Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- weiss: Autó költségek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qtya123
őstag
Egy alagsori tárolóban van, ahol télen úgy 18 fok, nyáron meg 2x fok van, szóval azzal nincs gond.
Majd megnézem a flakonon a gyártás idejét. Gondolom rá van írva valahová. -
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Van itthon teljesen bontatlanul egy 4 literes 5w-30 Eneos olajam. Kb pont egy éve vettem, azóta áll a tárolóban. A kérdésem az, hogy használható ez még, vagy a gyári lezárt állapotában tud sérülni/gyengülni az olaj kémiai szerkezete ennyi idő alatt?
-
Qtya123
őstag
válasz
MC Pite
üzenetére
Na igen, ezért bizonytalanodtam el a kézikönyv alapján is. Aszerint ezen az éghajlaton nyugodtan tölthetném bele a 15w-40 olajat is akár.
Pont ez a bajom ezekkel a "hivatalos" gyári megállapításokkal. Hány olyan autó van, aminél megadják a 20-30ezres csereperiódusokat, aztán aki addig használja őket egy olajtöltettel 100-150ezer km után már meghibásodásokba ütközik.
-
Qtya123
őstag
Üdv!
Aktuális egy Lexus IS200-ban a motorolaj csere (a motorban 210e km van). Eddig mindig Eneos Premium Hyper 5w-30 olajat használtam. Ennek a minősítése API: SN/SM/CF, illetve ACEA: C3, A3/B3/B4
Most csak Eneos Premium Hyper S 5w-30 olajat tudnék venni, ami API: SN/SM/CF, illetve ACEA: C2, A1/B1, A5/B5
Ezen az oldalon leírják a különbségeket a C2, C3 és A3/B3/B4 valamint A5/B5 között, de én nem lettem tőle okosabb: [link]
Az autó gépkönyve csak ennyit ír:

Mehet bele a C3, A5/B5, vagy az nem jó?

Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- World of Tanks - MMO
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós kamerák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- ASUS ROG Ally
- További aktív témák...
- Eladó EVGA GT 640 2GB videokártya
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4031
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest