Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Monkey

tag

válasz buliforma #12639 üzenetére

Itt javarészt a Domoticz és a Home Assistant használatos, érdemes e kettő közül választanod, akkor valószínűleg nem maradsz egyedül a problémáiddal. A klímáddal kapcsolatban HA alatt ezt találtam [link] , elvileg működik [link] , de nem tudom, hogy mire mész vele. A gyári gatewayeket előbb-utóbb sokan lecserélik, a Xiaomi eszközök jól elvannak zigbee2mqtt alatt. A kameráikra nem tudok mit mondani, de szinte biztos, hogy van valamilyen megoldás. A kazánodnak olvass utána, legrosszabb esetben a kiválasztott rendszer szoftveres termosztátjával relésen vezérelheted. Szvsz azzal is sokkal többet érsz mint egy wifis dummy termosztáttal.(kivéve, ha az egy Computherm S300, mert akkor egy gyors firmware csere és egyenesben vagy) Synology-t is szinte biztos, hogy használhatod, de kérdés, hogy van -e értelme. Azért ez a feladat szerintem célhardvert érdemel. Persze lesz, aki ezt vitatja. Vegyél pl. egy rpi3b+-t, vagy egyből a legcombosabb 4-est. Én arra egy HA-t javasolnék, mert nagyon jól dokumentált, rengeteg publikus konfigot találsz hozzá, dinamikusan fejlődik, komoly és tehetséges fejlesztőcsapat dolgozik mögötte, és mostanra nagyon stabil lett. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés