Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Új hozzászólás Aktív témák
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
20:40-kor már nem a butorokon dolgoztál?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
EQMontoya
veterán
Matracon én is gondolkodom, mondjuk szerintem jövőre, addig lesz egy valag pénzem egészségpénztáros kártyán.
Itthon élőknek: ha év végén egézségpénztárba befizeted, megveszed abból, akkor vissza tudsz igényelni 20%-kot adóból jövő évre az EP-ra, tehát kvázi annyival olcsóbban megkapod. -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Ha előtte ki volt kapcsolva, akkor inkább annak tudnám be, hogy rendesen bemelegedtek az erősítők.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
A 8x8-as négyzetekből én inkább egy megsült rammondulra gyanakodnék, főleg, ha viszonylag szabályos az elhelyezkedésük.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Válasz a Te stílusodban:
Eső után köpönyeg topic
Jövőbe tekintő topic
Sajna, benne van a pakliban. Mit sikerült megsütni?
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Jó ez a szín szerintem teljesen.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Az vagy 7 óra... Te aztán ráérsz. 😊
-
EQMontoya
veterán
A moderátori ismeretek a szerzői és szomszédos jogokról finoman szólva is hiányosak, ezért aztán Orwelli rettegés mellett németes alapossággal takarítanak mindent, amiben bonyolultabb dolog van, mint a pina.

Ez a vonatkozó törvény, ami alapján a dolog szerintem szürke zóna kicsit, mert nem lépsz be rendszerbe illetéktelenül, és nem módosítasz semmilyen olyan adatot, amihez egyébként nem lenne hozzáférésed.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
A profi sport szerinted szólt valaha arról, hogy valamit egészségesen és természetesen vigyenek be?
Én egyébként ugyanígy szedtem fel felesleget anno: edzés mondjuk 8-tól 9ig, hazaérkezés zuhanyzással 9:30-10:00 között, majd kiettem a hűtőt. -
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nekem volt már, hogy több címből elküldte az eladónak a primaryt, mielőtt kiválasztottam volna, hogy milyen szállítást kérek, és hová.
Mindezt úgy, hogy a primary címre nem is adott meg szállítási lehetőséget...Bútorokrul: továbbra is szekrény, hifiállvány, polcok.
De lehet, hogy némi előszobai munka is lesz. Valamikor tényleg kellene beszélnünk. 
-
EQMontoya
veterán
válasz
Winner_hun
üzenetére
Sok mindent nem kezel az, pl. több címet is nagyon bután.
-
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Jok a programok, csak sok itt a köcsög?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
EQMontoya
veterán
Felnigörgőzés + két új gumi (mivel egyet púposra ütött a kátyú): 66e.
I love magyar utak...
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Én is reméltem, hogy úgy 20-25 között véget ér a kamaszkor, és nem nőnek mindenféle ragyák az emberre, de sajna ez a várakozásom optimistának bizonyult....
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Ma reggel XI-ben is 13 fok volt.
Megtréfált az időjárásjelentés, mert hogy 12 fokos napi minimumot jósoltak, de a borús idő miatt reggel 8-ig kb. nem is melegedett semmi a levegő...Lenox: látom, eléggé benne vagy a témában. Utánanéztem, tényleg mókás kis dolog, azért 3000++ usd-t most nem akartam a kérdésre szánni.
Mindenesetre tetszik, noted, köszi! -
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Köszönöm.
Igen, én órában alszok, bringázom, zuhanyzom, szóval kb. 0-24, kivéve mondjuk kettlebell, foci, amikor beleakadhat vagy beleverődhet valamibe.
-
EQMontoya
veterán
Amúgy meg baszódjatok meg mind, a múltkor felpiszkáltátok a fantáziámat az órákkal, úgyhogy...
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Azért az egészségesebb életmód nem csak az életkort, hanem a munkaképes kort is kitolja. A német korfán meg azért a bevándorlás is sokat segít.

-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Olajban? Ugyan már... Zsírban vagy vajban, úgy finomabb!

Egyébként pedig ezt úgy mondod, mint ha a német bockwurst kenyérrel olyan egészséges étrend lenne. A krigli sört mellé el ne felejtsük! Maximum annyi, hogy a németek - főleg anyagi lehetőségeik és esetleg tájékozottságuk okán - jobban ráálltak a mai, irodista életmódhoz jobban passzoló étkezési trendekre.
Amikor a magyar paraszt kiment napkeltekor a földre, és napnyugtáig szántott-vetett-aratott, akkor az asszonyt is megette volna, ha nem tesznek elé 4000 kalóriát. Azt meg nem lehet spárgából meg csirkemellből bevinni (tévedés ne essék, én is szeretem mindkettőt), mert egyszerűen nincs akkora gyomra az embernek, amibe ebből 4000 kalóriányi befér.
Illetve azt se felejtsük el, hogy amikor ezek az étrendek kialakultak, még nem volt finomított cukor, tehát se édes löttyök, se sütemények, csokik, amik manapság még pluszban jó nagy kalóriabombát jelentenek.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nálunk azért fél óra körüli ebédidő szokott lenni kb...
Lehet, vidéken ez jobban megvan, főleg nagymamáknál, Pesten kb. akkor eszünk, amikor megjön az ebéd a futártól.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Igazabol mi csak azert vagyunk ebben az időzónában, hogy jobban a Nyugathoz tartozzunk, a helyünk inkabb a másikban lenne.
-
-
EQMontoya
veterán
Úgy látom, ma csak én voltam egészséges és környezettudatos. 30km bringa Pesten, meg 4 menet gokart, asszem, holnap nem leszek friss.

-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
joamilestoné fórumtárssal hoztunk egy (akkor) 30 éves Toyotát Belgiumból.
A következő hibák fordultak elő:
-Késő este Nürnbergben, mielőtt megálltunk a szállásnál, elromlott az index reléje. (nem kattogott, csak világított folyamatosan)
-Másnap reggelre megjavult. -
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Attól függ. Ha XVII kerület környékére mész, akkor ideje lassan, jah.
-
EQMontoya
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Szerintem a gond leginkább szoftveres lesz.
A sata vezérlő esetleg döglődhet, de akkor azt a rá dugott lemezek írási/olvasási sebességén is érződne.
Illetve ahogy előttem is írták, minden lemezt érdemes végigtolni egyenként, bár arról nem írtál, hogy az egyenkénti lehúzást próbáltad-e. -
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Nyilván garanciánál vidd márkaszervízbe.
Kerékcsere: centírozni nem biztos, hogy minden szezonnál kell, de tény, hogy bajt nem csinálsz vele. -
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Van gaházsod?
Egy olajcserét meg tudsz csinálni otthon is.Pollenszűrő: neten tuti találsz leírást, általában a kesztyűtartó mögött (Corollában és Lexusban legalábbis ott van), kipattint, bepattint.
Légszűrő: motortérben, légszűrőházat megtalálod, 99%, hogy még csavarozni sem kell, csak valami okosabb bilincseket kipattint, bepattint, kész.
Olaj: ez lehet kicsit bonyolultabb, ha szar helyen van a szűrő, vagy ha rossz a fogása (teljesen kerek a vége, nem kap bele a szerszám). Ez esetben venni kell olajszűrő leszedőt, szerintem kb. 10 euros tétel.
Kicsavarod alul a leeresztőcsavar, kifolyatod az olajat egy tálba, ezután lecsavarod a szűrőt. Szépen kicsöpög, új leeresztőcsavar beteker, szűrő felrak, olajjal feltölt, kész.Használt olajat meg átveszik benzinkúton, valószínűleg arrafelé is, utána kell járni.
Bele való 4l olaj mondjuk 30-45 euro között, szűrőkkel együtt megáll mondjuk 60-70-ből, és spórolsz a munkadíjon 50 eurot.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Azért márkaszervízben olajcserénél láttam már 100k-s számlát repülni, nem egyszer...
Arról nem is beszélve, hogy ezt a 30 ezres olajcserét el kell felejteni a fenébe. Ha zömmel városban megy bele, akkor még a 15e is sok, inkább 10 az ajánlott.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Hát ha ott akartok letelepedni, akkor szerintem érdemesebb venni. Ha csak mondjuk 10 évre maradnátok, akkor nem feltétlen.
tildy: BP-n 20 milláért semmilyen ház nincs.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Pedig viszonylag egyszerű:
-Meddig akartok maradni?
-Önrész betéti kamata (alternatív költség) + hitel kamata (tőketörlesztés nélkül) < bérleti díj? -
EQMontoya
veterán
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Mexikóit, gyanús.

@: gyanús, jah!

-
EQMontoya
veterán
Ufók márpedig vannak. Máshogy nem tud eltűnni az a lakáskulcs, amivel lementem átvenni a kaját. Nem léptem ki a házból, feljöttem és leültünk enni. Kulcs sehol, zárban nem maradt, mindkét szomszédot kérdeztem.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Thx, ez elég faszán hangzik!
OT: azért kell most, mert felmerült, hogy ezzel megyünk nyaralni, szóval simán, nyárok tervezek vele menni ide-oda.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Thx a tippet, Május 26-án megyünk Egerbe (oda sikerült OT vizsgát foglalni), szóval meglátogatjuk ezt a pincészetet és veszünk pár üveg bort.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Valami autós cég felfuttatásán dolgozik.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
Bende amúgy már felmondott.

Karottával amúgy tök véletlenül az Alléban futottam össze 2 hete. -
EQMontoya
veterán
Hát ezt a bringáfelvonulást be kellene szüntetni. Az hagyján, hogy a fél várost lezárták, és mindenki szopott, de hogy még bringásként is fos volt...
Kb. egy óra után otthagytuk a francba, és beültünk a Jónásba egy sörre.Egyetlen előnye, hogy összefutottunk Bende Tibivel, és beszélgettünk 10 percet.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
A poén, hogy mindketten az otthonunkhoz képest távolabbiban. Bár nekem kb. ugyanannyi.
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Jah, én pl. épp felmondtam.
-
EQMontoya
veterán
Mondjuk rövid távra (1000km) repülni is ugyanolyan szar.
Ami kocsival 8-10 óra, az repülővel ugyan csak 2, de itt-ott reptér transzport, csomagfeladás, security check, csomagra várakozás, stb, stb.
Rengeteg kisebb timeslot, amivel nem nagyon tudsz mit kezdeni.
Épp ezért nem szeretek én se annyira repülni, rengeteg járulékos vesztesége és kényelmetlensége van.Pl. Eindhovenbe 2 órás a repülőút, és még csomag nélkül is valami bő 5 óra lett ajtótól ajtóig.
-
EQMontoya
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
A matrac is 100++

-
EQMontoya
veterán
Mást is állandóan kidobál a ph, akár fél sorol hozzászólás megírása ideje alatt is? (Belép, elkezdem írni, beküldeném, megint login screen)
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Ha sok a hidegindítás, akkor normális ekkora difi.
-
EQMontoya
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Én sem használom napi szinten, van rajta iGO navigálni, ha külföldre megyünk, meg volt rajta némi zene/film hosszabb utakra.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Meg Budára.

Nagykörúton belülre = nagykörútra se, annak forgalmasabb mellékutcáit is felejtsd el (pl. Podmaniczky), nagykörút budai folytatásán belülre se menj (tehát Kosztolányi, BAH csp., Déli, Moszkva, Margit híd félkörre, vagy ezen belülre).Szóval van szar, bőven.

Bleki: ez már az, csak erősen kiherélve.
-
EQMontoya
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Venni kell gyári navit, az tudja.

-
EQMontoya
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Csak a végére válaszolva: tudsz olyan bemondást választani, másik topicban volt erről szó, másnak megy.
Egyirányú utca: mert a navi nem tételezi fel, hogy egy szabálytalankodó BMW-s a sofőr!

Jóindulattal max azt tételezi fel, hogy tolatsz.És végülis honnan is tudná, hogy nem tolatsz? Autóipari naviknál ugye van bekötött szenzor az autóból, az tudja, mikor tolatsz, de itt honnan tudná? Van a GPS adatban: heading, precision, UTC time és koordináta. A heading nyilván megadja az irányt. De mégis honnan sejtené a navi, hogy Te tolatsz vagy sem? Max abból becsülheti, hogy volt-e forgás, hogy megnézi az utolsó pár headinget, de mivel másodpercenként van kb. adat, ez rohadtul pontatlan.
Esetleg azt ne várjuk el, hogy ha driftelsz a szerpentinen, azt is mutassa úgy, hogy oldalazva megy a kocsi az úton?
Segítek: a két elvárás pontosan ugyanaz technológiailag. -
EQMontoya
veterán
Arra, hogy az USDHUF visszaállt 280 alá, vagy arra, hogy az olarjár kb. a februári szinten van?
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
- Eladó Xiaomi Redmi 10 64GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)