- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Rap, Hip-hop 90'
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Aktív témák
-
Superman
nagyúr
Érdekes, hogy a legjobb topiokat bezárják. A népszerűség átka.:)
-
Superman
nagyúr
Az SSADM az angol ''Structured Systems Analysis and Design Method'', azaz a ''Struktúrált Rendszerelemzési és Tervezési Módszer'' rövidítése. Én speciel nem nagyon szeretem a rövidítéseket, van belőlük egy rakat. Az előbbi éppolyan, mint a SOAP, a WSDL, RAD, meg ehhez hasonlók.
-
Superman
nagyúr
Köszi szépen mindenkinek, aki magánba írt emilt, hét végén kimerítően és részletesen fogok válaszolni. :)
Ami a gányolást illeti, amit localhost felvetett, itt egy sztori (remélem még nem adtam elő ezen a fórumon): volt némi időm, így mellkmunkát (távmunkát) akartam szerezni és fel is hívot egy pasas, aki előadta, hogy kliens - szerver felépítésű adatbázist kellene írni (mindegy miben), és van vagy 100 adattábla, amit egy régebbi Access adatbázisból emeltek ki. Ehhez kellene megírnia a tárolt eljárásokat, triggereket, stb, na meg persze a kliensalkalmazást, mert az adatbázisnak valami SQL szerűségen kell működnie. Mondtam jó, akkor beszéljük meg az anyagiakat. Jó, mondta ő, de az egészet 1 hét (!!!!!) alatt kell elkészítenem.
Na ezt nem kommentálnám, aki készített más hasonlót, tudja, hogy ez őrültség. Ennyit a távmunkáról is. -
Superman
nagyúr
válasz
CsendPenge #54 üzenetére
Péxcsiek is jöhetnek?? Mindenki, aki kedvet érez hozzá. Én speciel, ha még nem mondtam volna, miskolci vagyok, aki most akar Pestre költözni.:)
Úgy gondolom, hogy össze kéne gyűjteni egy pár programozót, akik persze szervezők is lennének kezdetben. meg persze távmunkában is lehetne nyomulni, csak internetkapcsolat kell hozzá. Meg persze minden ötletet szívesen veszek. -
Superman
nagyúr
Na szóval. Aki benne lenne egy ilyen dologban, amit felvázoltam, az dobjon meg egy maillel. Aztán majd meglátjuk mit is tudunk kihozni a dologból.
-
Superman
nagyúr
Hát azt majd megbeszéljük. Mellesleg én elég komolyan gondoltam a dolgot. :D Mostanában kezdtem el gondolkodni egy saját cég alapításán.
-
Superman
nagyúr
Társuljunk! Ahogyan Satan - Claus mondta. Alapítsunk egy saját céget és programozgassunk, szerezzük a megrendeléseket és hamarosan óriási pénzt kaszálhatunk. Na társulunk emberek?
-
Superman
nagyúr
válasz
Satan-Claus #39 üzenetére
A ''Die Hard Nakatomi Plaza'' című játékot is úgy lehetett megváltoztatni, hogy kikerested az autoexec.cfg fájlt és amit akartál azt átírtad 1 - re (enable), ill. 0 - ra (disable). Persze ez nem a forráskód visszafejtése.
Nincs mindenki olyan programozói ismeretek birtokában, hogy átírja a teljes SoF2 - őt, mint én. :DD :DD :DD -
Superman
nagyúr
válasz
cookiemonster #27 üzenetére
Ezzel azt akarod mondani, hogy manapság inkább az eredmények beszélnek é kevésbé a papír?
-
Superman
nagyúr
Azt hiszem, hogy ez minden tekintetben kimerítő és igaz hozzászólás volt.
-
Superman
nagyúr
Van azért ellenpélda is. Írogattam annak idején a korridor fórumára és volt ott egy gyerek, aki össze - vissza beszélt. Azt állította, hogy ő a legnagyobb informatikus a világon és a legnagyobb hacker, na meg, hogy zsaru, tehát jobb, ha nem kötünk bele, mert lessz nemulass, ha megtudja. mellesleg vírusokat küldözgetett mindenkinek, többek között nekem is a hotmailre. Ha igazán profi lett volna, tudta volna, hogy a hotmail attachmenteket víruskeresővel elelnőrzik, tehát ez nem jött be.
-
Superman
nagyúr
Nem az volt a téma, de én nem is azt fejtegettem, hogy ki mennyit játszik, hanem azt, hogy a játék elveszi az időt az esetleges tudás megszerzésétől, amit autodidakta módon is csinálhatsz. Ez viszont fáradtságos lehet, ellentétben a játékkal. Gondolom hacker ismeretekre is csak úgy tehetsz szert, ha mélyen ismered az oprendszerek lelkivilágát, a hálózatokat, stb és gondolom egy kis programozási ismeret sem árt. Szóval én ilyen megvilágításban gondoltam, amit leírtam.
A munkahelyre visszatérve: van ellenpélda is. Sok munkáltató (bár ők vannak kevesebben) tudást kér és nem papírt. Ismerek olyan gyereket, aki jobban tud nálam C++ - ban programozni, holott ''hivatalosan'' sohasem tanulta. -
Superman
nagyúr
Bocs, ez nem a hackerkedéshez passzolt teljesen, de valahogy le kellett írnom.
-
Superman
nagyúr
Hát én 29 vagyok, Delphi programozással meg azóta foglalkozom, hogy kijött az első Delphi. Na jó egy kis túlzással. Ezzel két dologra szeretnék rávilágítani: 1. A Borland vizsgák árai valóban borsosak és sajnos némely munkaadó még mindig azt nézi, hogy kinek milyen papírja van és nem azt, hogy ki milyen projektekben vett részt és mennyi a valós tudása (lásd: felsőfokú nyelvvizsgát leteszi valaki, de nem tud folyékonyan beszélni az adott nyelven). 2. Ha valóban meg akar valaki tanulni egy programnyelvet és előtte már szerzett alapokat, akkor egy hónap alatt elsdajátíthatja. Nem mondom, hogy túl könnyű lesz, de egyes dolgokért az életben meg kell izzadni, mert senkinek nem repül a kész falat a szájába.
Persze úgy nehezen megy, hogy valaki 18 óráig nyom egy játékot egyfolytában (kedvenc fórumomon a PCDOME - on mondta egy gyerek, hogy ő 18 óráig nyomott egy missiont az Operation Flashpointban). Bár erről már kifejtettem a véleményemet, de hadd álljon itt még egyszer, hogy kifejezetten ellenszenves az, amikor kijön egy játék, de a 12 éves gyerkőc már másnapra ''lenyomja''. Nálam egy FPS eltart legalább egy hónapig, néha tovább, ezért mindig fáziskésésben vagyok. :DD
Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Synology NAS
- Házimozi haladó szinten
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Napelem
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- ZIDOO médialejátszók
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- További aktív témák...
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 FHD+ IPS i7-1250U 4.7Ghz 10mag 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest