a G3 gyárilag deltaE 1.8 körüli eltérést produkált (persze volt black crush keméynen kb 10% IRE-ig, de azt most hagyjuk), na most ha ennek nekimegy valaki ilyen colorimeterrel akkor a végére csinál belőle akár deltaE 3 vagy 6 eltérést és persze úgy, hogy fogalma sincs róla, mert a szoftver jó értékeket fog mutatni csak éppen a szoftver nem tudja mennyire pontos egy műszer. Aztán ha ki van méárve rendes műszerrel akkor jön a pofára esés és a kegyetlen valóság.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- Kínai tulajdonban sem változtat nevet a MediaMarkt
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Haditechnika, harcászat
- Proxmox VE
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- További aktív témák...
- Számlás,garanciás SSD-k! Kèszletről!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 mini Red Kompakt méret, nagy teljesítmény 256 GB Használt,szép állapot, 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest