Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Jó estét, Van itt még valaki?
Sürge lenne a kérdés, reggel le kellene adnom az anyagot. Mi a korrekt angol kifejezése az alábbiaknak?
Mennyiségre súlyozott átlag. (csak simán: weighted average?)
Időszakban gyártott mennyiségre súlyozott átlag.Köszi szépen.

Üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Az onkormanyzati melot 1-1 kellene lepasszolni, mikozben a minosegi melot megcsinalni
-
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Alvállalkozó?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Elhasználódott, elkopott a karcálló réteg.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Perverz, beteg állat.

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Ennyi.
Közben filmet nézek, no meg egyébként sem igazán szoktam figyelni a gépelésre. Még szerencse, hogy a szerződéseket át szoktam nézni és is, meg a word is. 
-
föccer
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
A cement gyártás 3 fő lépésből áll. 1: nyers liszt készítés, 2: klinker égetés, 3: cement őrlés.
1:
Az alapanyagokat kibányásszák a kőfejtőben/agyagbányában/homokbányákban, átengedik egy durva törőn. Elkezdik betermelni a a gyárba, pl szállítószalaggal. A szállítószalagon bejutó anyagok folyamatosan szondázzák, kémiai összetételre, pontosan mérik a bejutó alapanyagokat Ca-ra Fe-re, Si-re és még pár dologra. A lényeg, hogy a bejutó alapanyagok pontos tömegarányát ismerjék. A betermelést úgy végzik, hogy hosszirányba töltik a máglyát és keresztirányba bontják, ezzel igen szépen tudják homogenizálni a teljes mennyiséget (több tízezer tonna alapanyagot termelnek be egy máglyába, így ilyen mennyiségekben tekinthető azonosnak az alapanyag).
Az elbontott máglyából egy nagy görgős malomba kerül az anyag, a belőle az onnan kikerülő anyagot folyamatosan mérik. A bejutó anyagot szándékosan az optimálistól eltérően tartják és a görgős malomban finom korrekcióval tudják ezeket pontosan beállítani. A nyers lisztet azért hívják nyers lisztnek, mert liszt finomságúra őrlik. Ezután a nyers lisztet felküldik a nyers liszt tárolóba, ami egy viszonylag kis tárolókapacitású "puffer" (pár ezer tonnáról van szó).
2:
A nyers liszt toronyból ellenirányú áramlattal elindítják a lisztet a hőcserélő toronyba, ahol kalcinálják a lisztet, gyakorlatilag "előpörkölik", miközben felmelegítik 600-800 fokra, mielőtt belép az égetőkemencébe.
Az égetőkemencét számos módon lehet fűteni, de alapvetően földgáz, szénpor, petrolkoksz és egyéb alternatív alapanyagok égetésével. a lényeg, hogy ~2000 fokos lángot állítsanak elő. A nyers liszt belép és amire végig ér a ~50 méteres kemencén addigra felhevül, és részben megolvad. Az olvadékban minden féle átalakulások mennek végbe, aminek a végén fekete, forró granulátumként lép ki a kemence végén a klinker. Ezt a klinkert ventilátorokkal visszahűtik valami elfogadható szintre, a maradékhőt pediglen visszavezetik a hőcserélőbe és a kemence lángjának táplálásához használják.
Az elkészült klikert feltolják a klinekr tárolóba, aminek a kapacitása ~százezer tonna körül van.
3:
Az elkészült klinekert kiszedik a klinekr tárolóból és továbbítják a golyósmalom felé, amelyben a klinker granulátumot összeőrlik az egyéb alkotórészekkel, amelyet előzetesen egy külön technológiai vonalon előkészítettek. Az egyik legfontosabb dolog az a gipszes fázis, ami a cement kötésszabályozó anyaga. E nélkül az őrölt klineker gyakorlatilag másodpercek alatt megkötne, szemben a cement órás kötésidejéhez képest. Különböző gépészeti módszerekkel tudják szabályozni az őrlésfinomságot és természetesen többlépcsős szűrőrendszer biztosítja, hogy a rendszerből ne szabaduljon ki por.
Az elkészült cement tízezer tonnás cement silókba kerül, ahonnan vagy tartálykocsikba, vagy valamelyik zsáloló automatán keresztül a 25 kilós egységzsákokba, amit palettáznak, fóliáznak majd rövid raktározás után kiszállítanak a vevőknek.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Alapvetően mészkőből, homokkőből és agyagból, illetve kötésszabályozóként gipszből. Ezen kívül kiegészítő anyagként adagolnak hozzá különböző anyagokat, mint pl kohósalak, pernye, mészkő, trasz, szilika. Ezek vagy csak tömítőanyagok, vagy beleszólnak a cementkémiába, és/vagy a beton nanostruktúrájába.
Nagyjából ezekből rakják össze. Ha érdekel, kifejtem bővebben, illetve a hogyant is, csak az egy kcisit hosszabb.
üdv
-
föccer
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Pl a sóbarlangok, vagy a sós tengerpartok levegőjében található só tisztítja a légutakat, segít az asztmás megbetegedéseken. Viszont 1-2 ilyen sókockát csak parasztvakításnak tartom.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Ebben a formában hülyeség.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
A délelőtti balesetre gondolsz?

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
No, vagy 2 hét alatt sikerült összeoffolnom 9 hozzászólásnyit

üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
Gondolom jött az MLM-es "gazdagodj meg könnyedén" maszlag...
Nem szeretem, ha valaki ilyen irányból közelíti meg ezt a témát.

Én folyamatosan rendelek 2 ilyen cégtől is (Innerlight és a Nikken
). Tudom, hogy milyen cuccaik vannak, és ha valakinek felkeltem az érdeklődését ( mi a picsát iszolt te bazzeg??? ), akkor elmondom, hogy mit, miért. Ha tovább érdekli, akkor elmondom, hogy hol, és hogyan.Szerintem sokkal korrektebb, mint azzal kezdeni, hogy milyen könnyű pénzt keresni (hozzáteszem messze nem olyan fényes ez az arany, mint amennyire csillog... )
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Ennyi sírós pityogós taknyos kölyköt... Fogadjunk nem vetek fel egyikőtöket sem az oviba...

![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Peace,
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Jó reggelt.
-
föccer
nagyúr
válasz
ngabor2
üzenetére
Éjszaka az Üllőin amikor a Gellért téri állomásnak csináltuk az alaplemezét (ütemenként ~1200-1600 m^3 beton) (kibaszott nagy meló volt, a mixeresek mint a mérgezett egerek rohangáltak a gyárba), akkor tuti nyomják neki 70-80 nal. A féktáv meg kit érdekel. A mixerest biztos nem. Ő az erősebb...
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Tudodmit, este csak a Te kedvedérrt megkérdezem a srácokat, hogy mennyi az annyi...
Ja, a képzelőerődnek: a 44 méteres betonpumpák 33 tonna felett vannak valamivel... Úgy tudják 33 tonnára levizsgáztatni őket (ez a max), hogy leszedik a csüveket, leengedik az olajtartályt, meg alig lötyög valami gázolaj a tankban ....
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Expresses hirdetés? Az egy "kicsi" mixerkocsi. 5-5,5 m^3 beton fér bele.
Ezt nézd meg: Ezek a GÉP-ek

ps: ja, és a kamionoknak is a "raksúlya" a 24 tonna. Onnan tudom, hogy volt, hogy megpakoltunk egyik régi munkahelyemen egy exportos kamiont, oszt a határrol visszaküldték, hogy 26-tonna van rajta
..üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Lord Zero
üzenetére
A következő nyertes lottó számokat nem adom ki
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nemrégiben elpártoltam a Műszaki Egyetem egyyik jeles tanszékétől, így mostanában nem olyan jellegű munkát végzek, amiben kényemre-kedvemre (többé kevésbé) dolgozhattam. Sajnos. Persze az új melóhelyemnek is megvannak az előnyei is. Mindent összevetve szerintem jól jártam a cserébel, de ezt nem tudnám határozottan kijelenteni

No, de legyen örömöd kőkobaki:
Egy mixerautóba beletöltenek 10 m^3 betont. A friss beton testsűrűségen megközelítőleg 2400 kg/m^3. A autó önsúlya ~21.000 kilógramm. Kérdés, hogy miben mennek tönkre a magyar utak?
Válasz: azé me szarul csinájjják meg vazzeg.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
tiv83us
üzenetére
Lehet hogy jobban járnék vele

Bár az igaza megmondva eléggé impozáns látvány volt amikor az egyik betonozásnál "leugrottam" a gödörbe. (cirka 36 méter), mert meg kellett nézni, hogy hogy boldogulnak a jómunkás emberek a betonnal. Sajnos fényképezni nem nagyon engedtek, pediglen érdemes lenne néhány képet készíteni..
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
No, megint szívhatok melóhelyen 1/2 éjszaka...
Nekem mán most elegem van a négyes metróból.... 
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
FehérHolló
üzenetére
Sajnos ilyen könyv még nem jelent meg

Ha mégis megtalálod, akkor elsök között nekem szólj kérlek.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
Szép munkás jó reggelt mindenkinek.
[OFF]
Remélem a mai napon jobban telik mint a tegnapi. Este 1/2 9-kor, vacsi közben kaptam egy telefont, hogy "ki kellene menni egy kis technológiai művezetésre a Fővám téri metró építéshez, mert megy a betonozoás. Persze megrendelőt nem kaptunk, szólni nem szoltak nap közben sem...
Szóval ennél csak jobb lehet a mai nap. (Bár reggel már kaptam egy lebaszást, mert nem zártam melóhelyen az ajtót, de az legaláább jogos volt... :-/)
Sírás vége.
[/OFF]Üdv, föccer
mod: Mért nem rakja off-ba?
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
Winner_hun
üzenetére
Van még aki foglalkozik a tanítási napokkal? Hey, de rég volt az mán....
No, asszem ezzel a vlős, sokatmondó hozzászólásommal megint kidumáltam magam vagy 3 hónapra

A táboros topikba azért néha napján benézek.
üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3910
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DEEPCOOL 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Közben filmet nézek, no meg egyébként sem igazán szoktam figyelni a gépelésre. Még szerencse, hogy a szerződéseket át szoktam nézni és is, meg a word is.